De bästa gratisgrejerna

Gratis Tjänster

Letar du efter gratis tjänster?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om gratis tjänster.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

move it sf kids

Sitter ditt barn stilla alldeles för mycket? Kanske inte bara framför skärmen, utan rent allmänt? SF Kids nya och originella satsning Move It är till för att få barn att röra på sig mer framför skärmen där de ofta sitter. Gärna tillsammans med sina föräldrar.

Smartson söker nu 1 000 familjer som ska testa produkten ”Move It With SF Kids”. Produkten passar både unga och vuxna, det viktiga är att man är beredd att röra på kroppen! Appen kostar i normala fall 69 kronor per månad, men du får prova den helt utan kostnad i tre månader. Men inte nog med det, för efter själva testet får ni appen gratis i ytterligare tre månader! Ett halvår helt gratis alltså!

Själva testperioden utspelar sig under september nu, så det är relativt snart. Glöm inte att SF Kids är så mycket mer än bara Move It, här finns massor av program som är helt säkra för barn. Dessutom finns nu ljudböcker med i sortimentet.

Blir du utvald finns det vissa saker du måste göra. Till exempel dela dina upplevelser på Smartson-bloggen samt i sociala medier. Efter testet ska du sätta betyg på produkten.

Sista ansökningsdag är 16 september.

disney aladdin

Då var det dags för ett Smartson-test igen, och den här gången rör det sig om en riktig 90-talsklassiker. Disney-filmen Aladdin går just nu på bio, men du kanske inte bor i närheten av en biograf. Eller så tycker du inte filmen är värd fullpris. Smartson kommer välja ut 1 000 filmfantaster som får se Disneys nya stormfilm via strömning (SF Anytime) helt gratis! Urvalet pågår inte bara i Sverige, utan även Norge och Danmark. Vi svenskar får alltså lite extra konkurrens den här gången!

För att ansöka klickar du bara på vår länk här nedanför (den röda knappen) så kommer du direkt till Smartsons Aladdin-sida. Blir du utvald får du inte bara titta på filmen en gång som ett test, utan faktiskt behålla den. Riktigt generöst. Som vanligt när det gäller Smartson krävs dock vissa motprestationer. Till exempel måste du dela dina upplevelser och erfarenheter i sociala medier, så att Disney får reda på vad alla testpiloter tycker om filmen.

Värdet är 169 kr (för köpfilmen) eller 49 kr (för hyrfilmen). Sista ansökningsdatum är 18 september och själva testtiden kommer pågå både under september och oktober. För dig som är lite yngre så gjorde Disney en tecknad Aladdin-film i början av 90-talet, man kan säga att det här är live action-versionen av den!

ideas island

Dagens gratiserbjudande är väldigt speciellt. Vem som helst (nästan i alla fall) får bo gratis på Fredrik Härens privata ö i Stockholms skärgård, men kravet att du måste ha en kreativ idé som du vill förverkliga. Vill du minska polariseringen i samhället? Kämpa mot svälten i Afrikanska länder? Göra något för Sveriges hemlösa? Är du en person som vill skapa och inte bara följa ska du absolut söka den här chansen.

Fredriks idé är att helt enkelt låna ut sin ö från 1 juni till 30 september. I år är det för sent (allt är redan fullbokat), men redan nu kan du försöka komma in till nästa år. Bara för att vara extra tydlig handlar det här inte om gratis boende utan vidare. Du måste ha en kreativ idé och Fredrik och hans lag väljer ut vilka de tycker har de bästa idéerna. Ön är inte till för dig som bara vill roa dig eller ha någonstans gratis att bo permanent.

Praxis är att besökare donerar i runda slängar 100 000 kronor till välgörenhet, men bli inte förskräckt nu! Har du inte massor av pengar i ryggen behöver du inte donera någonting! Det kostar ingenting att ansöka, så om du bor i Stockholm, varför inte ge ön en chans? Var seriös när du ansöker, men din idé behöver inte vara världsklass. Var inte nervös för att skicka in det du tror på!

pfc app med mastercard

Har du också upplevt att det blir svårare och svårare att få koll på ekonomin? Vardagsstressen gör sitt, och med allt färre kontanter är det lätt att utgifterna och inköpen bara skenar iväg. Vi tycker du ska testa P.F.C. (Personal Finance Co.) som är en gratisapp för både iOS och Android.

När du laddar ned P.F.C. får du bland annat följande:

 • Du får en notis varje gång du löpt något
 • Du gör upp en personlig budget som du lätt följer i appen
 • Alla inköp och utgifter kategoriseras
 • Du får ett gratis Mastercard-kort
 • Du fyller på med pengar via Swish

Så, då ska vi förklara hur alla de här funktionerna fungerar. Till att börja med får du ett Mastercard-kort hemskickat gratis då du laddar ned appen, och från appen har du fullt kontroll över ditt kort. Du kan låsa det, byta PIN-koden och chatta direkt med kundtjänsten om du har frågor.

För att hjälpa dig med ekonomin kategoriseras allting så du får full koll på vilka sorts utgifter du kan skära ned på. För att använda P.F.C. måste du fylla ditt kort med pengar (det är inget kreditkort) och det gör du från ditt bankkonto via Swish och bankID. Har du en trasslig ekonomi, men vill lösa den långsiktigt genom hårt arbete är P.F.C. din bästa vän på vägen.


spotify premium gratis

Det svenska musikundret Spotify kan du skaffa gratis, men då får du stå ut med reklam och ganska begränsade valmöjligheter. Visserligen har de flesta säkert redan testat musiktjänsten redan, men det finns också de som kanske inte vet vad Spotify är. Eller så vet de men inte provat än av olika anledningar.

Så till att börja med är Spotify en musiktjänst som låter dig lyssna på i princip vilken låt som helst genom strömning. Strömning är då du inte behöver ladda ned någonting, utan låten ”strömmas” direkt från en server som Spotify äger. Ungefär som när du tittar på YouTube.

Det som skiljer Spotify Premium från gratistjänsten är följande:

 • Ingen reklam
 • Lyssna på vilka låtar du vill, och byt låt så ofta du vill
 • Ladda ned musik för tillfällen då du inte har internet

I vanliga fall kostar Spotify Premium 99 kronor per månad, men nu kan du alltså få tillgång till hela utbudet och alla funktioner helt gratis under tre månader. Villkoret är att du aldrig tidigare får ha prenumererat på Spotify Premium. Observera också att du måste lämna betaluppgifter, även fast du bara accepterar gratisperioden. När de tre månaderna är slut löper abonnemanget automatiskt vidare och du får betala 99 kronor. För att undvika detta ska du säga upp ditt abonnemang innan de tre första månaderna är till ända.

testa mig för diabetes

Det här kanske inte låter lika roligt som gratis mat eller rabatter på spännande produkter, men det är viktigt att hålla koll på blodsockret! Framför allt handlar det om att upptäcka människor som befinner sig i riskzonen för diabetes typ två. Genom att utföra detta gratis test får du bättre koll på din hälsa, och dessutom finns det sjuksköterskor på plats som svarar på frågor.

Är du intresserad ska du bege dig till Mall of Scandinavia den 28 augusti mellan 11:00 och 16:00. Exakta platsen i köpcentret är Apoteket plan 0. Kan du inte just detta datum finns det fler att välja på, bara kolla sajten vi länkar till här nedanför. Dock måste du bo i eller i närheten av Stockholm.

För att blodprovet ska visa rätt behövs lite av ditt blod, så var beredd på att det kommer sticka till! Sedan får man inte äta eller dricka något en timme innan testet (förutom vatten, det går bra).

Det är inte säkert att du ens vet att du går omkring med förhöjda blodsockernivåer (det märks inte alltid), så ta chansen att kolla dina nivåer nu när du får göra det gratis.

lyssna gratis hos bokus play

Den nya tidens melodi är att lyssna på ljudböcker istället för att läsa vanliga böcker. Fördelarna är flera:

 • Du slipper koncentrera dig och kan istället slappna av efter en hård arbetsdag
 • Du behöver inget ljus utan kan lyssna precis innan du ska sova
 • Du får en berättarröst som gör att du kan leva dig in i historien bättre

Bokus Play är en tjänst som tillhandahåller tusentals ljudböcker som du kan strömma när som helst från en mängd olika enheter. Tjänsten är uppdelad i två olika varianter: Bas och Premium. Den största skillnaden är att du bara får lyssna på en bok per månad med Bas. Men trots att det här gratiserbjudandet gäller Premium kan det ändå vara bra att veta, ifall du vill fortsätta efter de två veckorna som du får gratis.

Men det är inte allt! Bokus är bundis med Akademibokhandeln och när du prenumererar på Bokus Play får du rabatt hos både Akademibokhandeln och Bokus fysiska butiker.

Det finns naturligtvis ingen bindningstid, och du kan ladda ned appen oavsett om du har iPhone eller lurar som kör Android. Som grädde på moset får du de populäraste ljudböckerna rekommenderade åt dig så att du slipper leta.

16 kanaler gratis hos c more

Har du aldrig betalat för C More förut? Då kan du ta del av det här erbjudandet! Du får testa C More eller C More TV4 (såvitt vi kan se finns det inga nackdelar att välja det sistnämnda) helt gratis i två veckor. I detta programutbud ingår 16 kanaler med film, något för barnen och naturligtvis tv-serier. Det som är så bra med C More TV4 är att du slipper all reklam som normalt sett visas på fyran. Ordinarie pris per månad är 139 kr, så det är vad du sparar (egentligen mindre eftersom erbjudandet bara gäller två veckor och inte en månad).

Det som tyvärr inte ingår är all sport, som La Liga och Allsvenskan. När du tittat klart övergår abonnemanget till normalpriset, men det går att säga upp när som helst. Så exakt vilka kanaler är det som ingår? Jo:

 • SVT1
 • SVT2
 • SVT24
 • Kunskapskanalen
 • SF-kanalen
 • Barnkanalen
 • C More First
 • C More Hits
 • C More Stars
 • C More Series
 • TV4
 • TV7
 • TV12
 • TV4 Fakta
 • TV4 Guld
 • TV4 Film

Du strömmar naturligtvis allting på mobilen, surfplattan eller direkt på din smarta tv. Det finns rätt många olika alternativ här så du ska nog hitta något som passar dig.

försäkring mot näthat för barn

”Näthat” är en populär term i medier, men vad innebär det egentligen? Här är några definitioner som finns med på mySafety, sajten som kan försäkra ditt barn mot näthat:

 • Förolämpningar
 • Kapning av konto
 • Förtal
 • Spridning av kränkande bilder
 • Olaga hot

Har du eller ditt barn upplevt något av detta kan det finnas anledning att skaffa en gratis försäkring mot näthat. Men vad är det som egentligen erbjuds i en gratis försäkring?

 • Egen kontaktperson som hjälper och stöttar dig under tiden ärendet pågår
 • Samtal med utbildade samtalsterapeuter utan inspelning av samtalet
 • Juridisk rådgivning när det blir för snårigt kring definitioner och lagtolkning
 • Rensning av falska konton där mySafety kontaktar företaget som äger servrarna där det falska materialet ligger lagrat
 • Kartläggning av kränkning som sker digitalt
 • Om ärendet går till domstol täcks era rättegångskostnader med upp till 1 miljon kronor

För att teckna den här försäkringen behöver du bara fylla i lite uppgifter på sajten vi länkar till här nedanför. Även vuxna kan teckna denna typ av försäkring, men då är den inte gratis utan kostar 39 kronor per månad. Observera också att det här gratiserbjudandet för barn är tillfälligt och kan upphöra när som helst.

josefin dahlberg

Hur många timmar per dag spenderar du i sociala medier? Du har förmodligen tagit en och annan bild som du inte är helt nöjd med, eller bilder som lämnar utrymme för förbättringar för att se så bra ut som möjligt. Flera av Sveriges mest framstående influencers (folk som påverkar andra i sociala medier) har sina egna filter (en del kallar det för ”presets”) som de använder med stor framgång. Nu har du chansen att testa ett sådant filter helt gratis!

För att kunna redigera dina bilder med dessa filter krävs ett program som heter Adobe Lightroom CC. Det programmet kan du testa gratis i sju dagar (sedan måste du börja betala för det om du inte avbryter processen manuellt). Filtret du kan testa gratis fungerar med detta program.

För att få testa ett proffsfilter gratis behöver du bara göra två saker:

 • Ta en bild på dig själv
 • Skicka den till edit@colorcone.se

Glöm inte att skriva i mejlets titel vilken influencers filter du vill ska appliceras på din bild. Du ser vilka som finns att välja mellan på sajten vi länkar till med den röda knappen här nedanför. Den här kampanjen varar under hela augusti 2019 och du kan få 25 procent rabatt på alla fotofilter med koden ”SUMMER19”.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
gratis jobbtest

Det här gratiserbjudandet är nog främst till för dig som söker jobb utan framgång, det vill söker och söker utan att få napp. JobTestPrep har specialiserat sig på att skapa övningar för dig som tycker det känns motigt. Det är framför allt rekryteringstest det handlar om. Det är sådana här test arbetsgivare utsätter dig för att ta reda på vilka kunskap du har, och det finns ganska många olika områden.

Hos JobTestPrep kan du ladda ned olika PDF-filer som innehåller frågor inom ämnen som situationsbedömning, spatial förmåga och (kanske det roligaste) personlighetstestet! Här behöver du inte vara rädd eftersom resultatet inte spelar någon roll. Däremot får du en fingervisning om hur lämplig du kan vara inom olika områden. Till skillnad från ett riktigt test kan du ju dessutom öva flera gånger och på så sätt lära dig. Kort sagt finns det tre bra skäl att använda sig av de här gratistesterna innan du fortsätta söka jobb:

 • Det finns många olika tester att göra, och ju fler du gör desto tryggare kommer du känna dig inför det riktiga testet
 • Du får vänja dig vid onlinetester, eftersom få arbetstester idag görs med papper och penna
 • Du får göra gratistester hur många gånger du vill

Tänk om du misslyckas totalt på första gratistestet? Det kan absolut hända, men det gör ju inget eftersom ingen dömer dig och du dessutom har möjligheten att lära dig nya saker helt gratis. Det är det främsta anledningen till att du ska klicka på den röda knappen här nedan!

gratis vpn som fungerar

Om du gjort en snabb googling och testat gratis VPN-tjänster förut känner du säkert till att de inte är helt gratis. Helt plötsligt, efter en viss tids användning, ska tjänsten ha betalt. Eller så fungerar tjänsten dåligt och är opålitlig och långsam. Men du behöver faktiskt inte betala för VPN, du behöver bara hitta rätt tjänst!

Det hjälper vpnmentor till med! De har tagit sig tiden att testa massor med olika tjänster, och resultatet är sju pålitliga och snabba VPN-tjänster som inte förråder dig kort efter att du laddat ned dem.

Det som normalt sker med de flesta gratis VPN-tjänster är att gratisversionerna försämras så pass mycket att de knappt går att använda. Tanken är förstås att du ska betala för fullversionen, men det behöver du alltså inte göra om du väljer rätt tjänst hos vpnmentor!

Med de VPN-tjänster som vpnmentor rekommenderar kan du räkna med att komma åt Netflix och andra liknande tjänster som använder sig av IP-block (man kan bara se svenska filmer om man har svenskt IP-nummer och så vidare). Klicka på den röda knappen här för att hitta den bästa VPN-tjänsten för dig som garanterat är gratis.

ljudeffekter till windows

Windows behöver faktiskt inte vara så stelt och grått. Det går ju att personifiera telefonerna hur mycket som helst, så varför inte datorn också liksom? Det handlar om små korta ljudklipp som spelas upp som ljudeffekter när du till exempel får slut på batterierna, när du får mejl eller systemmeddelanden inom Windows. För att ändra dessa går du bara till kontrollpanelen och klickar på ”ljud”. Välj den ljudeffekt du vill byta ut och bläddra sedan fram den rätta ljudeffekten där du sparat den.

För att välja ljudeffekt måste du först ladda ned den, exempelvis från internetstart.se. Där hittar du hundratals olika ljudeffekter, och alla är smidigt uppdelade i olika kategorier. Som några exempel kan vi dra Simpsons, svenska svordomar, Star Wars, Monty Python och Clint Eastwood. Tyvärr verkar det inte gå att lyssna på klippen innan du laddar ned dem, så vi rekommenderar att du drar hem en bunt i taget och sedan testlyssnar innan du bestämmer dig.

Sajten internetstart är annars en plats som samlar Sveriges populäraste webbplatser på ett och samma ställe. Den fungerar utmärkt som en startsida också.

truecaller med gratis voip

Har du hört talas om Truecaller tidigare? Det hade i alla fall inte vi innan den här artikeln skrevs! Det är ursprungligen en tjänst som blockerar irriterande telefonförsäljare och spamsamtal. Truecaller lyckas också avslöja hemliga nummer så att du får reda på identiteten hos den som ringer. Det spelar ingen roll om det störande numret tillhör en landlina, en mobil eller till och med förbetalda kort – Truecaller avslöjar dem allihop!

Den här tjänsten kan dessutom blockera bottar (datorprogram) som ringer till dig. Nya nummer att blockera läggs till i realtid av communityn, så även kreativa lurendrejare får det svårt att ta sig igenom Truecaller.

Förutom dessa välkomna funktioner tillhandahåller Truecaller även chatt, SMS och numera även röstsamtal – helt gratis givetvis! Just röstsamtalen introducerades väldigt nyligen, så nu behöver du bara en enda app som fixar allting. Det här är alltså en tydlig konkurrent till Skype, men till skillnad från den tjänsten kan du hantera dina SMS utan att byta app med Truecaller. Lite extra roligt är det även att det är ett svenskt företag som ligger bakom, samt att Truecaller globalt har fler än 130 miljoner användare varje dag.

Ladda ned appen idag!

andrahandskontrakt med hjälp av samtrygg

Med tanke på bostadsbristen i Sverige är det många idag som letar lägenhet eller annan form av bostad. Samtrygg är en tjänst värd namnet som hjälper dig både att hyra ut din lägenhet i andra hand samt att leta bostad bland seriösa uthyrare. Innan du sätter igång ska vi lista exakt vad det är som är gratis med den här tjänsten:

För blivande hyresgäster

 • Registrera ditt konto hos Samtrygg
 • Få uppdateringar om nya, tillgängliga bostäder
 • Söka efter bostäder
 • Gå på visningar av bostäder
 • 30 minuter gratis rådgivning med professionell jurist

För dig som vill hyra ut

 • Marknadsföring av din bostad (exempel annons på Blocket)
 • 30 minuter gratis rådgivning med professionell jurist

Vad är det som kostar då? När du bestämt dig för en lägenhet och skrivit avtal lägger Samtrygg till 15 procent ovanpå det hyresbelopp som hyresvärden bestämt. Om du går efter Samtryggs hemsida ser du alla priser inklusive provisionen, så det är ingen risk att du betalar mer än du tänkt dig!

För dig som är intresserad av att hyra ut i andrahand kan följande fördelar vara bra att känna till:

 • Två månaders hyresgaranti vid uteblivna betalningar
 • Alla hyresgäster verifieras av Samtrygg
 • Standardiserat hyresavtal som är lika säkert för dig som för han som hyr


Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid