De bästa gratisgrejerna


gratis aktiviteter

Letar du efter gratis aktiviteter?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om gratis aktiviteter.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 


stureplan palatsvåning

Då var vi tillbaka igen med ett nytt erbjudande för Stockholmarna – de är ju trots allt rätt många som bor där! Stureplan tillhör definitivt bland de lyxigare kvarteren, men det är få som har råd att bo där permanent. Då ska du vara miljonär eller ha föräldrar som är det. Nu har dock en ny möjlighet öppnat upp sig, och det från oväntat håll.

Våningen det handlar om är det bångska palatset på Stureplan i Stockholm. Den är hela 200 kvadratmeter stor och räcker definitivt åt de flesta sorters aktiviteter. De som ansvarar för uthyrning är Sturekvarteret, och de låter hälsa att många olika sorters aktiviteter är välkomna så länge de är bra idéer. Vad som är en bra idé och inte definieras såklart av Sturekvarteret själva.

Att låna en palatsvåning på Stureplan helt gratis är förstås en lockande tanke för många. Innan du skickar in ditt förslag till Sturekvarteret finns det dock vissa kriterier som du bör kika på:

Det får inte vistas fler än 150 personer och aktiviteten får inte ha ett vinstdrivande syfte. Du som lånar måste betala alla kostnader för själva aktiviteten. Sturekvarteret ansvarar dock för säkerheten. Bor du i innerstaden eller i närheten och har en bra idé är det bara att klicka på länken här nedan och höra av dig till utlånaren!

pensionär träning

Idag hittade vi ett bra gratiserbjudande för dig som (förmodligen) slutat jobba, men som fortfarande vill hålla kroppen i form så gott det går. Som äldre är det alltför lätt att ge upp och tänka att det är för sent att sätta igång med träning och fysiskt aktivitet. Det är aldrig för sent att börja! Du kommer inte kunna bli någon elitidrottare vid denna ålder, men du kommer kunna må bättre tack vare rörelse och aktivitet.

Det du ska göra är att gå på ett informationsmöte nu på onsdag i Hörby där du kommer få veta mer om träningen. Så ja, det krävs att du bor i närheten av Hörby! Platsen är Hörbys kommunhus och mötet äger rum klockan 11-12, alltså en timme. Kanske inte helt klockren pedagogik, men det bjuds på fika under mötet …

Själva träningen startar den 2 eller 4 oktober och kommer pågå i tio veckor, beroende på vilken samarbetspartner du väljer. Friskis och svettis träning startar den 2, medan Studioaktiv 24 startar den 4. Beroende på vilken du väljer får du prova på lite olika träningstyper, så läs gärna mer genom att klicka på länken här nedan.

körkortsprov teori

Är du invandrare och har problem med svenskan? Då är du definitivt inte ensam, och som du säkert redan känner till krävs goda svenskakunskaper för att ta körtkort i det här landet. Sävja och Gottsunda erbjuder nu invandrare körkortsteori på lätt svenska. Det betyder att språkbruket är förenklat, men att du alltså måste ha en viss grundförståelse i svenska. Och det antar vi att du har, annars hade du inte kunnat läsa den här texten!

I Sävja rör det sig hela om en kurs som startar 17:30 nu på torsdag den 14 september. Lektionen, om man får kalla den så, pågår sedan fram till 20:00 innan det är dags att säga adjö. Efter den första kvällen väntar nio till – en gång i veckan varje torsdag. Och vet du vad? Kursboken får du helt gratis som en gåva!

Om du däremot väljer att gå till Gottsunda så är det tisdagar 16:30-19:00 som gäller. Dessa lektioner startade idag, så om du missade den får du vänta en vecka på att komma igång.

Observera alltså att det här inte är riktiga körlektioner där du sitter i bil, utan teoretisk kunskap om trafikregler och trafikvett. Både kursen och boken är dock gratis, så du har ingenting förutom lite tid att förlora.

Besök en bondgård

Nej det är inget skämt. Men i dag var det lite ont om material så då passar vi på att tipsa om att du kan besöka en bondgård gratis i helgen. Platserna fylls hela tiden så snabba ryck i spenarna gäller.

Arla värnar om sina kunder och vill nu ge alla mjölkdrickare en chans att besöka en bondgård. Besöken sker den 10 september 2017 klockan 10.00 på olika bondgårdar runt om i landet. När du klickat dig vidare in på Arlas hemsida kan du själv välja vilket län du är i och se om det finns en gård i närheten av dig som inte redan är fullbokad. Boka ett gratis besök och lär dig mer om var mjölken och filen kommer ifrån.

Om du inte tycker det är så spännande med ett gratis besök på en bondgård så kanske dina barn eller yngre kompisar gör det. Arla har tidigare anordnat liknande event för barn men nu är det alltså öppet för vuxna och hela familjen. Förhoppningsvis får du chansen att mjölka en ko och om du törs även upptäcka hur opastöriserad mjölk smakar. Och den smakar inte likadant som mjölken i kylskåpet, kan vi tipsa om.

Vi hoppas att du hittar en bondgård i närheten av dig och att du blir en av dem som bokar in ett gratis besök. Mer och bredare erbjudanden kommer förhoppningsvis i morgon …

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Picknick med Olio

I dag den första september 2017 har du som befinner dig i Stockholm chansen att gå på en trevlig och picknick, där gratis mat som blivit över och annars skulle slängts delas bland alla picknickgäster.

Denna picknick arrangeras av Olio Picnic, som du hittar på Facebook och det finns också en app som du kan ladda ner om du gillar idén med gratis mat. Och idén är alltså att minska det stora matsvinnet där hundratals ton fullt ätbar mat dagligen slängs i onödan. Olio får maten från företag, restauranger, bagerier etc som ger ut mat som har blivit över eller inte sålt och annars skulle slängas.

Vi på gratis.se gillar detta initiativ och vill gärna sprida budskapet. Picknicken är i Rålambshovsparken mellan klockan 18 och 21 i dag, så kom gärna förbi för lite gratis mat och få chansen att träffa nya vänner. Om du vill så ta gärna med dig något att dricka eller överbliven mat som du har där hemma.

Vi hoppas att det blir en trevlig picknick utan regn och att du förhoppningsvis hittar någon ny favoriträtt. Det kanske också ger en tankeställare om hur vi tillsammans kan minska matsvinnet och spara på planetens resurser och samtidigt spara pengar.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
Gå på Oriflame Fashion Night

Oriflame avslutar Stockholm Fashion Week med att bjuda in dig till deras nya butik på Grev Turegatan i Stockholm. Eventet äger rum den 31 augusti, och det bjuds på bubbel och lättare tilltugg, som det heter.

Visa dig från din bästa mode-sida (inget måste) och få inspiration om hur andra klär sig under Stockholm Fashion Week, som är på gång i huvudstaden. Oriflame är så klart där och har planerat för ett kul event i den nya butiken på Grev Turegatan 2. Om du är tidigt där och tänker köpa något ska du veta att de delar ut goodiebags till de 150 första gästerna som handlar för minst 200 kr. Som om inte det vore nog är det upp till 20 % rabatt i butiken, så här kan du garanterat fynda om du är snabbt ute.

Förutom detta kommer Oriflame att anordna Instagramtävling för dig som inte kan ta dig hela vägen till Stockholm. Du som är på plats i butiken kan också ta del av gratis hudanalys från en hudvårdsexpert, som görs med Oriflames avancerade hudscanner VISIA.

Ha en kul kväll och vi hoppas att du samtidigt kan göra några bra klipp. Och glöm inte Instagramtävlingen om du inte kan vara på plats där det händer i Stockholm.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
Lär dig spanska gratis

Onsdagen den 23 augusti mellan klockan 17:30 och 19:00 kan alla ni som befinner er i Stockholm ta er till Slottsbacken och lära er lite spanska. Det är en prova-på-lektion så du behöver inte betala något för att delta.

Om du inte har något planerat på onsdag så varför inte ta dig ut och prova något nytt? Spanska är ett av de största språken och ett av de som du har mest nytta av. Om du har tänk dig att du velat prova någon gång men aldrig kommit till skott så är det dags nu. Enjoy Learning and Never Stop erbjuder denna lektion och glöm inte att maila elansutbildning@gmail.com för att anmäla dig innan du kommer dit. De bjuder till och med på fika!

Vill du hellre stanna hemma och försöka själv finns det massor av gratis spanskalektioner att hitta på nätet. BBC har till exempel en som vi kan rekommendera starkt, du hittar den genom att klicka på knappen nedan. Där kan du både få lektioner i videoform och därefter olika test som ställer dina nya kunskaper på prov.

Alla kan lära sig ett nytt språk utan att behöva betala dyrt för att få den nya kunskapen.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
friskis och svettis träning

Friskis och svettis känner du säkert till och har hört talas om, men det är inte varje dag vi på Gratis.se har en nyhet som specifikt rör Gotland! Så alla ni gotlänningar och turister som behöver hitta motivationen för att komma i form – hör upp nu! Förvänta dig dock inte ett svettigt gym med unken luft, här får du träna ute i det gröna. Förresten, glömde vi nämna att det är helt gratis?

Varje måndag, onsdag och fredag kommer Friskis och svettis att erbjuda morgonpass för den som är uppe med tuppen, samt kvällspass för den som tränar med John Blund. Detta schema håller på fram till och med den 27 augusti, så än finns det tid att delta (beroende på när du läser detta såklart).

Så vad finns det då för träning att tillgå? Vanlig löpning och stavgång finns, men även yoga och gammal hederlig gympa. Träningsplatsen är belägen i Almedalen (vi har hört att en del politiker motionerar där), närmare bestämt vid Kruttornet.

Friskis och svettis själva förklarar att det ska vara enkelt att träna. De lever upp till mottot då alla kan komma och gå som de vill. Om du ser att ett träningspass är igång kan du alltså bara hoppa in och köra på i din egen takt!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
svensk handboll

Trött på att använda tältpinnar som målstolpar? Vill du spela gratis handboll, men du har ingen lust att lägga dig i hårdträning och gå med i ett seriöst lag? Det finns faktiskt ett helt gratis alternativ för dig som bara vill spela på skoj, men samtidigt göra det med riktiga regler, domare och allt annat som hör handboll till. Med initiativet Let’s Play anordnar svenskhandboll.se allting som behövs för att du och kompisgänget ska kunna spela.

Let’s Play organiserar matcher för seniorer. Det kan både handla om olika lag som slår sig samman, och om rena kompisgäng som bara vill ha lite kul. Du behöver inte bilda föreningar eller så, men är du redan medlem i en förening gör det ingenting – alla är välkomna kan man säga!

Som vanligt när det gäller gratiserbjudanden är det väldigt enkelt att delta. Du behöver bara anmäla intresse, och det kostar förstås ingenting. Däremot finns det en relativt stor avgift för lag som drar sig ur – hela 1500 kr faktiskt. Anmälan är alltså bindande, så se till att du och dina lagkamrater tänker er för innan ni bestämmer er.

event i stockholm augusti

Bor du nära Stockholm? Gillar du gratis upplevelser? Trots att vår huvudstad är väldigt dyr att leva i, finns det faktiskt en och annan gratisupplevelse som väntar. Sajten ”Gratis i Stockholm” samlar gratisupplevelser varje dag som du kan utnyttja. Eventen varierar naturligtvis med årstiderna, men just nu verkar det vara mycket standup som gäller.

BigBenStandUp är en prisbelönt standup du kan se varje dag nu under augusti på Södermalm (Folkungagatan närmare bestämt). Om du har vägarna förbi Skeppsholmen kan du även se fram emot svenskfinska teaterdagar just idag. Läser du den här nyheten på kvällen? Då kan det vara bra att känna till att imorgon och hela augusti är fullsmockat med gratis upplevelser i Stockholm!

Hos Gratis i Stockholm kan du även välja att se en lista över de 20 populäraste gratiseventen för dagen. Förutom standups har du en brasiliansk festival, museum (även för barn i form av Kalle Kanonkula) och en loppis att se fram emot. Sammantaget finns det faktiskt otroligt mycket att uppleva utan att betala en krona om du bor i Stockholm, det gäller bara att spendera lite tid på att leta.

OK, vi vet. Det finns MASSOR av piller, kostmetoder, bantningstips och uppmaningar om att börja träna. Så … här kommer ytterligare en uppmaning! Om vi tar det från början, vad är det svåraste med att träna regelbundet? Att hålla uppe motivationen, eller hur? Den kanske bästa motivationen av dem alla är att träna med andra, och det är här Actic kommer in i bilden!

Actic är en friskvårdskedja med fler än 100 olika anläggning runtom i vårt avlånga land. Med det här erbjudandet får du prova helt gratis i 60 minuter. Antingen kan du gymma själv och prova dig fram bland de olika redskapen, eller så deltar du i grupp – det är helt upp till dig! Så hur kommer du igång då? Jo …

Fyll i namn, mejl och telefon. Sedan är det bara att välja närmaste Actic-anläggning i en meny. När det är klart behöver du inte göra något mer, det är bara att invänta mejlet från Actic. I det kommer du hitta alla instruktioner som krävs för att ta dig dit du ska och börja träna gratis!

Hos Actic hittar du utbildad personal och personliga tränare. Du kommer få hjälp, både att hitta motivationen och att behålla den!

Observera att det inte ingår en cykel i det här erbjudandet! Men kanske är det så att ingen i familjen vet hur man cyklar, eller så har föräldrarna helt enkelt inte tid i sin stressade vardag. Oavsett anledning kommer här nu en helt gratis möjlighet för att att lära dig cykla!

Just det, vi glömde nästan att nämna att du måste bo i eller i närheten av Spånga eller Tensta! Du behöver inte anmäla dig eller så, utan det är bara att komma och ta en tur på hojen när du känner för det. Så exakt var sker träningen då? Platsen heter Parkleken Spånga By och aktiviteten äger rum mellan 14:00 och 15:30 varje tisdag ända fram till den 20 augusti.

Du behöver varken cykel eller hjälm – det får du låna på plats! Denna gratis cykelträning är inte menad att förvandla dig till ett fullblodsproffs, men den kommer att lära dig grunderna och hjälpa dig att få in en känsla för balansen (vilket är det viktigaste för att bemästra cykeln).

Till sist kanske du undrar vad det finns för mening med att lära sig cykla. Man kan ju lika gärna ta bussen! Att cykla är bra för din ekonomi, din hälsa och miljön. Både killar och tjejer är välkomna!

Är du ung och har tråkigt? Är du trött på att bara sitta och dega framför skärmen? Eller du kanske är en förälder som vill få ditt barn att motionera mera men inte vet hur? Oavsett ska du definitivt fortsätta läsa den här texten!

I Umeå i Norrbotten kan nu alla skolungdomar som vill spela badminton helt gratis. Tiderna är vardagar 10-14, och aktiviteten är ledarledd för att hålla ordning och reda. Förutom att det är gratis är nog det bästa att du slipper boka tid – det är bara att komma förbi om du bor i närheten! Detta ”erbjudande” håller i sig under hela juli.

Badminton är en snabb och fysiskt krävande sport där benstyrka och uthållighet värderas högt. Vid en första anblick ser det ut lite som tennis, men badminton är betydligt snabbare. ”Bollen” är även den speciell, väldigt lätt och med en lite rund knopp framtill som agerar träffyta. Badminton kan spelas en mot en eller två mot två.

De flesta av våra nyheter rör Stockholm och Göteborg, så det är kul att för en gångs skull kunna skriva om norra Sverige också!

I år öppnade Liseberg sin Håkan Hellström-utställning där besökare kan uppleva hela Håkan karriär och lite till. Dock var det tidigare så att du först var tvungen att betala inträde till Liseberg, och sedan på det inträde till Håkan Hellström-utställningen. En inte alltför populär kombination enligt nöjesfältets besökare som svek utställningen.

Men nu blir det andra bullar, eftersom Liseberg från och med i fredags skippade inträdesavgiften till Håkans värld. Det betyder att du nu bara behöver betala inträde till Liseberg! Känn ingen sorg för mig Göteborg, för nu är det gratis att besöka stadens legend!

Själva utställningen är en häftig upplevelse med interaktivitet och möjlighet för fans att verkligen grotta ned sig i Håkans värld. Till exempel kan du studera hans scenkostymer på riktigt nära håll, sjunga karaoke till dina favoritlåtar och spana in diverse instrument som använts av honom.

Det officiella namnet på utställningen är ”Klubbland”. Både den och resten av Liseberg har öppet hela sommaren, så du som bor i eller nära Göteborg (och är Håkan Hellström-fan såklart) ska definitivt ta en tur förbi!

Visste du att det faktiskt finns ganska många bowlinghallar runt vårt avlånga land där barn får bowla helt gratis? Jodå, och det är inte ens särskilt svårt att göra det. Allt som krävs är att du klickar på länken här nedanför, så kommer du till sajten barnbowlargratis.se där du själv kan söka på en lämplig bowlinghall i området där du bor.

Till skillnad från många andra gratistjänster finns det inga hakar med barnbowlargratis.se. Erbjudandet gäller endast hallar som anslutit sig till projektet, men ålderskrav och tider varierar från ställe till ställe. Inspirationen har hämtats från USA där liknande projekt funnits under lång tid.

Som vuxen anmäler du ditt barn till en hall, sedan får du kuponger via mejlen. Dessa kuponger ger du till barnet som sedan går iväg (eller skjutsas, om det är långt till närmaste hall) och bowlar gratis. Det här är en sommaraktivitet som slutar i augusti, så passa på nu!

När du valt en bowlinghall i listan kommer information om den hallen att synas. På så sätt vet du vad som gäller innan du skickar iväg anmälan å ditt barns vägnar. Att bowla är riktigt kul, så låt ditt barn prova gratis nu!       
        Loading...    
       

Gratis Amazon-presentkort?

presentkort

Vill du få en veckoöversikt med de bästa gratiserbjudandena
+ en chans att vinna att shoppa för gratis?

Gratorama casino