De bästa gratisgrejerna


tips

Letar du efter tips?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om tips.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 


Bo gratis hos andra

Couchsurfing känner säkert de flesta av er redan till, men för er som inte hört det begreppet tidigare vill vi bara tipsa om att du kan använda tjänsten för att bo hos personer och familjer som använder Couchsurfing över hela världen, utan att behöva betala.

Vill du komma riktigt billigt undan och bo gratis när du reser och semestrar är Couchsurfing det ultimata verktyget. Glöm hotell och Airbnb – med Couchsurfing kan du bo hos folk som är snälla nog att öppna upp sina dörrar och låta folk bo hos dem. Couchsurfare finns över hela världen, från Skåne till Las Vegas, så det är bara att snurra på jordgloben och välja ut ditt nästa resmål så du kan bo gratis hos någon.

Det finns så klart en del mindre hakar. Du känner inte personen du kommer bo hos och får lita på betyg som andra skrivit. Det hör också till vett och etikett att tacka värden genom att till exempel bjuda på middag eller städa lägenheten. Och sist men inte minst måste du vara beredd på att ta emot gäster själv hemma hos dig, som kan bo gratis. Detta är dock inget krav, men kommer att öka chansen att hitta platser att bo på.

investera i bitcoin code

Kryptovalutan bitcoin är på snabb frammarsch. På sikt kan den kanske ersätta hela det traditionella banksystemet, men där är vi naturligtvis inte än – och det är bra för dig! Nu har du nämligen chansen att investera i bitcoin, en digital valuta som är helt oberoende av kronor, euro och dollar.

Hela systemet är komplext och skulle ta lång tid att förklara. Det kallas för blockchain och det kan du googla om du vill ha detaljerad information. I korthet går det ut på att en stor mängd datorer sköter transaktioner per automatik, vilket gör hela systemet decentraliserat. Detta är motsatsen till en bank där allting är centraliserat till banken, det vill säga alla transaktioner och betalningar går genom banken (vilket ger dem en enorm makt).

Skulle någonting gå fel hos en dator kommer de andra datorerna i nätverket att isolera den. På så sätt är blockchain i praktiken omöjligt att hacka, eftersom man måste attackera en enormt stor mängd servrar nästan samtidigt.

Med detta sagt är det fortfarande så att bitcoin inte tagit över marknaden än. Som du säkert känner till går det inte att handla med bitcoin på så många platser än. Men när kryptovalutan väl slår igenom kommer kommer dess värde att mångdubblas, och investerar du idag kan du bli rik om några år.       
        Loading...    
       

Gratis Amazon-presentkort?

presentkort

Vill du få en veckoöversikt med de bästa gratiserbjudandena
+ en chans att vinna att shoppa för gratis?

Gratorama casino