De bästa gratisgrejerna


gratis mat

Letar du efter gratis mat?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om gratis mat.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 


Picknick med Olio

I dag den första september 2017 har du som befinner dig i Stockholm chansen att gå på en trevlig och picknick, där gratis mat som blivit över och annars skulle slängts delas bland alla picknickgäster.

Denna picknick arrangeras av Olio Picnic, som du hittar på Facebook och det finns också en app som du kan ladda ner om du gillar idén med gratis mat. Och idén är alltså att minska det stora matsvinnet där hundratals ton fullt ätbar mat dagligen slängs i onödan. Olio får maten från företag, restauranger, bagerier etc som ger ut mat som har blivit över eller inte sålt och annars skulle slängas.

Vi på gratis.se gillar detta initiativ och vill gärna sprida budskapet. Picknicken är i Rålambshovsparken mellan klockan 18 och 21 i dag, så kom gärna förbi för lite gratis mat och få chansen att träffa nya vänner. Om du vill så ta gärna med dig något att dricka eller överbliven mat som du har där hemma.

Vi hoppas att det blir en trevlig picknick utan regn och att du förhoppningsvis hittar någon ny favoriträtt. Det kanske också ger en tankeställare om hur vi tillsammans kan minska matsvinnet och spara på planetens resurser och samtidigt spara pengar.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
kalles kaviar kampanj

Kalles kaviar är en del av svensk matkultur. Nu kan du göra en god gärning och sprida denna fina tradition till någon du känner, kanske en vän eller en familjemedlem. Det här är alltså inte ett erbjudande som ger dig själv något gratis, utan här är det givmildheten som får sitta på första parkett.

Varje vecka delas det ut hela 1 000 tuber Kalles kaviar. Detta pågår ända fram till den 15 oktober, så det blir mycket kaviar det! Dessutom är det barnsligt enkelt att nyttja kampanjen. Först och främst beger du dig till närmaste välsorterade matbutik och inhandlar en tub Kalles kaviar. Se till att det är kampanjtuben! Du ser lätt skillnad eftersom kampanjtuben har erbjudandet tryckt på sig. Se till att spara kvittot också, för det måste du ladda upp på kampanjsidan.

Nu behöver du bara fylla i mottagarens uppgifter, sedan är det klart. Din vän får nu en värdekupong inom 24 timmar som han kan utnyttja för att hämta en gratis tub Kalles kaviar i närmaste butik.

Visste du förresten att ansiktet till Kalles kaviar kommer från den dåvarande Abba-chefens sexårige son? Han heter Carl Ameln och som tack för sin medverkan blir han lovad kaviar livet ut. Faktum är att han än idag får kaviaren levererad till sin dörr …

Vem har inte hört talas om Bullens goda korv? Vad som är ännu godare är när något är gratis, och just nu delar Bullens faktiskt ut helt gratis korv – men bara till de 200 första så skynda dig! Korven är inte bara gratis, den är superlätt att få tag på också. Fyll bara i ditt telefonnummer och tryck på en knapp – precis så enkelt är det!

Hann du inte bli en av de 200 första? Häng inte läpp för nästkommande 200 personer som anger sitt telefonnummer kommer att få 2 paket korv till priset av 1! Inte gratis alltså, men 50 procent rabatt skulle man kunna säga. Skynda på bara, det kan redan vara för sent …

Bullens är ett anrikt korvmärke. Du känner säkert till Bullens pilsnerkorv med Erik ”Bullen” Berglund på omslaget. Det finns inga många matrelaterade produkter som kan se likadana ut i över 60 år! Men visste du att Bullens är så mycket mer än bara pilsnerkorven? Det finns varmkorv, korv med 90 procent kött och ”kryddad” med öl samt flera andra varianter också.

Visste du förresten att Bullen själv var med och tog fram receptet på 50-talet?

Hos Äktavara kan du se en karta över hela Sverige där det finns fallfrukt att hämta. Tanken är naturligtvis att överflödig frukt inte bara ska ligga och ruttna bort, utan tas hand om och ätas upp! På Äktavaras hemsida kan du alltså enkelt söka efter det område där du bor för att se om det finns någon gratis frukt att hämta nära dig.

Om du själv har för mycket frukt du vill dela med dig av kan du lägga in din egen annons. En del annonsörer lägger ut sina telefonnummer eller annan form av kontaktuppgifter, men tyvärr inte alla. Något vi på Gratis.se saknar hos Äktavara är just bättre kommunikation mellan fruktägare och fruktsugna.

Däremot finns en kommentarfunktion där det går att diskutera med och fråga fruktägaren. Äktavara har flera andra tjänster också, bland annat en märkning som pryder många matvaror. När du ser märket från Äktavara på en produkt vet du att den är helt fri från tillsatser.


polarbröd

När vi skriver om erbjudanden här brukar det oftast handla om något du ska göra på nätet. Den här gången måste du dock lämna datorn, och det enda du får plocka med dig är din smartphone som agerar GPS. Runtom i hela Sverige har Polarbröd placerat ut GPS-punkter som du ska försöka ta dig till. Vissa av dessa punkter gömmer guldfärgade kartnålar – dessa är värda en gratis brödkupong!

Sedan vill Polarbröd såklart också att du ska kalasa på just deras produkter när du är ute i naturen, men det gör du såklart bara om du vill … det här är hursomhelst ett utmärkt tillfälle och en bra anledning att komma ut i naturen. GPS-punkterna finns som förväntat mest i nedre halvan av landet, men du som bor i Norrland kommer hitta en hel del längs Norrlandskusten också. Bor du däremot i västra Norrland blir det svårare.

Ut med dig nu och jaga brödkupongerna. Naturligtvis är de bara en bonus, den riktiga vinsten är all motion och frisk luft du får.

Glass och sommar hör liksom ihop, speciellt med tanke på att den svenska sommaren är kortare än en dvärgpudel. Sommarglass erbjuder gratis glass till alla som skapar konto och uppfyller villkoren. Var inte orolig, att uppfylla villkoren kostar inte en krona, däremot kostar det lite tid och energi från din sida.

Om vi ska avverka det tråkiga först så finns det några små krav: du måste ha fyllt 13 år för att få skapa kontot, och du måste plöja igenom en gratis kampanj innan du får dina glasscheckar. Du måste dessutom bjuda in två vänner till Sommarglass som även de skapar konto och genomgår kampanjen. Så som sagt, du måste vara beredd på att investera lite tid för att få det som är gratis och gott!

När allt det tråkiga är gjort får du din check via mobilen, så se till att du är noggrann när du fyller i uppgifterna. Tänk också på att du måste ha ett Facebook-konto för att det här ska fungera. Så visst, det finns begränsningar i och med att varje ny glassentusiast hela tiden måste värva två medlemmar till, men samtidigt är det faktiskt så att ALLA är garanterade en gratis glass!

hemköp matleverans

Just nu kan du få 75 kronor i rabatt på din första onlinebeställning från Hemköp. Vad känns bättre än en bra matrabatt när man samtidigt får matkassen levererad hem till dörren?

Ange bonuskoden i kassan
Du måste ange koden 75NYKUND2017 i online-kassan innan du betalar och checkar ut för att få rabatten avdragen på ditt totalbelopp. Tänk också på att leveransen kan kosta lite grann. En hemleverans kostar normalt 20 kronor, och expresshämtning går på 30 kr, så helt gratis mat blir det inte. Du kan även välja att gå till Hemköp-butiken och hämta den färdigpackade kassen själv, men då försvinner ju lite med poängen att handla online.

Pröva att handla mat online
Det här med att handla mat på nätet kommer garanterat växa till en jättemarknad. Det finns så klart fortfarande de som föredrar att gå runt i butiken och vill bestämma själva exakt vilka varor de lägger i korgen, speciellt när det gäller frukt- och grönsaker samt andra färskvaror. Men när man har upptäckt hur snabbt och enkelt det går att handla på nätet och att man dessutom sparar tid till annat är det svårt att gå tillbaka till gamla vanor. Håll utkik efter fler erbjudanden om näst intill gratis mat här på Gratis.se!

uber eats

Nu har Uber Eats kommit till Sverige, och om du vill prova på tjänsten som levererar restaurangmat hem till din dörr kan du just nu får 100 kr i rabatt på din första beställning. Gäller endast Stockholm för tillfället.

Ladda ner appen och ät gratis
Uber är den världskända taxitjänsten som blev så populär att många länder har förbjudit den. Men det stoppar dem inte från att lansera en matleveranstjänst, som går ut på att du beställer restaurangmat som de snabbt levererar hem till din dörr. Antingen med någon av sina Uber-bilar eller med cykelbud. Om du är intresserad av att testa börjar du med att ladda ner appen för Uber Eats Sverige (länken går till App Store men appen finns även i Google Play). Sedan skapar du ett konto och fyller i rabattkoden ”eats-0uylb” i erbjudande-fliken.

Ingen minimiorder
Det bästa med detta erbjudande är att det inte finns någon minsta gräns. Om du beställer mat för 90 kronor så får du helt enkelt den första måltiden gratis från Uber Eats Sverige. Leveranstiden brukar vara runt en halvtimme, men har du tur kan maten stå på bordet (eller utanför ytterdörren) på en kvart. Om din mat blir försenad kan du alltid klaga och hoppas på en en förlåtelse i form av mer gratis mat. Smaklig måltid!

dr oetker

Pizza! Mums! Så lätt att äta! För även om du är glutenintolerant och är mycket förtjust i pizza så finns
Dr. Oetker Ristorante Pizza Gluten Free! Nu lanserar Dr. Oetker en mumsig glutenfri pizza med tre olika
Smaker; mozzarella med krämig ost, Salame med salamikorv och Prosciutto med skinka. 500 testpiloter som har känsliga magar får proväta och berätta om sina smakupplevelser!

Tål du inte gluten så är Dr. Oetker Ristorante Pizza Gluten Free en härlig nyhet för dig, de är väldigt goda och snälla mot magen. Du får en läcker middag alldeles gratis! Det blir en riktig pizzafest!

För visst är pizza enkelt att bara värma i micron eller ugnen medan du kan ägna dig år barnens läxor eller läsa en saga för de mindre barnen eller varför inte trampa motionscykel medan middagen blir värm och läcker! Kanske duka bordet lite extra festligt med blommor och vackra servietter och korka upp ett gott lättvin till maten. Och en god sallad smakar alltid bra till!

Det är Smartson som genomför testet helt utan kostnad. Har du fyllt 18 år så är du välkommen med din ansökning senast den 17 maj 2017 att bli testpilot för Dr. Oetker Ristorante Pizza Gluten Free!

ikea kaffe

För eller senare hamnar vi alla på Ikea, och om du planerar in ett besök kan du lika gärna göra det under en vardag, då Ikea bjuder på en kopp kaffe för alla som är medlemmar i Ikea Family.

Kaffe och massor av andra erbjudanden
Ikea har alltid massor av erbjudande på gång. Även om de är billiga redan från början pressar de då och då priserna ännu mer och ibland blir det så billigt att det känns som att man åker tillbaka i tiden. Med medlemskortet Ikea Family i fickan kan du ta del av alla dessa erbjudanden, som till exempel en kopp med gratis kaffe om du besöker ett av de svenska Ikea-varuhusen under en vardag.

Mer godsaker till mindre priser
Som medlem i Ikea Family får du dessutom flera andra förmåner, inte minst från restaurangavdelningen. Varje morgon kan du äta brunch hos Ikea för löjligt låga 49 kronor, och de har flera andra rätter som inte kostar mer än 50-60 kronor. Då och då har de dessutom speciella erbjudanden där du under vissa dagar får äta gratis för en viss summa om du handlar tillräckligt mycket från varuhuset. En kopp gratis kaffe är alltså bara början på gratis-äventyret.

falbygden ost

Snart är det dags att plocka fram osthyveln och provsmaka lite rökt ost från Falbygden. Börja med att registrera dig hos Buzzador, eller anmäl dig för kampanjen om du redan är medlem hos dem. Sedan kan du vara med och delta i en tävling också!

Ingen rökt ost utan tävling
Hur njuter du av Falbygdens rökta ost? Visa upp en inspirerande ostbild. Tänk även på att visa förpackningen (etiketten) på något sätt. Dela på Facebook och Instagram och tagga med #röktostbuzz #falbygdens #buzzador för att vara med i racet om gratis ost. Då står dessutom produktcheckar från Arla på spel! Du kan anmäla dig till den här kampanjen senast den 14 maj 2017.

Anordna en ost- och vinprovning?
Om du blir en av utvalda som får testa rökt gratis ost, så varför inte dela med dig lite av den och anordna en kväll med ost- och vinprovningstema med vännerna? Köp hem lite kex och ett par vinflaskor, svårare än så är det inte. Tyvärr dröjer det nog länge innan vi kan börja erbjuda gratis vin här, med tanke på de stränga alkohollagarna i landet. Men man kan ju alltid hoppas, konstigare saker har hänt så ge inte upp hoppet …

lindahls yoghurt

Skynda dig så kanske du får provsmaka Lindahls kvargyoghurt, en krämig, mild och len kvargyoghurt med smak av vanilj, jordgubb, mango & kokos eller naturell. En bra start på dagen, som mellanmål eller kanske som en god dessert efter middagen.

Lindahls kvargyoghurt har en bra och enkel förpackning gör att den är lätt att servera ur och lätt att ta med sig på skogspromenaden och ut till sommarstugan. Bara att servera direkt utan att behöva ta med flera ingredienser och man håller sig mätt flera timmar. Den är utmärkt bra att ladda med inför ett träningspass med sitt protein och den går snabbt att äta ur en mugg med en sked.

Den naturella kan du även använda som grund till matlagning och låta fantasin flöda och överraska familjen! Dessutom är Lindahls kvargyoghurt ett fint alternativ till vanlig yoghurt som ofta är ganska mycket socker i, som många inte är så förtjusta i.

Vaniljsmaken är mycket omtyckt med sin balans mellan sötma och syrlighet och passar fint till bär och frukt där den verkligen kommer till sin rätt! Välkommen att ansöka senast den 21 maj 2017. Tänk bara på att du ska ha fyllt 18 år om du vill bli testpilot för Lindahls kvargyoghurt.

mentos

Nu är Toluna – sajten för alla som gillar att testa produkter gratis och sedan recensera dem – tillbaka med ett nytt erbjudande för en ny produkt. Den här veckan har du chansen att testa ett paket av Mentos Rainbow.

Både för nya och gamla medlemmar
Detta erbjudande gäller både för nuvarande och framtida medlemmar hos Toluna, så om du inte är medlem ännu är det bara att följa länken och registrera dig hos Toluna gratis och därefter anmäla dig för ditt paket av Mentos Rainbow. Erbjudandet gäller under perioden 1–8 maj 2017, och det finns 350 paket av Mentos som ges ut helt gratis, så snabba dig på så att du inte missar det. När du väl har anmält dig kommer du förhoppningsvis att väljas ut och bli en av de personer som får ett färgglatt testexemplar hem i brevlådan.

Mentos Rainbow är en färgexplosion
Mentos är en av de största tillverkarna av mintpastiller, och med Rainbow Mentos har de försökt prova något nytt. I paketet får du smaker av vattenmelon, körsbär, apelsin, hallon, druvor, ananas och jordgubbar. En pastill innehåller 10 kalorier, så de kommer inte sätta käppar i hjulen för din diet heller. Missa inte ännu ett Toluna gratis erbjudande!

pressbyrån

Pressbyrån kan vara en räddare i nöden när man står där och väntar på det försenade tåget eller på att få i sig den första koffeinkick före arbetsdagen. Så ladda ner deras app för att få en gratis Pepsi!

Snabba dig att hämta din Pepsi
50 000 Pepsi-flaskor ska ges bort av Pressbyrån, och med stor sannolikhet är redan tusentals uppdruckna. Därför är det hög tid att snappa upp din egen gratis läsk genom att först ladda ner Pressbyråns app och därefter registrera dig för din Pepsi som du sedan springer och hämtar. Läsken är värd 28 kr och dessutom får du en ny smakupplevelse på köpet. När du ändå har Pressbyråns app kan du lika gärna dra nytta av deras digitala stämpelkort när du köper kaffe – stordrickare kan få var fjärde kopp gratis!

Inge’ fara för Pepsi Max med ingefära
Ok, den var dålig … Men om man vill stå ut från mängden så varför inte släppa en läsk med smak av ingefära? Det är precis vad Pepsi har gjort under den senaste månaden. Och precis som en vanlig Pepsi Max innehåller den inget socker. Med andra ord behöver du inte få dåligt samvete när du hämtar din gratis läsk hos Pressbyrån.

borgholm ost

Titta hit! Just söks 500 personer som får proväta Boxholms ekologiska ost, en jättegod ost som också är lätt att hyvla till frukostsmörgåsen, och den har en mycket god och fyllig smak! Den är tillverkad på våra närliggande gårdar och grädden kommer naturligtvis från kor som tuggar i sig av gräs på marker som inte innehåller gifter, så du kan tryggt smaka på denna utmärkta ost.

Boxholms ekologiska ost är en smakrik, krämig ost som har en balans av sälta och syrlighet och är mild och passar därför även barnens frukostsmörgåsar! Osten är en riktig fullträff för ostbrickan eftersom den inte är för stark så den förringar vinets smak. Den passar i flera sammanhang och bör därför alltid finnas i ditt kylskåp, så har du inte redan denna delikatess hemma så passa nu på!

Ost är ju ett mycket gott och bra pålägg som även är lämpligt att ha på lunchsmörgåsarna på arbetet. Du är varmt välkommen att ansöka som testperson, dock senast den 1 maj 2017, och du måste ha fyllt 18 år. Har du möjlighet att delta i testet genom att skriva ut en värdekupong och hämta produkten i en butik?       
        Loading...    
       

Gratis Amazon-presentkort?

presentkort

Vill du få en veckoöversikt med de bästa gratiserbjudandena
+ en chans att vinna att shoppa för gratis?

Gratorama casino