De bästa gratisgrejerna


gratis boende

Letar du efter gratis boende?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om gratis boende.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 


Bo gratis hos andra

Couchsurfing känner säkert de flesta av er redan till, men för er som inte hört det begreppet tidigare vill vi bara tipsa om att du kan använda tjänsten för att bo hos personer och familjer som använder Couchsurfing över hela världen, utan att behöva betala.

Vill du komma riktigt billigt undan och bo gratis när du reser och semestrar är Couchsurfing det ultimata verktyget. Glöm hotell och Airbnb – med Couchsurfing kan du bo hos folk som är snälla nog att öppna upp sina dörrar och låta folk bo hos dem. Couchsurfare finns över hela världen, från Skåne till Las Vegas, så det är bara att snurra på jordgloben och välja ut ditt nästa resmål så du kan bo gratis hos någon.

Det finns så klart en del mindre hakar. Du känner inte personen du kommer bo hos och får lita på betyg som andra skrivit. Det hör också till vett och etikett att tacka värden genom att till exempel bjuda på middag eller städa lägenheten. Och sist men inte minst måste du vara beredd på att ta emot gäster själv hemma hos dig, som kan bo gratis. Detta är dock inget krav, men kommer att öka chansen att hitta platser att bo på.

När vi är ute och reser brukar vi föredra att ta in på hotell eller airbnb för övernattning, men visste du att det finns gratis stugor och sovplatser runtom i vårt avlånga land också? Nu snackar vi inte om små kojor eller tält heller, utan om riktiga stugor med vatten … OK, alla dessa boplatser har inte rinnande vatten eller el!

Du får alltså räkna med att bo spartanskt en natt eller två, men dessa stugor räknas som allmän egendom och därför kan vem som helst packa upp resväskan och ta sig en tupplur inuti dem. Ofta handlar det om små stugor långt ute på landsbygden eller i skogen, så glöm Södermalm eller Avenyn i Göteborg.

Två eldsjälar, Kjell Vowles och Moa Karlberg, har skrivit boken Stuglandet där de introducerar ämnet och går igenom sina favoritstugor. Om man räknar hela landet finns det fler än 200 sådana här gratis stugor att övernatta i för dem som gillar långa promenader och resor runt Sveriges vackra natur.

Förutom att levnadsstandarden inte är världens bästa finns det faktiskt inga särskilda hakar med att hitta sin stuga någonstans i skogen – inga specifika avtal att följa (mer än allemansrätten) eller klausuler att upptäcka.       
        Loading...    
       

Gratis Amazon-presentkort?

presentkort

Vill du få en veckoöversikt med de bästa gratiserbjudandena
+ en chans att vinna att shoppa för gratis?

Testa spelet Vikings: War of Clans