De bästa gratisgrejerna


gratis tjänster

Letar du efter gratis tjänster?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om gratis tjänster.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 


lär dig matte gratis

Det finns få ämnen i skolan som skapar ångest hos elever som matten. Ämnet kan vara otroligt svårt, men samtidigt lärorikt och intressant om man har intresset för det. För du vet väl att programmering och programutveckling till stor del baseras på matematik? Algoritmer som till exempel Google använder sig av är djupt förankrade i matematik.

Mattehjälp behöver inte vara något exklusivt för rikemansbarn i lyxiga kvarter. För nu finns nämligen Mattecentrum som är en gratistjänst du hittar både online och lokalt där du bor. Du vet säkert hur det är, lektionstiden räcker inte till, särskilt inte när läraren inte ens hinner hjälpa dig en enda gång innan tiden är slut.

För att kunna dra nytta av Mattestugan måste du först och främst bli medlem. Men oroa dig inte, det är gratis. Allra bäst kanske det är att få hjälp öga mot öga, och då måste du bege dig till en räknestuga som det kallas. På Mattecentrums hemsida finns en karta så att du direkt kan se om det finns en räknestuga i närheten där du bor. Om inte får du nöja dig med hjälp via nätet.

körkortsprov teori

Det dröjer nog inte många veckor nu innan snön är borta och temperaturen stiger. Då är det dags för många att ta körkort! Den praktiska delen kan vi nog inte hjälpa dig med tyvärr, men teorifrågorna behöver inte kosta. Du behöver alltså inte köpa dyra böcker för att plugga in de relevanta frågorna, utan kan istället lära dig allting online framför datorn eller surfplattan.

Det här erbjudandet riktar sig alltså till dig som vill ta B-körkort. Men det här är inte bara ett simpelt test där du får svara på frågor, du får även förklaringar på frågor som kan vara svåra att förstå. Det finns hela 1 000 frågor online, och det är samma typ av frågor som används hos riktiga trafikskolor. Testet är alltså både gratis och relevant.

Naturligtvis behöver du inte sitta och göra 1 000 frågor, utan själva testet består av 65 stycken. Däremot finns det alltså en pool av ett fyrsiffrigt antal frågor. Har du svårt med svenskan finns hela hemsidan på engelska också. Namnet är korkortonline.se, så surfa in redan nu och börja plugga teorin så har du den till godo innan du börjar övningsköra på riktigt.

illustrerad vetenskap med iq-test

Först kom religionen och tron på gudar, sedan kom vetenskapen … och sist men inte minst förgylldes våra hjärnor av tidskriften Illustrerad Vetenskap. Tidningen har funnits med ett bra tag nu, och naturligtvis har den anpassat sig till den nya tekniken.

Just nu kan du få en gratis specialutgåva i e-format som handlar om vår otroliga hjärna och dess många funktioner. Det är ju rätt intressant för övrigt att vi kan så mycket om rymden, men vi kan inte allt om vår egen hjärna än! Den enda gentjänsten är att du behöver prenumerera på Illustrerad Vetenskap via formuläret du kommer till när du klickar på länken här nedanför.

Sedan var det IQ-testet också. Det sägs ju att IQ inte är något man kan förbättra, utan något man föds med. Illustrerad Vetenskap har satt ihop ett gratis IQ-test som du kan göra på webben, och som innefattar ämnena visuell förmåga, språk, logik, matematik och minne.

Testet tar ungefär trekvart att slutföra, och det är viktigt för din egen skull att du inte fuskar. Visst kan det kännas lockande att fuska till sig ett bra resultat som man sedan kan skryta med i sociala medier, men när allt kommer till kritan blir du den enda som lider av fusk.

gfk konsument med presentkort

Du har säkert sett fler möjligheter än denna att få pengar tillbaka eller presentkort bara genom att shoppa. Den misstänksamme undrar säkert hur det går till, så det ska vi förklara lite kort innan vi ger oss i kast med att specificera vad just gfks erbjudande går ut på.

Idag är information och data den nya oljan. Det vill säga, alla vill åt information så att man kan tolka och förutse hur folk kommer bete sig. Google till exempel samlar information om dina sökningar, och så vips dyker det upp skräddarsydda annonser på varje sajt med reklam. Den här informationen ger du till Google gratis, och i gengäld får du använda Googles sökmotor gratis.

Det är ungefär så här gfk konsument fungerar, fast de betalar för informationen och i gengäld köper du produkter och tjänster från företag som samarbetar med gfk. Det vill säga, de streckkoder som finns på varor ska skannas. När du registrerar dina köp på det här sättet kan företag kartlägga ditt beteende (det är faktiskt inte så läskigt som det låter, det sker aldrig identifiering av enskilda individer) och som tack för informationen får du presentkort som du kan utnyttja!

Så länge du kan stå emot reklam så har du allt att vinna på gfk konsument.


var med som studiopublik

Idag kommer ett lite annorlunda erbjudande. Normalt sett brukar vi skriva om gratisprodukter eller rabatter på mat eller så, men idag handlar det om möjligheten att sitta med i en tv-publik till ett känt, svenskt program. Och det är nog inte så svårt som du kanske tror.

Hos sajten Studiopublik kan du ansöka om att få sitta med som just publik i ett program, och det är lätt att hitta det du söker efter. Här finns allt från Big Brother till eSvenskan och Skavlan. Kort sagt något för alla. Du klickar bara på programmet du är intressera av, och sedan har du en rullgardinsmeny där du väljer en tid som är ledig. En del shower är redan fullbokade för säsongen, men är så fallet framgår det klart och tydligt.

Vad kostar det då att vara med på ett hörn i tv? Inte en krona faktiskt! Det här är helt gratis, och det enda du själv behöver bekosta är redan in till tv-studion (som vanligtvis är belägen nära en storstad). Tänk bara på att Studiopublik inte är de som bestämmer vilka som får vara med, detta sköts av produktionsbolagen som gör showerna åt de olika kanalerna.

driveback 2018

Det blir allt vanligare med effektivisering idag. Mindre och mindre lämnas åt slumpen, och finns det något man kan skära ned på så gör man det. När det gäller företagstransporter händer det ibland att en bil måste köras tillbaka till en viss plats helt tom (förutom med en förare då), vilket såklart är en onödig utgift för företaget. Om du inte redan kände till det så finns det en tjänst som heter Driveback.

Driveback låter dig se vilka rutter som finns tillgängliga just nu. En rutt är alltså ett fordon som måste köras från punkt A till punkt B, men det finns ingen som vill göra det eftersom det är slöseri med tid. Det är här du kommer in i bilden! Du får helt enkelt låna bilen – och ofta är drivmedlet redan ombesörjt – och köra den dit företaget vill.

Är destinationen densamma som din är det bara att slå till och anmäla ditt intresse! Inte sällan handlar det om att köra från flygplatser, då företag har använt en bil för att lämna anställda, men sedan måste slösa tid med att köra tillbaka fordonet. Hos Driveback hittar du en uppdaterad lista över vilka resor som finns tillgängliga just nu, så ta en titt redan idag!

strömma gratis tv-serier med viafree

Det sägs att de bästa sakerna i livet är gratis, och det är vi beredda att instämma i! Du har förmodligen redan hört talas om Viafree, men OM du inte har det ska du läsa det här! Det är en gratistjänst som gör att du kan se utvalda program från TV3, TV6, TV8, TV10 och några andra. Till exempel kan du se de senaste avsnitten av det populära programmet ”200 sekunder” med Robert Aschberg.

Nytt är att du numera kan skapa ett konto och logga in för att fortsätta titta där du senast slutade. Du strömmar allting direkt i webbläsaren, så det är bara att tuta och köra – du behöver inte ladda ned extra program eller något annat onödigt krångel. Att kolla på Viafree är inte svårare än att kolla på SVT Play.

Eftersom tjänsten är gratis och inte finansieras av en licens måste du stå ut med en del reklam under tiden du tittar. Vill du hellre titta på mobilen eller surfplattan finns en dedikerad app som går att ladda ned både från AppStore och Google Play.

Allting sänds som bekant inte på YouTube (de är ganska duktiga på att plocka ned skyddat material numera), så börja bekanta dig med Viafree idag om du inte gjort det redan.

tipsa på trav på solvalla

Att spela på hästar är en subkultur som är djupt rotad i Sverige. Varje vecka är det många som tippar vilken häst som har bäst dagform och vilken som har bäst framtidsutsikter. En del vill helst sköta allt själva, men är du inte en av dem – eller kanske en nybörjare som inte vet var han ska starta – så passar den här sidan bra för dig.

Den heter gratistravtips.se och uppdaterar dagligen med nya råd för dig som spelar V75. Och inte bara V75 förresten, utan även V64, V65 och hela köret. Sajten nöjer sig inte heller med att ge dig regelrätta tips, utan bidrar även med djupa analyser samt tips via video från kunniga. Det här är helt enkelt samlingsplatsen för dig som älskar trav eller vill initiera ett intresse för sporten.

Du hittar till och med lite annat än bara hästsport. Bland annat finns Eurojackpot som är ett lottospel där du kan med en enorm tur kan bli miljonär på rekordtid! Andra spel som finns tillgängliga är Triss, Keno och bingo. Du hittar med andra ord alla svenska favoriter här, så upptäck din nya favoritsida för spel idag!

gratis juridikrådgivning på nätet

Man kan ju tycka att Sveriges rikes lag borde vara något som alla kan förstå sig på, men tvärtom är det en snårskog av villkor och tolkningar som man måste ha en låååång utbildning för att förstå sig på (man måste alltså vara advokat). Vill du ställa frågor om juridik till en advokat kan du räkna med att hosta upp flera tusen kronor beroende på hur komplicerad frågan är och hur lång tid det tar att besvara den på ett korrekt sätt.

Precis som mycket annat har nu juridisk rådgivning blivit gratis på nätet. Det är i och för sig inte stjärnadvokaterna kända från tv som besvarar dina frågor (de skulle aldrig göra det gratis), utan istället är det juridikstudenter som ställer upp. Det finns hela 200 studenter som ställer sin kunskap till förfogande, så tveka inte att ställ frågor om du har dem – det är alltså helt gratis!

Du kan dessutom söka bland redan besvarade frågor för snabbare svar. Det finns hela 30 000 besvarade frågor redan, så chansen är ganska stor att din fråga finns bland dem! Om fler börjar använda sig av Lawline finns faktiskt chansen att den revolutionerar hela industrin då folk kan få svar gratis istället för att betala dyra pengar för en juridiskt sett ganska simpel fråga.

låt itrim hjälpa dig att komma i form

Och så var det det här med vikt och träning. Ett jobbigt ämne vi ofta vill fly ifrån, men de som tar tjuren vid hornen är de som når resultaten. Motivationen brukar alltid vara boven i dramat, men med professionella hälsocoacher blir det lättare att både nå målet och hålla fast vid det.

Just nu har Itrim (passande namn) ett gratiserbjudande som ger dig en gratis hälsocheck värd 250 kr. Erbjudandet är långsiktigt då du binder upp dig 12 månader med Itrim-medlemskap. Är du redo att ta steget ska du spana in vad den gratis hälsochecken innebär:

Du får reda på din fettprocent. Att mäta BMI har du säkert redan gjort eftersom det är ganska enkelt – BMI är förhållandet mellan vikt och längd. Problemet med BMI är att metoden inte tar hänsyn till vad vikten består. Riktigt vältränade hunkar kan alltså framstå som överviktiga trots att massan mest består av muskler.

Analys av resultatet. Bara för att du har en siffra framför dig innebär det inte att det är så lätt att veta vad den egentligen står för, eller hur den kan jämföras med andra.

Dessutom får du övergripande råd om din hälsa samt vad ett medlemskap hos Itrim innebär.

se anime gratis och översatt

Crunchyroll är tjänsten för dig som älskar Japan och anime. Här hittar du massvis av tecknat, men även dramor och serier. Tänk dig Netflix fast för anime. En annan fördel är att de senaste och bästa japanska serierna sänds endast en timme efter att de premiärsänts i Japan. Snacka om färskt!

Naturligtvis är all textning på engelska, men karaktärerna pratar på japanska för att behålla originalkänslan. Normalt kostar Crunchyroll ungefär 50 kr per månad, men du som inte testat tjänsten än kan komma undan med gratis i 14 dagar! Och när du testar gratistjänsten får du dessutom tillgång till Premium-versionen utan reklam. Du kan nämligen köra Crunchyroll helt gratis, men då blir du bombarderad med reklam stup i kvarten. Det är faktiskt så störande att det är värt att betala för Premium för att slippa eländet.

Crunchyroll kan även vara värt att testa för dig som ännu inte upptäckt anime och japanska dramor. Jämfört med västerländska serier lägger anime ofta mer fokus på detaljer. Till exempel kan karaktärer se ganska lika ut, men små detaljer gör att de skiljer sig väldigt mycket i åt ändå. Testa helt enkelt om du vill uppleva något nytt!

styling med elaine

Elaine Forsström Aronsson bor i Karlskrona och pluggar på frisörprogrammet. Du kanske inte du har något direkt intresse av att veta, om det inte vore för det faktum att hon startat ett spännande projekt som inkluderar en gratis makeover för den som blir utvald!

Själva projektet kommer äga rum den 22 mars, men redan nu söker Elaine folk som vill ställa upp. Som kandidat måste du vara redo på att få en total makeover, inklusive färg och frisyr. Om en kvinna väljs blir det dessutom tal om makeup. Du behöver dock inte oroa dig för pengar eller ansträngning, eftersom allt är gratis och det enda du kommer behöva göra är att sitta i stolen och njuta en stund medan Elaine stylar dig.

Elaine är 18 år gammal och går på gymnasiet i Jämjö. Är du intresserat av projektet ska du visa ditt intresse på hennes Facebook-sida som du hittar via vår länk här nedanför. Det är Elaine själv som väljer ut vem som kommer få sitta i stolen, men det är alltid bra att vara ute i god tid och visa intresse tidigt.

byt bostad

Det är många som talar om bostadsmarknaden just nu. Håller bubblan på att spricka, eller är det bara något tillfälligt? Du behöver inte ha någon bostadsrätt heller, utan det räcker faktiskt med en vanlig enkel hyresrätt! Vill du byte upp dig (eller ned dig) är det lossa.se du ska besöka omedelbums!

Hos lossa.se kan du alltså annonsera helt gratis, och du behöver inte ens medlemskap eller registrering för att komma igång. Sajten är dessutom riktigt lättnavigerad, så det är bara att klicka på några knappar och skriva lite relevant information så är du igång. Hur smidigt och lätt som helst!

Naturligtvis är det många som använder den här gratissajten, så det finns gott om lägenheter att titta på. Geografiskt täcks hela landet från norr till söder, även om de flesta annonser rör Stockholm och Göteborg. Eftersom det finns så mycket att välja på hittar du naturligtvis en sökfunktion också. Sortera efter kategori och välj stad eller område för att snabbt hitta det du letar efter.

Sajten finansieras av reklam, och allt är som sagt helt gratis för dig som användare. Har du en bostad du vill byta mot en annan är lossa.se sajten för dig – besök den nu!

skaffa mensskydd hos ungdomsmottagningen

Det är aldrig fel när något man använder ofta delas ut gratis! Nu blir Österåker kommun den första som delar ut gratis mensskydd till alla unga tjejer mellan 12 och 23 år. Det du behöver göra är att bege dig till Österåkers gymnasium eller Skärgårdsgymnasiet (smidigast om du är elev såklart), alternativt Ungdomsmottagningen där mer finns att välja på. Ungdomsmottagningen är alltså prioritet ett för dig som är intresserad av det här gratiserbjudandet.

Att prata om mens har länge varit mer eller mindre tabu, men nu finns det gott om information överallt. På Ungdomsmottagningen kan du dessutom ställa frågor om allt som har med din mentala hälsa att göra. Har du funderingar om skolan, stress, kompisar eller livets frågor finns det kuratorer på plats som hjälper dig.

Du kan även testa dig för könssjukdomar (så slipper du mardrömmar om kvällarna) eller få ett gravidtest. Alla de här möjligheterna gör att Ungdomsmottagningen är en bra plats för dig som har många frågor som du av olika anledningar inte vill delge familj och vänner.

Det enda som är synd är att öppettiderna är ganska begränsade, oftast bara en timme per dag. Därför kan det vara bra att boka ett möte i förväg.

happypancake dejting

Är du också trött på att leva ensam? Ingen lust att gå ut på krogen och kallprata med folk du inte känner? Varför inte prova nätdejting, och i synnerhet Happy Pancake? Många konkurrenter låter dig kanske registrera gratis, men sedan när du ska börja använda nyckelfunktioner börjar tjänsten kosta pengar. Men inte hos Happy Pancake – den är 100 procent gratis!

Det här gör Happy Pancake till en av de enklaste tjänsterna att använda i sitt slag. Det är verkligen superlätt att komma igång (men som vanligt desto svårare att hitta den rätta). Tro inte att funktionerna inte är lika bra som på andra dejtingsidor, för det är dem. Det är bara det att de finansieras med reklam. Men du vet vad man brukar säga – i krig och kärlek är allt tillåtet!

Självklart finns det smidiga matchningsfunktioner så att du kan hitta rätt snabbare (eller sålla bort alla drägg). Fyll bara i dina uppgifter så kommer du hitta den perfekta tjejen eller killen snabbare är du kanske tror. Det finns fler än en halv miljon användare hos Happy Pancake, så det är i alla fall ingen risk att du blir ensam. Testa tjänsten idag om du är singel!       
        Loading...    
       

Gratis Amazon-presentkort?

presentkort

Vill du få en veckoöversikt med de bästa gratiserbjudandena
+ en chans att vinna att shoppa för gratis?

Testa spelet Vikings: War of Clans