De bästa gratisgrejerna


gratis tjänster

Letar du efter gratis tjänster?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om gratis tjänster.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

betygsätt företag och tjänster

Visst har du många gånger känt för att säga precis vad du tycker om ett företag, utan att få dina åsikter censurerade eller ändrade? En restaurang kanske gav dig en minnesvärd middag, eller så strulade ett internationellt företag med leveransen, och började dessutom krångla om ersättning.

Viss finns sociala medier för att sprida budskap, men det är inte alltid rätt plattform att göra det på. Låt oss presentera OmdomenPlats (nej, svenskan verkar inte riktigt färdigöversatt där) som är en svensk variant av brittiska BritainReviews.

Det är alltså en sajt som samlar omdömen och recensioner av företag. Dessa företag kan härstamma från vilken bransch som helst, och det finns en sökfunktion som gör att du lätt hittar det du vill. Just nu är sajten ganska tom, och det är upp till Sveriges konsumenter att fylla OmdomenPlats med innehåll (åsikter och recensioner av företag och tjänster).

Målet med hela idén är att ha en samlingsplats för alla människors åsikter, oavsett om det gäller Pressbyrån, Microsoft eller Volvo. Det ska inte längre löna sig för företag att köra med tomt säljsnack, utan nu är det ärlighet som gäller. Lögner kan idag lätt avslöjas av vanligt folk tack vare internet, och OmdomenPlats är en plattform att göra det på.

Ju fler som är med och skriver, desto lättare blir det för folk att veta om ett visst företag eller en viss tjänst går att lita på. Det handlar alltså inte bara om att skälla ut undermåliga tjänster, utan även om att lyfta fram företag som alltid sätter kunden i första hand och som är pålitliga. Ett företags rykte ska baseras på vad deras kunder tycker, inte vad marknadsföringen säger.

Testa OmdomenPlats redan idag och bidra till ett tryggare klimat för konsumenter. Naturligtvis är tjänsten helt gratis att använda, så det är bara att klicka på länken här nedanför för att komma igång!

dejting för äldre

Nu när hösten är över oss, det blir mörkt tidigt och delar av landet är vitt, kan det ibland kännas ensamt om kvällarna – särskilt om man är äldre. Det behöver inte vara så här eftersom tjänsten 50plusmatch finns. Det är en dejtingsajt som är speciellt framtagen till äldre och där alla nyregistrerade profilen kontrolleras manuellt. Hos många andra dejtingsajter kontrolleras nya användare av en algoritm (ett sorts datorprogram).

Det viktigaste när man är äldre är ofta tryggheten. Av den anledningen passar den här sajten riktigt bra, eftersom de har förstått vikten av trygghet och säkerhet. 50plusmatch har 52 procent män och 48 procent kvinnor. Som vanligt finns det alltså fler män även här, men övervikten är inte särskilt stor.

När du skapat ditt gratis konto (kom ihåg att du måste vara minst 50 år fyllda) kan du leta bland andra profiler och skicka meddelanden till dem. Allting startar som bekant med en dialog, så för att få kontakt måste du vara beredd på att ta kontakt!

Varför inte registrera ett konto idag och börja ta kontakt med det motsatta könet igen? Det finns ingen anledning att sluta med kärlek bara för att man blir gammal. Och det kanske bästa av allt är ju att du kan göra det från ditt eget hem!

arkivdigital hjälper dig att släktforska

OK, så släktforskning kanske inte är till för dig som inte har levt halva livet än, men det kan definitivt vara intressant om du har mycket tid över och dessutom är intresserad av historia. Det här är ett erbjudande både för dig som inte har börjat släktforska än, och för dig som redan kommit en bit på väg.

ArkivDigital har tillgång till 80 miljoner färgbilder från exempelvis kyrkböcker. När du provar tjänsten gratis kan du bara se bilder från Älvsbacka och Röke församling, men däremot kan du se vad som finns tillgängligt (så att du vet vad du får för pengarna om du bestämmer dig för att betala för den kompletta tjänsten).

För dig som vill ha hela tjänsten finns det några olika alternativ att välja på:

 • En månad: 295 kr
 • Ett kvartal: 495 kr
 • Ett halvår: 895 kr
 • Ett år: 1 395 kr

Det blir naturligtvis billigare om du beställer abonnemanget i ett helt år, men eftersom det inte är säkert att ditt intresse för släktforskning kommer vara så länge kanske det är bäst att börja lite försiktigt? Du kan läsa mycket mer om vad den här tjänsten erbjuder om du klickar på länken här.

få gratis bilvrädering hos kvd

Dags att sälja den gamla skrothögen? Eller vill du bara göra en bra affär och därmed ta reda på hur mycket din bil faktiskt är värd? Nu finns det ett snabbt, enkelt och gratis sätt att göra detta, nämligen genom att gå till KVD och använda deras tjänst.

KVD använder sig av den aktuella värdeutvecklingskurvan (liknande som finns på exempelvis Prisjakt) samt aktuella försäljningspriser för att ge dig som användare en så korrekt prisbild som möjligt. Det är dessutom hur enkelt som helst att testa, det enda du behöver är bilens registreringsnummer samt hur många mil den har gått.

Och att ta reda på bilens värde är inte det enda du kan göra hos KVD. Du kan dessutom skicka in en gratis intresseanmälan när du är redo att sälja. Sajten använder sig av jämförelsesajten bilpriser.se som varje månad lockar 200 000 besökare. Det är den populäraste sajten i sitt slag, och de värderar hela 18 miljoner bilar varje år. Du kan med andra ord känna dig trygg hos dem.

Tyvärr verkar det inte gå att få motorcyklar värderade på samma sätt, så alla hojentusiaster får leta vidare …


strömma såpor gratis med hayu

Lägg namnet hayu på minnet. Det kan behövas eftersom det dels är ett ganska udda namn, och dels kommer vi förmodligen att skriva om dem flera gånger vad det lider! Hayu är en ny strömningstjänst som specialiserat sig på reality-serier och såpor. Här finns bokstavligt talat tusentals avsnitt av alla serier du kan tänka dig!

Kanske än viktigare är att avsnitten hos Hayu strömmas samma dag som de har premiär i USA. Och naturligtvis är det här ett gratiserbjudande, annars hade vi ju inte skrivit om det! Du som ännu inte upptäckt Hayu får chansen att göra det gratis i 30 dagar.

Naturligtvis kan du titta på vilket enhet som helst, i alla fall dator, surfplatta och mobil. Det finns appar till både iPhone och Android. Allt det här verkar ju bra, men vi kanske får lov att presentera ett axplock av serier också: Keeping up with the Kardashians, Snapped, Flipping Out, Below Deck och The Real Housewives.

Det börjar nu komma allt fler strömningstjänster och det ska bli spännande att följa Hayu. Vi har Crunchyroll för anime, Hayu för såpor och Plejmo som täcker lite av varje.

se gratis fotboll med strive sport

Alla vet att den bästa fotbollen kommer från Europa (även om klubbarna gillar att köpa in talanger från Sydamerika). Om du precis som oss är trött på att se på tv (helt ärligt, vem över 50 år gör det idag?) kommer nu här ett gratis alternativ som du kan strömma på datorn, plattan eller mobilen. Produkten heter Strive Sport och du får prova den gratis i sju dagar för att se om den håller måttet!

Strive Sport erbjuder Serie A och La Liga. Med hjälp av en app (finns både på iPhone och Android) får du ett skräddarsytt gränssnitt som gör upplevelsen optimal, oavsett vilken skärm du tittar på. Allt är frid och fröjd, förutom att det här är ett sådant där jobbigt prenumerationserbjudande där den gratis prövotiden automatiskt övergår i betalning om du inte säger upp i tid. Du får alltså prova gratis i en vecka, och innan den perioden är slut måste du ha sagt upp abonnemanget. Gör du inte det måste du betala 79 kr för en kommande månad.

Ett stort plus är att alla matcher har engelska kommentatorer. Du slipper alltså höra spanska röster tjattra obegripliga saker! Visst hade svenska varit ännu bättre, men alla kan ju engelska idag …

viking line

Det är inte bara poängsamlande och rabatter som är bra med Ica-kortet, det går även att korpa till sig gratis kryssningar hos Viking Line! Just nu kan du till exempel få en gratis kryssning till Helsingfors, där det bara är att kliva ombord och gå in hytten. Väl ombord finns det mycket underhållning och god mat att ta del av, men observera att du själv (eller ni om du tar med dig någon) får betala den. Det som ditt Ica-kort bjuder på är hytten och att du får åka med, sedan är det upp till dig hur mycket underhållning du vill ha!

En sak som definitivt är värd att ha i åtanke är att det är svenska kocklandslaget som fixat menyn på kryssningen. Du kan med andra ord räkna med riktigt god mat i världsklass! Och det är inte bara maten som är speciell, väl framme i Helsingfors kan du ta chansen att besöka Sea Life med hela 50 procent rabatt! Räkna alltså med en upplevelserik resa. Glöm inte heller att det finns flera andra erbjudanden för dig med Ica-kort, även om inte alla är gratis.

yougov panelen

Det är många som vill ha dina åsikter idag. Det beror på att företaget gillar konceptet ”big data”, det vill säga att samla så mycket information om sina kunder att man kan förutse hur de ska agera och vad de kommer att köpa. I en värld där mer och mer händer på nätet vill fler och fler företag samla information om potentiella kunder. I utbyte mot denna data får kunden premier och belöningar, i alla fall om det är någon stil och klass på företaget som samlar in informationen!

Nog om detta, YouGov känner du säkert till då det är ett känt opinionsinstitut. Men kände du också till att de erbjuder nya medlemmar 100 poäng helt gratis? Poängen växlar du in mot presentkort som kan användas hos en rad olika butiker inom exempelvis elektronik och mode.

Det kostar ingenting att använda YouGov, du behöver bara regga dig och sedan sätta igång med att bli en del av deras panel (och börja göra undersökningar). Eftersom allting sker online kan du börja på en gång! Låt dina åsikter få betydelse och tjäna poäng och premier under tiden. YouGovs panel är ytterligare en gratistjänst vi varmt kan rekommendera!

få ersättning för försenade flyg

Stack du iväg på någon charter i somras? Du kanske flög till svenskarnas nya favoritresmål Thailand? Oavsett var du åkte kanske du råkade ut för ett allt vanligare problem: försenade flyg. Om det hänt dig är sannolikheten tyvärr stor för att flygbolaget krånglade med ersättningen. Du kanske inte har fått något alls för att bolaget lagt locket på. Om allt detta stämmer in på dig, eller om du bara vill få lite mer kunskap på området inför kommande resor, ska du läsa följande.

Svensk reshjälp har som idé att hjälpa alla ”strandsatta” svenskar som råkat ut för flygbolagens fulspel. Istället för att hålla på att krångla själv med oändliga telefonsamtal, och kanske till och med juridiska åtgärder, kan du betala en avgift och luta dig tillbaka. Och det bästa? Om inte Svensk reshjälp lyckas hjälpa dig betalar du inte en krona! Vi ska ge ett exempel så att du verkligen förstår:

Säg att du flugit med ett visst bolag och att du inte lyckats få den ersättning du har rätt till för att ditt plan var försenat. Om svensk reshjälp inte lyckas hjälpa dig betalar du ingenting. Om de däremot lyckas drar de 25 procent av ersättningsbeloppet plus moms. Om fallet tas till domstol betalar de alla kostnader och arvoden. Du som kund kommer alltså aldrig att betala någonting, avgiften (om de lyckas) dras från kompensationen från flygbolaget.

starta din egen webbshop

Funderar du på att starta eget? Om du vill sälja till så många som möjligt (och det vill du säkert) är det bästa att starta en webbshop som alla kan komma åt. Problemet är naturligtvis att det inte är alldeles enkelt att fixa allt det tekniska … eller är det? Med StoreDo kan du göra följande:

Skapa en gratis webbutik
StoreDo tar varken betalt för varje sak du säljer eller någon avgift för att sajten hålls igång.

Sökordsoptimering
StoreDo hjälper dig med att optimera för olika sökord så att din sajt kommer högre upp bland resultaten när folk söker efter det de vill ha.

Designa din webbshop
Du kan både välja färdiga mallar och påverka ganska bra själv från grunden.

Det går snabbt och det är lätt
Det tar fem minuter att skapa ett konto, sedan väljer du själv hur mycket tid du vill lägga på din sajt. Du kommer igång på ett kick, och kan lätt sätta upp din online-affär på en eftermiddag.

Fungerar på mobilen
Och inte bara fungerar, verktyget är optimerat för mobila enheter!

Vill du ha ännu fler valmöjligheter blir det till att betala 149 kr i månaden, du kan själv se vad du får för extra för de pengarna om du klickar på länken här nedanför.

låna snabbt hos spargo finans

Den som spar han har, men ibland behöver man låna för att kunna spara fortare! Det finns garanterat många fula lånehajar där ute, men en av dem som inte är det är Spargo Finans. De erbjuder dessutom gratis låneoffert, det vill säga att du får ett komplett förslag på hur mycket hela lånekarusellen går på. Tänk dock på att det alltid kommer göras en individuell kreditprövning, och det är även den som bestämmer den exakta räntan för just dig.

Tänk på att lån främst är till för dig som behöver pengar snabbt här och nu, men som har ekonomi att betala för att låna (ränta är kostnaden för att låna pengar). Här är lite fler grundläggande detaljer du säkert vill ha redo på:

 • Minsta lån: 10 000 kr
 • Högsta lån: 150 000 kr
 • Kortaste återbetalningstid: 12 månader
 • Längsta återbetalningstid: 120 månader (10 år)

Om du till exempel ska slå på stort och behöver låna 150 lakan kan din månadskostnad bli så låg som 2 000 kr. Räkna dock med att det kan bli lite högre efter din individuella kreditupplysning. Oavsett ränta tillkommer en administrationsavgift på 19 kr per månad om du väljer autogiro (billigare alternativet). Den maximala effektiva räntan som du kan få betala till Spargo Finans är 29,49 procent, men oftast blir det inte så mycket.

kostnadsfri offert hos movinga

Idag är världen helt annorlunda jämfört med för bara tio år sedan. Eftersom det blivit så billigt att flyga reser människor runt hela tiden, och ”luffarlivsstilen” där folk inte bor kvar på samma ställe i mer än ett år blir allt vanligare. Drivkraften är upptäcktslusten, att möta nya kulturer och människor. Vad har allt detta med dagens erbjudande att göra då? Jo …

Movinga är en flyttfirma som ger dig gratis kostnadsförslag på din flytt! Nu tänker du kanske att ”ett gratis kostnadsförslag, det kan jag få från vilken flyttfirma som helst”. Jo, men hos Movinga får du det direkt på nätet! Du fyller bara i dina uppgifter i ett litet formulär (din data delas inte med tredjepart, så var inte orolig för det) och sedan får du kostnadsförslaget direkt. Skulle det finnas detaljfrågor som kommer upp kan u enkelt ringa Movinga på telefon eller kolla deras FAQ.

Om du haft att göra med en slarvig och oansvarig flyttfirma vet du säkert hur mycket besvär det kan vara. Hos Movinga går processen lätt som en plätt:

 1. Fyll i dina uppgifter och få ett gratis kostnadsförslag
 2. Uppge packlista
 3. Movinga tar hand om resten

Om du är i flyttagen kan vi verkligen rekommendera Movinga!

dejting hos match.com

Allting har ett pris, så även kärleken. Men i det här fallet är den faktiskt gratis! Det finns många olika dejtingsajter idag, där vissa specialiserar sig på äldre eller på människor som är speciella på olika sätt. Match.com är, om inte den största, så åtminstone en av de största aktörerna på marknaden. Det betyder att det finns massor av människor som använder sajten, och därmed massor av potentiella pojk- eller flickvänner!

Förr kanske det var lite skämmigt att leta efter kärleken på nätet, då var det krogragg som gällde. Idag är tiderna annorlunda och de flesta letar på nätet för att sedan stämma träff i verkligheten. Det hela börjar med att du blir medlem hos Match.com, och det är alltså helt gratis. Du matar bara in några enkla uppgifter och sedan är du igång.

Match.com har även ett par extra alternativ för dem som är lite försiktiga av sig. Till exempel kan du ställa in så att du endast syns för medlemmar på sajten som du själv är intresserad av (inga oönskade raggningar). Det går även att göra så att du bara kontaktas av de specifika medlemmar som uppfyller dina kriterier. Dessa extra valmöjligheter kanske främst är till för tjejer som brukar få betydligt mer kontakt än killar …

Fortsätt hålla kontakten

Vi minns väl alla den gamla flamman från högstadiet eller polarna från samma tid? Sedan flyttade man hemifrån, började jobba och fick nya vänner och kontakter. Men visst hade det varit roligt om man kunde återse de som blev ens första vänner? Det är nu förhoppningsvis möjligt tack vare tjänsten StayFriends!

Att regga sig på sajten är naturligtvis gratis. Lika naturligt är det att en sådan här sajt inte klarar sig utan användare som är med och bidrar. Därför kan du själv fylla i dina uppgifter, skicka in gamla foton och så vidare. Det enda du behöver göra på sajten är att söka på namnet på den skola som är intressant. När du gör det kan du även se hur många andra gamla elever som registrerat sig.

Så exakt hur stort är nuvarande arkiv hos StayFriends? Sajten har 2,2 miljoner medlemmar, fler än 60 000 foton och oändligt många minnen. Systemet sträcker sig också tillbaka flera decennier, så även du som är pensionär idag kan hitta foton från när du var liten!

Vänta inte, utan börja sök i skolhistorien redan idag. Det är som att läsa en gammal men intressant bok – du kan sitta i timmar och minnas tillbaka med bildernas hjälp!

låna elcykel gratis

Elcyklar är ju det nya heta, och har du inte provat en än är det hög tid nu! Hela grejen med elcyklar är dels att de är miljövänliga, och dels att de är så effektiva att du slipper trampa i uppförsbacke. På så sätt passar cyklarna även äldre som har svårt med högre fysisk ansträngning.

Det är Vårgårda kommun som skapat den här möjligheten tillsammans med Valeryd som tillverkaren av cyklarna heter. Hittills har det gått att låna vanliga cyklar helt gratis, men trots att folk slipper betala har det inte varit så populärt. Med elcyklarna blir det bekvämare och då kan det nog skapas intresse, eller vad tror du?

Tanken från kommunens sida är naturligtvis att folk ska bli miljövänligare i sitt tänkande, och även att folkhälsan ska ta ett steg i rätt riktning. För tänk efter, om du cyklar istället för att åka bil så är det inte bara moder natur som tjänar på det – du får bättre kondition, ditt hjärta blir starkare och i längden spar kommunen pengar på sjukvård du inte behöver. Kort sagt tjänar alla på att cykla!

Bor du i Alingsås och är intresserad ska du absolut klicka på länken här nedanför.Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Utförda undersökningar leder till gratis produkter hos Toluna

Testa spelet Vikings: War of Clans