De bästa gratisgrejerna


gratis tjänster

Letar du efter gratis tjänster?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om gratis tjänster.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 


happypancake dejting

Är du också trött på att leva ensam? Ingen lust att gå ut på krogen och kallprata med folk du inte känner? Varför inte prova nätdejting, och i synnerhet Happy Pancake? Många konkurrenter låter dig kanske registrera gratis, men sedan när du ska börja använda nyckelfunktioner börjar tjänsten kosta pengar. Men inte hos Happy Pancake – den är 100 procent gratis!

Det här gör Happy Pancake till en av de enklaste tjänsterna att använda i sitt slag. Det är verkligen superlätt att komma igång (men som vanligt desto svårare att hitta den rätta). Tro inte att funktionerna inte är lika bra som på andra dejtingsidor, för det är dem. Det är bara det att de finansieras med reklam. Men du vet vad man brukar säga – i krig och kärlek är allt tillåtet!

Självklart finns det smidiga matchningsfunktioner så att du kan hitta rätt snabbare (eller sålla bort alla drägg). Fyll bara i dina uppgifter så kommer du hitta den perfekta tjejen eller killen snabbare är du kanske tror. Det finns fler än en halv miljon användare hos Happy Pancake, så det är i alla fall ingen risk att du blir ensam. Testa tjänsten idag om du är singel!

gratis digital sjukvård

Nu är det inte långt kvar till 2018, och bjuder vi på en trevlig nyhet: den digitala vården i Sörmland kommer bli gratis efter årsskiftet! En digital vård är alltså då du träffar en sjuksköterska online och ni tillsammans tar reda på vad som är fel. En läkare kopplas bara in om sjuksköterskan anser att det verkligen behövs.

Det här beror på att doktor.se har köpt Vingåkers vårdcentral, och eftersom alla besök i primärvården är gratis innebär det faktiskt att svenskar från hela landet kan få gratis vård digitalt! Inte fysisk vård alltså, men rådgivning och information online.

Du kanske är van att första steget är att besöka din lokala husläkare, men varför lämna hemmet för att få information när du istället kan använda doktor.ses app och ditt eget bank-ID för att logga in och få hjälp direkt? Doktor.se har sjuksköterskor, specialister, kuratorer och psykologer – du kan räkna med att få den hjälp du behöver här.

Men det som alltså är unikt för att doktor.se är att du från och med 2018 kan få kostnadsfri rådgivning och upplysning på nätet direkt. Du kan prata i telefon eller skriva i chatten, det väljer du själv.

gratis musik med tidal

När man säger att man ska strömma musik på nätet tänker nog de flesta på Spotify, men det finns flera andra tjänster också som kan vara värda att hålla koll på. En av dem heter Tidal, och från och med den 25 december 2017 kan alla prova tjänsten helt gratis i tolv dagar.

Det första du vill veta, när du fått reda på att tjänsten är gratis, är förmodligen utbudet. Här kan Tidal stoltsera med 25 miljoner låtar och alla strömmas dessutom i ett format utan kvalitetsförlust. Tidal är dock så mycket mer än bara möjligheten att strömma musik. Du kan även läsa musikrelaterade artiklar och fördjupa dig mer i dina favoritartister. Det smidiga är förstås att allting samlas på ett och samma ställe.

Naturligtvis är gränssnittet väl genomtänkt och användarvänligt. Skapa dina spellistor utan krångel och radera oönskade låtar med ett klick. Så, vad är det då som skiljer Tidal från Spotify mest? Spotify har ju också ett sjukt stort utbud av musik.

Det är framför allt ljudkvaliteten faktiskt. Tidal strömmar i 1411 KPBPS, vilket kan jämföras med just Spotify som max kommer upp i 320. Tidal är för dig som kräver det bästa inom musik, och just nu kan du alltså testa tjänsten helt gratis i tolv dagar!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
ancestry hjälper dig med gratis släktforskning

Fram till och den 26 december kan du prova på att släktforska helt gratis hos Ancestry! Det innebär att du inte ha lång tid på dig (innan det börjar kosta pengar igen), så läs noga! Det är väldigt enkelt att komma igång, så även om du inte har någon vidare datorvana så kommer det att gå bra. Bara att läsa och följa instruktionerna så ska det gå bra!

Ju mer information du har om gamla avlidna släktingar, desto lättare blir det att hitta det du söker. Exempel på information är för- och efternamn, födelsedatum, församling, län och släktband. Databaserna som du söker i hämtas från de nordiska länderna, och framför allt är det kyrkböcker och liknande material som nu kommer till pass.

Du måste registrera dig hos Ancestry för att få titta på uppgifterna, men det är såklart gratis det också. Om du tycker det är krångligt att skapa konto (eller kanske inte riktigt vet hur du ska göra) är det bara att fråga någon yngre i familjen.

Missa inte den här chansen att upptäcka din historia, kom ihåg att det bara är gratis fram till och med tisdag.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Fortsätt hålla kontakten

Vi minns nog alla de gamla skolfotona som togs en gång i tiden. Klasskamrater som man tappade kontakten med, och som man undrade vad som hände med. Med internets hjälp så är det så klart lättare att hitta gamla kontakter, men om du specifikt är ute efter gamla klasskamrater så finns en sajt som heter StayFriends.

Hos StayFriends finns nästan 61 000 gamla skolfoton, och antalet ökar varje vecka. Det finns 2,2 miljoner medlemmar på sajten, och för att hitta rätt går det naturligtvis att söka på både för- och efternamn. Sajten i sig är väldigt enkel att navigera, så det är inga problem att komma igång. Detta kan ju framför allt vara viktigt om du är lite äldre och känner dig osäker på nya sajter.

För göra en riktig undersökning bland gamla skolor och klasskamrater måste du logga in, och för att logga in måste du ha ett konto. Konto skaffar du enkelt genom att registrera din mejladress, eller så kan du logga in direkt via Facebook. Som du märker är tjänsten superenkel att använda.

Det finns dessutom en app du kan använda, både för iPhone och Android. Håll kontakten med hjälp av StayFriends, och påbörja planeringen av nästa klassträff idag!

träning för pensionärer i hörby

Idag blir det vanligare och vanligare med träning, och då inte bara bland yngre. Äldre snör på sig joggingskorna och ger sig ut i motionsspåret, men hur är det med de riktigt gamla? De över 75? Tyvärr är det alltför många som bara ger upp (det är aldrig för sent att börja träna!), men nu har i alla fall Hörbys kommun i Skåne sett till att övervinna den första tröskeln: att slippa betala!

Det är alltså kommunen själv som står för fiolerna, och allt du behöver är åldern! Att bo nära Hörby är förstås en fördel det med. Om du känner någon som är äldre är det bara att sprida budskapet, för det är ju kanske inte så troligt att riktiga gamla människor går in på Gratis.se!

Träning är bra för i princip allting, från fysiskt välmående till psyke och humör. Visst finns det undantag, personer som inte ska träna på grund av allvarliga skador. Äldre ska naturligtvis konsultera läkare innan de börjar anstränga sig för mycket, men det finns också massor av skador och sjukdomar som faktiskt blir bättre av träning!

sala kommun buss

Den första april 2018 blir det helt kostnadsfritt att åka buss i Sala kommun. Det kanske låter som ett alldeles för tidigt aprilskämt, men det är faktiskt sant! Dessutom gäller det ALLA, och inte bara en utvald grupp som studenter, invandrare eller pensionärer. Sala kommun kommer stå för kalaset rent ekonomiskt, och notan hamnar på cirka 800 000 kr. Det är vad det beräknas kosta att täcka upp alla förlorade biljettintäkter.

Det är ett försök som kommer att pågå i hela tre år innan man har tillräckligt med underlag för att fatta ett permanent beslut. Om försöker blir så lyckat som kommunen i Sala hoppas på kommer ännu mer pengar att behövas i framtiden.

En tanke med detta projekt är naturligtvis att folk hellre ska ta bussen än bilen. Att åka tillsammans är smartare än att använda en hel bil för att åka själv. Man spar på miljön, det blir mindre trafik och du slipper köra (och kan istället kolla telefonen eller jobba med surfplattan eller laptopen). Visst, vi saknar alla friheten som en bil innebär, men det kanske är dags att tänka lite mer kollektivt?

Du som bor i Sala har alltså något att se fram emot nästa år!

Optimera pensionen nu

Om du är under 60 är pension väldigt tråkigt att tänka på, men det blir med stor sannolikhet roligare senare i livet, när den kommer in på kontot.

Om du inte orkar kolla igenom alla alternativ och tips själv kan du be företaget Pensionera göra det år dig, för de hjälper dig få en översikt och byta till bättre lösning. Pensionera sammanställer vad du har i pension idag och ger dig en översikt både över hur mycket pengar du kommer få varje månad när du pensionerar dig, och var dina pengar i dagsläget finns någonstans. De kan även hjälpa till med robotrådgivning för fonder och personlig rådgivning genom betalabonnemang, om du skulle föredra det för att få mer i pension

Du kan få hjälp med avgifter, hur fonder gått historiskt, analyser och trender, risker, din ekonomiska situation, hur lång tid du har kvar till pension med mera. Pensioneras grundtjänst finansieras delvis av ersättning från samarbetspartners och försäkringsbolag därför är tjänsten för att få mer i pension gratis för dig. Till detta kan du som sagt köpa abonnemang för automatisk rådgivning och personliga rådgivningsmöten med Pensioneras handläggare om du vill, men det är inget krav för att få mer i pension.

Fortsätt hålla kontakten

Du vet väl att du kan hitta gamla klasskamrater och se klassfoton från den gamla goda (onda?) tiden när du och dina barndomsvänner gick i skolan? Med tjänsten Stay Friends kan du enkelt hitta personerna som har försvunnit ur ditt liv och fortsätta hålla kontakten.

Stay Friends är en tjänst på nätet som du kan använda för att återfinna skolkamrater från förr, söka bland tusentals klassfoton och mycket mer. Stay Friends påstår att de har 2,2 miljoner medlemmar så då borde det vara ganska stora chanser att du hittar de gamla kompisarna som du letar efter. Du kan också söka på före detta efternamn och om du gick i skola utomlands så finns det en sökavdelning för det också.

Börja med att hitta vilken skola du gick i (det går snabbt med sökfunktionen) och sen kan du registrera dig för att kunna logga in och få tillgång till en del av tjänsterna gratis. Det som du kan göra gratis är bland annat att återse skolkamrater, titta på gamla klassfoton och vara med på klassåterträffar. De har drygt 60 000 klassfoton just nu och det kommer in nya varje dag. Varför inte liva upp minnena med dina gamla skolkamrater, och fortsätta med klassträffar om du vill det. Annars kan du i alla fall se foton och profiler, ta kontakt med skolkamrater som du knappt kom ihåg.

Sälj gratis på Tradera

Med koden TMEC99 kan du sälja två saker gratis under november på auktionssajten Tradera. Spara pengar och få saker sålda = två flugor i en smäll.

Sälj gratis på Tradera, som är som Sveriges ebay, med tusentals auktioner på internet där du kan både köpa och sälja dina prylar till en stor målgrupp. Eftersom det är auktioner kommer du troligtvis att få ett marknadspris för din produkt, så förhoppningsvis är det inte så stor risk att du säljer den till ett underpris. Om du klickar på länken nedan kommer du direkt till Tradera, och där kan du registrera dig för ett konto om du inte redan har ett sådant. I så fall är det bara att logga in och börja sälja. Sälj gratis under november!

I vanliga fall måste du betala en avgift till Tradera för att du säljer, men om du använder koden TMEC99 får du möjligheten att sälja två saker som du inte vill ha utan att behöva betala något. Detta kan ju vara ett perfekt sätt att testa Tradera och försöka bli av med saker som du inte längre använder. Kanske blir det till och med en favorit i stället för Blocket? Hur som helst så glöm inte att koden måste användas under november 2017, så vänta inte för länge. Sälj gratis nu (om du vill)!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
Sälj dina prylar gratis

Blocket dominerar på den svenska köp- och säljmarknaden, men det är mycket dyrt att annonsera där. Speciellt om du bara vill sälja små prylar som inte har så mycket i värde. Vi tipsar om några alternativa platser på nätet där du kan annonsera gratis.

Har du också tröttnat på Blockets priser och skulle vilja ha ett sätt att annonsera gratis på nätet? Du kan vi tipsa om Fyndtorget, där du köper och säljer utan att behöva betala något. Självklart får du inte samma bredd av potentiella kunder som hos blocket, men om du bara vill sälja något litet kan Blockets avgift bli löjligt hög och därför tycker vi det är dags att sätta ner foten och rösta med plånboken på något annat.

Det finns fler alternativ, som exempelvis https://citiboard.se/ som har över 170 000 annonser ute i skrivande stund. Gulans är en annan webbplats där du kan få dina saker sålda utan att behöva betala något om du är privatperson, men det är dock inte så mycket aktivitet på den annonsplatsen. En annan idé kan vara att söka igenom App Store eller Google Play, som har flera appar där du kan köpa och sälja saker genom att annonsera gratis, och vissa av dessa appar börjar bli riktigt stora.

Sök efter gratis hyrbil

Vill du hyra bil kan det bli en dyr historia, men har du tur kan du hitta en bil som uthyrningsföretagen vill ha körd tillbaka till en speciell plats. I så fall kan hjälpa dem att köra tillbaka bilen och i gengäld kostar det ingenting.

Du kan hyra eller snarare låna dessa bilar gratis efter vissa företag får stora kostnader när de måste köra redan uthyrda bilar tillbaka till ursprungsplatsen. Det kan vara korta sträckor eller till och med genom hela landet. För att fixa en gratis hyrbil kan du ta hjälp av DriveBack, som sammanställer en lista över vilka städer och rutter du kan utnyttja detta och få en gratis hyrbil. På så sätt får du en gratis resa och företagen kan spara pengar, så det blir en riktig win-win med gratis hyrbil för dig.

Det ska dock sägas att utbudet är begränsat, och du måste ha en del tur för att hitta en gratis hyrbil som ska köras exakt från och till den plats som du vill. Men om du registrerar dig hos DriveBack kan du få meddelanden när en bil blir ledig i närheten av dig. Självklart kan du ta med dig andra personer och bagage på din resa, och du behöver inte ens betala kostnaderna för drivmedel.

Anmäl dig som teståkare

Västtrafik, som sköter kommunaltrafiken i Västra Götaland och däribland Göteborg, ger dig nu chansen att åka gratis med dem i hela regionen under två veckor. Du kan anmäla dig fram till och med den 6 november 2017, så det kan bli gratis västtrafik för dig med lite tur!

Eftersom vi då och då tipsar om gratis saker i Stockholm är det på tiden att vi ger alla göteborgare något också. Och nu har ett sådant tillfälle kommit, för Västtrafik utför just nu en undersökning där de söker folk som vill åka med dem och prova på kollektivtrafiken under ett par veckor. För att få chansen att bli en av dem som väljs ut (det sker inte slumpmässigt) och få gratis västtrafik biljetter börjar du med att klicka på knappen nedan, vilket tar dig till Västtrafiks anmälningssida. Där fyller du i dina uppgifter och svarar på undersökningen, som består av 6–7 frågor. Vi lovar, det kommer att få snabbt.

Västtrafik söker i första och främst de som inte använder kollektivtrafiken i vanliga hand, och vill samtidigt slå ett slag för miljön och försöka få fler bilister bort från vägarna. Att få gratis västtrafik biljetter hör inte till vanligheterna, så missa inte chansen! Tyvärr blir det inget göteborgsskämt nu i slutet av artikeln, eller det kanske är tur?

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
Skriv ut en inbjudan till halloween

Snart är det halloween och vi tänkte försöka köra lite halloweentema här på gratis.se, och lista saker som har anknytning till halloween och som inte kostar något. Först ut är ett tips på var du hittar roliga och gratis inbjudningskort.

Om du är på väg att anordna en halloweenfest, eller har barn i huset som du ska fixa kalas åt, kan du snabbt och enkelt skriva ut några gratis inbjudningskort med halloweentema, som du sen enkelt fylls i och skickas ut. I dag när allt skickas via e-post kan det vara uppskattat att få ett riktigt inbjudningskort, vilket är ett tecken på att något brytt sig och tagit sig tid, i stället för att bara slänga iväg ett mail till en grupp personer.

Det finns så klart många ställen på nätet som du kan hitta inbjudningskort, men vi har funnit ett favoritställe som har kort på svenska, vilket inte är lika vanligt. På Kalasguidens hemsida hittar du ett gäng trevliga (och lite läskiga) kort med halloweentema, men det finns också kort som du kan använda vid andra högtider, som kräftskiva, dop och mycket annat. Ta en titt och se om det är något du gillar bland alla gratis inbjudningskort, och få lite extra halloweenstämning på köpet.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
låna pengar via lendo

Att låna pengar är inte alltid det lättaste. Först och främst börjar processen med en kreditupplysning där företaget som lånar pengar till dig tar reda på om du har betalningsanmärkningar. Det är lätt att se långivare som cyniska hajar, men det är alltid en risk att låna ut eftersom det inte finns 100 procent garanti att få tillbaka pengarna.

Med det sagt är vi inte här för att hjälpa bankerna, utan dig! Lendo kanske du redan har sett reklam för på tv, men faktum är att det är proffsiga på att hitta det bästa lånet för just dina villkor. Så här går det till:

Härifrån hoppar du in direkt på Lendos hemsida där du på en gång – utan registrering eller nedladdning av program – kan se och jämföra hur mycket det kostar att låna en viss summa och betala tillbaka över en viss tidsperiod. Den ungefärliga kostnaden varierar givetvis, men det är ändå en riktigt bra funktion som gör det lätt att planera om man vill gå vidare med sitt lån eller inte.

Beroende på vilket sorts lån du vill ta kommer Lendo att leta upp den bästa dealen åt dig. I skrivande stund har 1 317 låntagare gett Lendo 4,5/5 i betyg. Det här är med andra ord ett pålitlig företag för dig som är i behov av kapital!       
        Loading...    
       

Gratis Amazon-presentkort?

presentkort

Vill du få en veckoöversikt med de bästa gratiserbjudandena
+ en chans att vinna att shoppa för gratis?

Gratorama casino