De bästa gratisgrejerna

Gratis Aktiviteter

Letar du efter gratis aktiviteter?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om gratis aktiviteter.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

splash run i helsingborg

Snart är det dags för den (åtminstone lokalt) omåttligt populära vattenhinderbanan Splash Run i Helsingborg igen. Visserligen är folk i alla åldrar välkomna, men eventet är ändå främst riktat till barn och ungdomar. Men visst, om du är 45 om vill trampa runt lite i hoppborgen kommer ingen att hindra dig!

Splash Run börjar med en 13 meter hög rutschkana, och för att få åka den måste du vara minst 140 cm lång. Om du inte är det kan du fortfarande vara med, men måste du starta efter rutschkanan. Detta för allas säkerhet.

Eventet varar från 17 till 20 juli och öppettiderna är 10:00–19:00 varje dag (även på lördagen där). Platsen är fotbollsplanen på Olympiafältet och samtliga aktiviteter är helt gratis. Det enda som kostar är fikat som finns till försäljning på plats (men det går bra att ta med själv också). Observera att hundar och rökning är förbjudna, och du som förälder får inte åka med ditt barn i rutschkanan.

Klicka på den röda knappen här nedanför så kan du själv se bilder på vattenhinderbanan hos Fritid Helsingborg. Kolla gärna Facebook-sidan också (länkas från Fritid Helsingborgs sida) där ännu mer information finns, till exempel hur många människor som visat intresse för att komma under de fyra dagarna.

svenskt lin

Om du är intresserad av linets historia finns det få platser i Sverige som kommer ge dig mer än Växbo Lin. Det är ett av få riktiga linneväverier som fortfarande finns i vårt land, och det finns mer än så att se:

Trolldalen
Sveriges bäst bevarade linberedningsverk.

Växbo bageri
Här säljer man bland annat egentillverkad glass, och allt bröd är gjort på lokala råvaror.

Växbo kvarn
Klassisk kvarn från 1800-talet som drivs av vatten. Följ hur det går till när säd blir till mjöl.

Det finns ingen entréavgift, så alla är välkomna att ta en rundtur! Faktum är att det inte behövs någon anmälan eller bokning heller. Däremot är den gratis rundturen endast öppen under vissa tider, närmare bestämt fredagar klockan 14:00 under juli. När visningen är klar (tar cirka en kvart) är det dags för ett besök i fabriksbutiken där riktigt sköna fynd kan göras. Växbo Lin är väldigt miljömedvetna och använder sedan 2018 sig endast av oblekt lin.

Produkterna du kan köpa (naturligtvis inget tvång bara för att du går på gratisvisningen) är inte de billigaste, men vill man vara miljövänlig kostar det.

sommarlovsaktiviteter i malmö

Har du tråkigt under sommarlovet? Har familjen inte råd att åka på semester? Är du dessutom mellan 6 och 15 år gammal och bor i Malmö? Då kan du prova på flera gratis aktiviteter i Sommarkulturskolan!

Så vad exakt går det att göra på Sommarkulturskolan? Det bjuds på mycket klassisk kultur, det vill säga dans, målning, film och musik. Det finns totalt fyra olika lärare på plats som leder aktiviteterna och förklarar hur allting går till. Meningen är att barn och ungdomar ska få visa sin kreativa sida och skapa olika saker, snarare än att läsa böcker och titta på andras skapelser.

Du behöver inte anmäla dig på förhand, utan det räcker med att dyka upp på rätt plats under rätt tid. Du kan välja att bara komma en dag eller att besöka skolan flera gånger, det är upp till dig. I pauserna bjuds det dessutom på gratis frukt för att fylla på energin.

Aktiviteterna är uppdelade baserat på ålder där barn upp till 9 år startar på morgonen, och ungdomar upp till 15 år fortsätter på eftermiddagen. Aktiviteterna varar kontinuerligt fram till den 9 augusti. På Malmö stads hemsida som vi länkar till här nedan kan du själv ta en titt på det kompletta schemat.

minigolf under sommarlovet

Alla barn som är mellan 6 och 15 år gamla ska ha fått ett så kallat ”Händer på lovet-kort” av skolan innan de sprang ut mot sommarlovet. Kortet är helt nödvändigt för att du ska kunna delta i gratisaktiviteter som denna. Har du tappat bort ditt kort måste du bege dig till en av fem platser (fråga din skola för mer information) för att hämta ett nytt. Observera dock att du inte kan göra detta förrän tidigast den 25 juni. Dessutom måste du ha med dig mamma eller pappa.

Den gratis minigolfen då? Jodå, det är bara att bege dig till Hedlundadungen och visa upp ditt ”händer på lovet-kort”. När du gör det får du alltid spela minigolf på den gröna filtbanan helt gratis. Gratiserbjudandet gäller dock bara måndag–fredag, på helgerna råder ordinarie priser. Minigolfen är öppen mellan 11 och 21 (de släpper på de sista spelarna 21 som får spela till 22) och det finns en kiosk där du kan köpa glass, kaffe och lite lättare maträtter.

Om vädret skulle larva sig dagen du tänkt spela ska du kolla Hedlunda Minigolfs Facebook-sida. Det här erbjudandet varar alltså alla vardagar under hela sommarlovet!


karlshamn gratis bad

Bor du i Karlshamn är chansen stor att du känner till Väggabadet. Det är ett utomhusbad i lummig och fin miljö där alla kan samlas för ett trevligt dopp i sommarhettan. Ännu trevligare blir det från och med idag, eftersom badet erbjuder gratis bad för barn som är högst elva år gamla. Villkoret är att en betalande vuxen måste göra barnet sällskap, och det är max tre barn per betalande vuxen som får bada gratis i Väggabadet. Detta gratiserbjudande håller i sig ända fram till 19 augusti, så det är perfekt för barnens sommarlov.

De har öppet i princip varje dag förutom under midsommar då allt är stängt. Priset är 60 kronor per vuxen eller 40 kronor om du är pensionär.

Kan du eller någon annan i familjen inte simma? Då kan ni lära er hos Väggabadet! Här finns allt från babysim till vuxenskola. Det finns en del regler att följa, men det mesta handlar om sunt förnuft. För säkerhets skull kan det vara bra att läsa på om reglerna en extra gång innan du åker till Väggabadet, de finns på hemsidan som vi länkar till via den röda knappen.

träna gratis hos friskis

Visserligen är det för sent att börja träna för årets strandsäsong, men det är aldrig för sent att komma igång med fysisk aktivitet och motion för hälsans skull! Alla vet att träning blir roligare tillsammans, och Friskis&Svettis vet hur man får folk att börja! Just nu, under hela sommaren faktiskt, erbjuder de alla gratis träning på alla aktiviteter så länge det finns plats.

Nu kanske du tror att ”träning” bara handlar om att lyfta vikter eller göra armhävningar, och att det är pinsamt att vara den som orkar minst. Icke! Hos Friskis&Svettis finns för det första folk med alla sorters kroppar du kan tänka dig, och dessutom behöver du inte lyfta tungt för att träna. Det finns till exempel yogaövningar utomhus då vädret tillåter.

Förutom yoga, där du kanske tränar mentaliteten mer än kroppen, finns även pass för styrka, kondition och mycket mer. Vi vågar nästan garantera att det finns någon form av träning som passar just dig, oavsett hur du ser ut.

Gratisträningen hos Friskis&Svettis i Trollhättan varar ända till vecka 34, vilket är till och med den 28 augusti. Aktiviteterna äger rum på Nohabgatan 20.

barn som bowlar

Är man ensamstående och/eller har dålig ekonomi är det inte alltid så lätt att hitta på något roligt till barnen. Bowling är lätt att lära sig, och när man väl lärt sig är det lätt att spela också. ”Barn bowlar gratis” är ett initiativ som gör det möjligt för de yngre att få något att göra om somrarna. Antalet platser är naturligtvis begränsade, precis som de bowlinghallar som är med i samarbetet. Se därför till att anmäla dig och ditt barn snarast om ni är intresserade!

Rent praktiskt går det till så att du som förälder anmäler ditt barn till sajten (den länkar vi till här nedanför) och sedan kommer kuponger via e-post. Det är dessa kuponger som barnet tar med sig till bowlinghallen. Själva sessionen varar två serier. Tänk på att tider och till och med barnets tillåtna ålder kan variera från hall till hall.

För att ta reda på vad som gäller för just din hall (samt om det ens finns en i närheten där du bor) har Barn bowlar gratis fixat en sökfunktion där du bara klickar på ditt län för att se en lista med tillgängliga hallar. Enkelt och smidigt!

Testa ett gratis nöje i sommar med familjen

Erbjudandet gäller inte längre 11/05/2019 gratis aktiviteter
orsa rovdjurspark

Har du familj och är sugen på att semestra i Sverige i sommar? Då ska du testa Hjärtejakten hos Barnsemester.se. De erbjuder nämligen familjer en gratis upplevelse på utvalda platser runtom i hela Sverige. Istället för att betala för det blir din motprestation att skriva om dina upplevelser på plats. Resa, mat och boende måste du och din familj själva stå för.

Det finns ett antal olika nöjen tillgängliga, här är några av dem:

Barnens gård
Här finns det både djur att klappa och små hästar att rida på.

Tykarpsgrottan
Här väntar en 10 000 kvadratmeter stor labyrint som skapats helt av människor under lång tid.

Orsa rovdjurspark
Här kan ni titta på riktigt exotiska djur, bland annat Sveriges enda isbjörnar!

Det finns ett begränsat antal platser, och för att få en av dem ska du hitta 20 hjärtan på Barnsemester.se. Det är bara att ha lite tålamod och leta runt ordentligt på sajten så hittar ni nog allihopa (låt gärna barnen hjälpa till att leta).

Erbjudandet gäller alla som har barn upp till 17 år. Antal barn spelar ingen roll. Tänk på att det inte finns någon garanti att just din familj blir utvald, samt att resan måste göras nu i sommar OM din familj blir utvald.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
parlamentet i tv4

Minns ni tv-klassikern Parlamentet? Programmet som samlar Sveriges humorelit och som tar politik lika seriöst som politikerna själva … Genom åren har programmet bjudit på storheter som Björn och Robert Gustavsson, Johan Glans och naturligtvis Sveriges argaste komiker Johan Rheborg. Vill du vara med som publik nu när de spelar in program inför höstsäsongen ska du anmäla ditt intresse – det är nämligen helt gratis!

Det här gäller framför allt dig som bor i eller nära Stockholm, då programmen spelas in i Filmhuset som ligger på Borgvägen 3. För att få tag på gratisbiljetterna mejlar du bara hur många du vill ha till Jarowskij som är produktionsbolaget. Eller ja, hur många du vill ha inom rimliga gränser såklart! Tänk på att åldersgränsen är satt till 18 år, så barn är inte välkomna. Och det är nog tur det med tanke på vissa av skämten som flyger omkring!

Det finns ett antal olika datum att välja mellan när du bokar dina gratisbiljetter. Eftersom allting just är gratis kan det hända att alla platser är slut under ett visst datum, men då kan du bli uppskriven på publiklistan (en sorts kö kan man säga).

Tack till dig som tipsade om den här gratischansen!

Gratis biljett till MaskinExpo i Stockholm

Erbjudandet gäller inte längre 07/05/2019 gratis aktiviteter
traktor maskin

MaskinExpo är en mässa i Stockholm som handlar om allting som går att olja! 23–25 maj går årets mässa av stapeln och som vanligt är den fullproppad med både besökare och utställare. Här kommer du hitta maskiner för en mängd olika syften: vägarbete, lantbruk, skogsbruk och till med bergsbruk. Även om du inte är så insatt i respektive bransch så finns det mycket att lära sig under mässdagarna.

Och mässan handlar inte bara om att titta och lyssna heller. På MaskinExpo får du själv sätta dig bakom spakarna på vissa maskiner och gräva, lyfta och köra! Räkna bara att det kommer rejält med folk – för två år sedan var det fler än 17 000 besökare som ville uppleva de senaste maskinerna.

Så, hur gör du då för att få dina gratisbiljetter? Det är otroligt lätt, det räcker med att du fyller i en kort enkät där du uppger namn och andra uppgifter som behövs till din gratisbiljett. Se till att inte slarva med mejlen bara eftersom biljetten kommer skickas dit (sedan får du själv skriva ut den). Det ursprungliga värdet på den är 200 kr.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Gratis naturupplevelse i Norrland

Erbjudandet gäller inte längre 05/05/2019 gratis aktiviteter
årets betessläpp 2019

Här på Gratis.se blir det ofta erbjudanden som främst berör människor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Men vi försöker verkligen täcka hela landet, och idag är det dags för alla norrlänningar att spetsa öronen! Det är Norrmejerier som är på G med sina betessläpp, och det är inte många veckor kvar till premiären nu. Det är väldigt många gårdar nu i slutet av maj och början av juni som släpper ut korna. Och det är inte bara det som händer, utan vissa gårdar bjuder på fika också! Det kan även hända att du ser lite korvförsäljning (undrar just var korven kommer ifrån …).

Betessläppen är kategoriserade i fyra olika områden: Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten och Jämtland. Flest gårdar finns i Västerbotten, så där har du störst chans. Det finns vissa generella regler som att du inte får mata djuren, men på flera håll är det fritt att klappa dem. Du kan naturligtvis även lära sig hur olika produkter framställs och var osten och mjölken i din livsmedelsbutik ursprungligen kommer ifrån.

Så på med ordentliga kläder, ladda upp aptiten och ta med dig ett gäng nyfikna frågor till bönderna. Sådana här naturupplevelser är sällsynta numera då så mycket kretsar kring IT och storstäder.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Gratis simskola för barnen under semestern

Erbjudandet gäller inte längre 18/04/2019 gratis aktiviteter
gratis simskola för barn

Se din kommande charter framför dig: barnen är upptagna i simskola med tillhörande underhållning, medan du och pojkvännen/flickvännen har tid för varandra. Det är inte bara surfplattor som fungerar som barnvakt under semestern! Vad det här erbjudandet handlar om är att Resia låter alla barnfamiljer som bokar charter senast den 21 april få tillgång till gratis simskola för de små. Erbjudandet gäller endast bokningar till Apollo Mondo Family- och Apollo Mondo Selected-hotell. Resorna måste dessutom ske mellan 11 juni och 11 augusti.

Ett annat villkor är att flygen endast går från Stockholm, Göteborg eller Malmö. Men är allt detta OK och familjen planerar solsemester i sommar är Resias erbjudande både en riktigt bra barnvakt och ett riktigt bra gratiserbjudande. Om du har ytterligare frågor om Resias kampanj är det bara att ringa dem, de svarar gärna på allting som har med detta att göra.

Det är faktiskt inte bara simskolan som är gratis heller, utan barnen får vara med och leka bland andra barn i en barnklubb. Perfekt för att utveckla deras sociala förmåga med lek och i en ny miljö! På sajten som vi länkar till finns massor av förslag på resor som kan få igång inspirationen.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
gratis träning med street mentality

Street Mentality är en organisation som är verksam i Stockholmsområdet, närmare bestämt Sundbyberg. Syftet är att erbjuda ungdomar starkare mental och fysisk hälsa (de två går hand i hand som du kanske vet). Det är inte alltid deras aktiviteter är gratis, men nu under påsklovet är de det. Passa på att testa så kanske du träffar nya vänner och upptäcker att fysisk träning bara för med sig positiva saker!

Det här gratiserbjudandet varar mellan 15 och 18 april. Det som är så bra är att det gäller både de som är medlemmar, men även ungdomar utan medlemskap. För att få vara med måste du vara minst åtta år gammal. Du får gärna ta med en kompis också.

Orkar du inte träna eller är du bara lat? Då finns det andra aktiviteter i form av tv-spel och film. När du anländer är det uppvärmning som gäller, och det finns alltid tränare på plats som ansvarar både för säkerheten och för trivseln. Otvättade munnar bör skrubbas rena fort, eftersom tränarna är hårda med reglerna.

Tiderna som gäller är 10:00 till 16:00, men det finns även särskilt ”prova på”-pass för nybörjare om du känner dig lite osäker. Se det kompletta schemat och mer information genom att klicka på länken här nedan.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Semestra gratis i Arvika den 6 april

Erbjudandet gäller inte längre 02/04/2019 gratis aktiviteter
gratis aktiviteter i arvika

I dessa tider då det talas mer och mer om miljön, resor och vad vi kan göra för att bidra, kan det vara intressant för alla som bor i Arvika (eller i västra Värmland) att veta att den 6 april så går det att uppleva massor av olika aktiviteter helt gratis! Arvika försöker även locka turister, så om du känner utländska gäster som ska semestra i området vid den här tiden är det bara att tipsa dem också.

Här följer ett urval av alla aktiviteter du kan ta del av helt gratis:

Brunskogs hembygdsgård
Här bjuds det på lösöreauktion.

Arvika fordonsmuseum
Titta på modellbyggen och renovering av gamla bilar, ta del av fordonshistoria och se hur mycket bilen har utvecklats.

Såguddens friluftsmuseum
Sagoläsning och pyssel för de små, guidning av årets utställning för de stora.

Arvika konsthantverk
Vernissage av Anna Gunnarsson och Mia Norlander.

Glaskogens naturreservat
Myspys med lägereld på torget, här kan du varva ned efter alla aktiviteter

Hantverksmagasinet
Öppet hus med påskmarknad och annat skoj.

Det finns ännu mer som du kan läsa om på Arvika kommuns hemsida (den länkar vi till här nedan). Tänk på att samtliga aktiviteter endast är gratis lördagen den 6 april.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Gratis blodsockerkoll i Tensta den 10 april 2019

Erbjudandet gäller inte längre 30/03/2019 gratis aktiviteter
testa blodsockernivån för diabetes

En av de största folksjukdomarna i Sverige är diabetes typ 2, och den beror dels på ärftliga anlag, men framför allt på livsstil. Vi äter mer och mer socker och på grund av teknikens framfart sitter vi även mer stilla idag än för 30 år sedan. Man uppskattar att cirka en halv miljon svenskar lider av diabetes typ 2, varav 150 000 inte ens vet om det. Det är just dessa 150 000 som det här gratiserbjudandet riktar sig till.

Den 10 april kommer alla som behöver erbjudas gratis blodsockerkoll i Tensta. Du behöver bara bege dig till Tensta Centrum mellan 11:00 och 16:00, men tänk på att du inte äter eller dricker något en timme innan du går dit. Du kan i och för sig dricka vatten, men undvik allt annat.

Det är inte bara själva blodsockertestet som är gratis heller, utan du kommer även få gratis rådgivning och information på plats av en sjuksköterska. Förutom just ärftliga faktorer (som ju tyvärr är svåra att göra något åt) kan bukfetma, stillasittande och rökning påverka negativt. Om du bor i Tensta och är det minsta orolig för diabetes tycker vi att du ska pallra dig iväg den 10 april och testa dig.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut


Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid