De bästa gratisgrejerna


gratis tjänster

Letar du efter gratis tjänster?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om gratis tjänster.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

ta ett lån genom webfinance

Ont om pengar? Hål i plånboken? Eller du kanske behöver ett lån till en båt? Oavsett behov kan du ta hjälp av WebFinance för att hitta lånet med de bästa villkoren för just dig. Du kan låna upp till en halv miljon kronor, och för att göra det krävs endast följande:

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du måste ha ett jobb och tjäna minst 100 000 kr per år
 • Du får inte ha obetalda skulder hos Kronofogden

Vi vill direkt förtydliga att det här inte handlar om att låna pengar gratis (det vill säga utan avgifter och ränta). WebFinance är en förmedlingstjänst som spar tid och energi åt dig, och i slutänden också pengar. Du matar in dina uppgifter och önskemål hos dem, sedan presenterar de en rad olika lånealternativ baserat på det du gett dem.

Det som är så bra med den här tjänsten är att hela processen är jätteenkel. Du behöver inte läsa långa uppsatser med text för att förstå vad du ska göra, utan det räcker att du ger det fem minuter. Idag finns det många som är redo att låna ut pengar till privatpersoner, men villkoren kan skilja sig något enormt.

fritdsbanken och delningsekonomi

Vi gillar att påminna alla läsare om Fritidsbanken då och då, och nu tyckte vi det var dags igen! Om du inte känner till konceptet så är det platser runtom i Sverige där alla kan komma och låna fritidsutrustning helt gratis. Verksamheten ”finansieras” genom att privatpersoner helt enkelt skänker prylar de inte behöver längre. Givetvis kontrolleras allting innan det ställs på hyllorna. Hos Fritidsbanken kan du alltid vara säker på att du får fungerande utrustning.

Exakt vad som finns att låna beror helt på var du bor. Bäst är nog att ringa och fråga innan du kostar på ett besök. Vad du än lånar får du behålla det i 14 dagar innan det måste lämnas tillbaka, men om något oförutsett händer får du inte kravbrev hem i brevlådan. Det är inte så att Fritidsbanken uppmuntrar folk att lämna tillbaka för sent, men straffavgifter finns inte. Om förtroendet missbrukas och leder till stöld väntar dock polisanmälan.

Men nog om tråkigheter, det roliga överväger ju med råge! Fritidsbanken har på relativt kort tid vuxit till en välkänd spelare på marknaden, men till skillnad från de flesta andra bryr de sig inte om pengar. Vare sig du har lust att skänka eller låna är du välkommen, och på deras hemsida hittar du lätt närmaste plats!

nextory ljudböcker

Det finns många olika tjänster för dig som vill koppla av med en ljudbok, men de bästa är som bekant gratis! Hos Nextory (fyndigt namn har de också) kan du testa en av tre tjänster helt gratis i 14 dagar. Dessa tre tjänster är:

 • Silver
 • Guld
 • Familj

Alla tre är snarlika, men det som skiljer silver och guld åt är att guld låter dig läsa nyare/färskare böcker, medan familj tar det hela ett steg längre och låter fyra personer dela på samma abonnemang.

Det här är ett sådant där erbjudande som fortsätter automatiskt om du inte säger ifrån. Det betyder också att du måste lämna dina kortuppgifter även fast du bara accepterar gratistjänsten. Men var inte orolig, säg till Nextory senast två dagar innan din gratisperiod tar slut så avslutar de abonnemanget och du behöver inte betala en krona!

Så vad erbjuder då Nextory för möjligheter? Dels kan du naturligtvis läsa och lyssna på telefonen eller paddan. Du får även läsa precis hur mycket du vill, så det finns ingen begränsning i antal böcker per vecka eller liknande. Sist men inte minst är det möjligt att lyssna även fast du inte har tillgång till internet – perfekt i sommarstugan långt ute på landet!

testa spotify premium gratis

För dig som ännu inte hört talas om Spotify så är det en musiktjänst som är uppdelad i två olika versioner: Spotify Free och Spotify Premium. Gratisversionen är alltid gratis, men har flera begränsningar i användandet. Till exempel får du massa reklam på köpet, vilket Spotify använder för att finansiera gratisupplägget. Vill du slippa reklam och få massa andra fördelar ska du fortsätta läsa!

Om du skaffar Spotify Premium nu slipper du alltså reklamen, men du får även följande funktioner:

 • Lyssna på vilken låt du vill (istället för att blanda slumpmässigt)
 • Lyssna även när du inte är ansluten till internet
 • Byt låt när du vill
 • Högre ljudkvalitet än gratisversionen

Du får testa Spotify Premium gratis i 30 dagar, innan det är dags att börja betala för tjänsten. Det kostar för övrigt 99 kr per månad, men naturligtvis finns det inga krav på att fortsätta bara för att du accepterar gratistjänsten.

Du som redan använt Spotify Premium kan tyvärr inte acceptera det här erbjudandet. Det är alltså endast nya kunder dagens gratistjänst är till för. Spotify är ett svenskt bolag, och har du inte upptäckt deras tjänst än får du inte ett mycket bättre erbjudande än detta!


gratis mobilabonnemang från wifog

Om du inte messar eller surfar särskilt mycket, varför ska du då behöva betala lika mycket som alla andra som gör det? Det frågade sig Wifog också, och skapade därför abonnemanget Wifog Zero. Det är det enda mobilabonnemanget i hela Sverige som är helt gratis! Men är det verkligen så enkelt?

Det korta svaret är ja! Abonnemanget är verkligen helt gratis, men det har förstås sina begränsningar:
0,5 GB surf

 • 15 minuter att prata i telefon
 • 20 SMS
 • Du måste titta på reklam och svara på enkäter

Rent praktiskt samlar du poäng hos Wifog tills du har fått upp tillräckligt många för att byta in poängen mot ett abonnemang. Poängen får du alltså genom att titta på reklamfilmer och/eller svara på frågor. Tycker du begränsningarna blir alltför snäva kan du alltid köpa ett billigt abonnemang också:

Small – 30 kr

 • 1 GB surf
 • 50 minuter att prata i telefon
 • 50 SMS

Medium – 60 kr

 • 2 GB surf
 • 200 minuter att prata i telefon
 • Ingen begränsning för SMS

Large – 90 kr

 • 3 GB surf
 • Ingen begränsning för samtalstid
 • Ingen begränsning för SMS

Vill du sedan köpa till extra surf går det bra det med, priset ligger på knappt 100 kr för 5 GB och cirka 150 kr för 10 GB. En riktigt bra sak med Wifog är dessutom att oanvänd surf kan användas månaden därpå istället för att försvinna!

Fortsätt hålla kontakten

Så här under sommaren och inför Midsommar är det säkert många som går och funderar på var alla gamla klasskompisar blev av. En del kanske har flyttat utomlands, några kanske har försvunnit och kanske – men bara kanske – så har några även stannat kvar och finns i närheten av där du bor!

Med gratistjänsten StayFriends kan du söka bland 2,2 miljoner andra som redan registrerat sig – det är många potentiella klasskamrater det! Så hur hittar man de rätta bland så många? Man söker naturligtvis, och hos StayFriends går det till och med att söka på före detta efternamn. Det enda du behöver är ditt eget goda minne alltså, resten löser tjänsten åt dig.

Det finns även drygt 60 000 klassfoton som folk laddat upp, och det strömmar ständigt in fler. Börja med att låta bilderna ge dig alla minnen tillbaka, och fortsätt sedan med att försöka kontakta några och stäm till en träff. StayFriends har blivit den perfekta knytpunkten för alla som minns klasskamraterna som det bästa med skolan.

Ta reda på om just dina kamrater finns med hos StayFriends, och börja planera återföreningen idag!

dejting för äldre

Dejting online är inte bara till för ungdomar, det finns specifika sajter som riktar sig mot äldre också! 50plusmatch är sajten för dig som fortfarande tror på kärleken, och som ännu inte gett upp trots att du är singel och sitter ensam där hemma. Ryck upp dig nu, för din nästa förälskelse väntar runt hörnet!

Så vad är det då som skiljer den här dejtingsajten från andra? Till att börja med kontrolleras alla nya medlemmar manuellt, och bara där försvinner det en hel del oseriösa troll som tyvärr sticker upp sina fula tryner på liknande sajter. Dessutom finns det bara folk som är 50 år eller äldre här, och som bekant har mognadsgrad att göra med attityder också. Du behöver inte oroa dig för att 50plusmatch på något sätt ska likna Tinder!

Trots detta behöver du inte vara orolig för att det inte ska finnas gott om män och kvinnor att prata med. 50plusmatch har tusentals medlemmar som är redo för en ny relation. Du kan inte bara prata med dem, utan även organisera träffar och möten. Naturligtvis finns 50plusmatch även att ladda ned som app på både iPhone och Android.

ta ett lån genom webfinance

Till att börja med finns det tre krav du måste uppfylla för att ett lån överhuvudtaget ska vara möjligt:

 • Du måste vara 18 år eller äldre
 • Du måste tjäna minst 100 000 kr per år
 • Du får inte ha obetalda skulder hos Kronofogden

OK? Bra, då kan du läsa vidare! Om du behöver ett lån är hjälpen aldrig långt borta, men idag finns det så otroligt många långivare med olika villkor att det kan bli tufft att gå igenom allting själv manuellt. Vilken tur då att WebFinance finns!

Observera alltså att själva lånet i sig naturligtvis inte är gratis! Istället får du en gratis jämförelsetjänst där WebFinance hittar det allra bästa lånet just för dig, och sållar bort dem med svinaktig ränta och dåliga villkor till exempel.

Det bästa är att det är så enkelt, och du själv slipper sitta och bli irriterad över massa konstiga parametrar som du ändå inte förstår. Fyll bara i mobilnummer och e-postadress så får du dina alternativ serverade via mejl och SMS. Är inget intressant finns det ingen som tvingar dig att gå vidare.

Det här är alltså en helt säker tjänst för dig som behöver fylla på plånboken. Du binder dig inte till någonting innan du själv har accepterat ett lån.

sms

Vi är säkert inte ensamma om att ha fått slut på gratis SMS under en viss månad. Oavsett vilken leverantör och vilket abonnemang du har finns det faktiskt en gratistjänst som du nästan alltid kan lita på! Den heter kort och gott sms.se, och därifrån kan folk skicka ett antal gratis SMS varje dag. Antalet är dock begränsat till 50 SMS per timme.

Varje enskild användare får inte skicka fler än ett gratis SMS per timme, så tänk dig noga för vad du skriver innan du skickar! Den här tjänsten har funnits ett ganska bra tag, men numera ligger den under Mr Deals hemsida. För att kunna skicka gratis SMS via Mr Deals hemsida behöver du logga in där först, men det kan du göra via Facebook om du vill, så du behöver inte nödvändigtvis skapa ett nytt konto.

För dig som användare spelar det i praktiken ingen roll att tjänsten drivs av Mr Deal, förutom inloggningen då. Funktionaliteten är densamma. Tjänsten passar perfekt i nödfall där du verkligen behöver få iväg ett meddelande, men har slut på krediter på ditt vanliga abonnemang. Det är helt enkelt bra att känna till att det finns en sådan här gratistjänst.

få pengar tillbaka när du shoppar online

Cashbackshopping har vi skrivit om tidigare, men nu i helgen kör de ett alldeles speciellt erbjudande som är värt att notera! Vad det handlar om är ett gratis glassogram till alla som använder Cashbackshopping innan söndagen är slut. Men exakt vad innebär det att använda tjänsten?

Cashbackshopping handlar om att få pengar tillbaka på varor eller tjänster du köper. Det kan röra sig om allt från fem procent återbäring hos CDON till 150 kr tillbaka när du handlar hos Mat.se. Du har många kända varumärken att välja mellan, så du kommer nästan definitivt att hitta något du är intresserad av!

Det finns till och med vissa tjänster som är gratis i sig, så lyckas du hitta en sådan kan helgens erbjudande bjuda på en dubbel gratisbonus!

Hur kan det vara gratis, och hur kan man få cashback, det vill säga pengar tillbaka? Egentligen är det ganska enkelt, för det handlar om att Cashbackshopping förmedlar kunder till de olika handlarna, och det får de pengar för. Det är en del av dessa pengar som de delar med sig av till dig.

Även om du ännu inte är medlem hos Cashbackshopping så är det inte för sent att ta del av det här erbjudandet. Registrera dig idag, få 25 kr i välkomstbonus och ta del av helgens exklusiva erbjudande.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
kostnadsfri offert hos movinga

Att flytta kan vara en kostsam historia, och inför den stora händelsen bör du förbereda dig noga. Ett sätt att göra det är att få ett gratis kostnadsförslag från Movinga! Den här tjänsten har du kanske inte hört talas om tidigare, så vi ska förklara vad den handlar om.

Precis som med försäkringar kan det kosta väldigt olika med flytt, beroende på vilka behov som finns och vad som ska flyttas. För att få reda på din kostnad hos Movinga fyller du bara i några enkla uppgifter online. Så här går själva processen till:

 • Fyll i dina uppgifter
 • Fyll i packlistan (alla föremål du tar med dig i flytten)
 • Hmm? Jaha, det var allt!

En annan faktor som är av yttersta vikt när det gäller flyttfirmor är ryktet och tilliten. Movinga kanske inte är de kändaste, men de har redan utfört fler än 30 000 framgångsrika flyttar, så de är knappast några gröngölingar.

Samtliga deras tjänster gäller endast inom Sverige, men å andra sidan täcker de precis hela landet. Det spelar alltså ingen roll om du bor i Kiruna eller Ystad. Är du i flyttagen får du inte missa den här chansen att få en gratis offert på din flytt från Movinga!

gratis mobilabonnemang från wifog

Som du säkert vet finns det hur många olika mobilabonnemang som helst, och en och samma aktör kan lätt ha tvåsiffrigt antal som är tänkt att täcka alla målgrupper. Men det saknas ju något, nämligen ett abonnemang som är alldeles gratis! Det har Wifog nu tagit fasta på då man erbjuder ett helt gratis abonnemang helt utan avgifter! OK, nu blev du misstänksam. Hur i all världen går detta till?

Wifog har fattat att alla inte strömmar HD-film på mobilen, och därmed inte gör av med flera GB per månad. Istället har man anpassat sitt abonnemang till alla som endast gör av med 400 MB eller mindre. Så här ser deras gratispaket ut:

 • 400 MB surf
 • 15 minuter att prata
 • 20 SMS

Som du ser är det snäva gränser, men för dig som inte gör av med så mycket är det ju helt perfekt! Allting finansieras av annonser, men du slipper påtvingad reklam och kan istället välja själv när du vill se den. Det finns inga startavgifter, inga uppläggningsavgifter och inga som helst andra påhittade avgifter. Mobilabonnemanget från Wifog är helt gratis!

Du kan till och med få mer data och mer samtal om du kollar på mer reklam! Du har alltså en del valmöjligheter här.

bästa bildäcken

Idag har vi hittat något riktigt annorlunda, men samtidigt passande för säsongen med tanke på det fina vädret. Det handlar om en jämförelsesajt för däck (både bilar och motorcyklar). Däcken är alltså inte gratis, men det kostar ingenting att jämföra för att hitta det billigaste priset!

Sajten heter kort och gott Däck Online, och det är förresten inte bara bil- och MC-däck du kan hitta här, utan även cykeldäck (för alla innerstadsbor med egna cykelbanor). Allting är upplagt på ett proffsigt sätt, så du har kraftfulla filterfunktioner till ditt förfogande. Du kan filtrera på typ av däck, storlekar, märke och mycket annat.

När du sedan hittat några intressanta alternativ får du upp priser och återförsäljare. Du har också en särskild jämförelse där du ser skillnaden mellan det dyraste och det billigaste alternativet för exakt samma däck. Det finns även tillbehör som olja och fälgar att kika närmare på.

Se Däck Online som en variant av Hotels.com, fast för däck. Med tanke på det enorma utbud som finns idag kanske det faktiskt lönar sig att kika runt lite på denna sajt, istället för att gå till den lokala handlaren.

ta ett lån genom webfinance

Suktar du efter en ny bil? Behöver du rejält med kontanter inför det stundande bostadsköpet? Eller är det kanske en resa som behöver göras i år? Det finns många tillfällen då man behöver pengar snabbt, och inte har tid att vänta flera år (som det ibland kan ta att spara upp tillräckligt med pengar). Naturligtvis kommer det alltid att kosta extra att låna pengar, då banken som lånar ut vill ha ränta på lånet.

Det kan däremot vara lite klurigt att själv ta reda på vilken långivare som har de bästa villkoren. Det är här WebFincance kommer in i bilden. Du kan låna upp till en halv miljon kronor, och de enda tre grundkraven som finns är:

 • Du måste vara 18 år eller äldre
 • Du måste tjäna minst 100 000 kr per år
 • Du får inte ha obetalda skulder hos Kronofogden

Som alltid när du ska ta lån måste du genomgå en kreditupplysning. Det betyder i praktiken att långivaren vill ta reda på om du har möjlighet att betala tillbaka pengarna. Det fina med den här tjänsten är dock att du endast behöver genomlida EN kreditupplysning, sedan får du flera låneerbjudanden att välja på av WebFinance.

Naturligtvis kan du tacka nej till alla förslag om inget passar, och du binder inte upp dig till något genom att använda den här tjänsten.

läs gratis hos provläs.se

Om du inte får ut det du vill av Google Books, eller kanske rentav bara vill stödja en liten svensk sajt istället för en amerikansk jätte, ja då kan provläs.se vara något för dig! Här väljer du bland tusentals böcker, och ofta kan du läsa de 20 första sidorna av ett verk. Naturligtvis finns inte hela boken till gratis provläsning, utan endast en del av den så att du får ett smakprov.

Så exakt hur går det till att testa lite gratis läsning? Det kunde faktiskt inte vara enklare. Först klickar du på länken här nedanför för att direkt ta dig till provläs.se. När det är gjort söker du upp en bok, antingen genom att söka på exakt titel (om du vet precis vad du är ute efter) eller genom att filtrera med hjälp av kategorier.

När du hittat en bok du vill provläsa är det bara att klicka på ”provläs”. Du får du upp den digitala boken direkt i din webbläsare! Naturligtvis går det bra att läsa på paddan eller telefonen också. Om du tycker provläs.se är en bra idé ska du naturligtvis sprida sajten till vänner och bekanta. Testa redan idag!Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Utförda undersökningar leder till gratis produkter hos Toluna

Testa spelet Vikings: War of Clans