De bästa gratisgrejerna

Gratis Tjänster

Letar du efter gratis tjänster?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om gratis tjänster.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

gratis vpn som fungerar

Om du gjort en snabb googling och testat gratis VPN-tjänster förut känner du säkert till att de inte är helt gratis. Helt plötsligt, efter en viss tids användning, ska tjänsten ha betalt. Eller så fungerar tjänsten dåligt och är opålitlig och långsam. Men du behöver faktiskt inte betala för VPN, du behöver bara hitta rätt tjänst!

Det hjälper vpnmentor till med! De har tagit sig tiden att testa massor med olika tjänster, och resultatet är sju pålitliga och snabba VPN-tjänster som inte förråder dig kort efter att du laddat ned dem.

Det som normalt sker med de flesta gratis VPN-tjänster är att gratisversionerna försämras så pass mycket att de knappt går att använda. Tanken är förstås att du ska betala för fullversionen, men det behöver du alltså inte göra om du väljer rätt tjänst hos vpnmentor!

Med de VPN-tjänster som vpnmentor rekommenderar kan du räkna med att komma åt Netflix och andra liknande tjänster som använder sig av IP-block (man kan bara se svenska filmer om man har svenskt IP-nummer och så vidare). Klicka på den röda knappen här för att hitta den bästa VPN-tjänsten för dig som garanterat är gratis.

ljudeffekter till windows

Windows behöver faktiskt inte vara så stelt och grått. Det går ju att personifiera telefonerna hur mycket som helst, så varför inte datorn också liksom? Det handlar om små korta ljudklipp som spelas upp som ljudeffekter när du till exempel får slut på batterierna, när du får mejl eller systemmeddelanden inom Windows. För att ändra dessa går du bara till kontrollpanelen och klickar på ”ljud”. Välj den ljudeffekt du vill byta ut och bläddra sedan fram den rätta ljudeffekten där du sparat den.

För att välja ljudeffekt måste du först ladda ned den, exempelvis från internetstart.se. Där hittar du hundratals olika ljudeffekter, och alla är smidigt uppdelade i olika kategorier. Som några exempel kan vi dra Simpsons, svenska svordomar, Star Wars, Monty Python och Clint Eastwood. Tyvärr verkar det inte gå att lyssna på klippen innan du laddar ned dem, så vi rekommenderar att du drar hem en bunt i taget och sedan testlyssnar innan du bestämmer dig.

Sajten internetstart är annars en plats som samlar Sveriges populäraste webbplatser på ett och samma ställe. Den fungerar utmärkt som en startsida också.

truecaller med gratis voip

Har du hört talas om Truecaller tidigare? Det hade i alla fall inte vi innan den här artikeln skrevs! Det är ursprungligen en tjänst som blockerar irriterande telefonförsäljare och spamsamtal. Truecaller lyckas också avslöja hemliga nummer så att du får reda på identiteten hos den som ringer. Det spelar ingen roll om det störande numret tillhör en landlina, en mobil eller till och med förbetalda kort – Truecaller avslöjar dem allihop!

Den här tjänsten kan dessutom blockera bottar (datorprogram) som ringer till dig. Nya nummer att blockera läggs till i realtid av communityn, så även kreativa lurendrejare får det svårt att ta sig igenom Truecaller.

Förutom dessa välkomna funktioner tillhandahåller Truecaller även chatt, SMS och numera även röstsamtal – helt gratis givetvis! Just röstsamtalen introducerades väldigt nyligen, så nu behöver du bara en enda app som fixar allting. Det här är alltså en tydlig konkurrent till Skype, men till skillnad från den tjänsten kan du hantera dina SMS utan att byta app med Truecaller. Lite extra roligt är det även att det är ett svenskt företag som ligger bakom, samt att Truecaller globalt har fler än 130 miljoner användare varje dag.

Ladda ned appen idag!

andrahandskontrakt med hjälp av samtrygg

Med tanke på bostadsbristen i Sverige är det många idag som letar lägenhet eller annan form av bostad. Samtrygg är en tjänst värd namnet som hjälper dig både att hyra ut din lägenhet i andra hand samt att leta bostad bland seriösa uthyrare. Innan du sätter igång ska vi lista exakt vad det är som är gratis med den här tjänsten:

För blivande hyresgäster

 • Registrera ditt konto hos Samtrygg
 • Få uppdateringar om nya, tillgängliga bostäder
 • Söka efter bostäder
 • Gå på visningar av bostäder
 • 30 minuter gratis rådgivning med professionell jurist

För dig som vill hyra ut

 • Marknadsföring av din bostad (exempel annons på Blocket)
 • 30 minuter gratis rådgivning med professionell jurist

Vad är det som kostar då? När du bestämt dig för en lägenhet och skrivit avtal lägger Samtrygg till 15 procent ovanpå det hyresbelopp som hyresvärden bestämt. Om du går efter Samtryggs hemsida ser du alla priser inklusive provisionen, så det är ingen risk att du betalar mer än du tänkt dig!

För dig som är intresserad av att hyra ut i andrahand kan följande fördelar vara bra att känna till:

 • Två månaders hyresgaranti vid uteblivna betalningar
 • Alla hyresgäster verifieras av Samtrygg
 • Standardiserat hyresavtal som är lika säkert för dig som för han som hyr

spara pengar byt elavtal med elskling

Elskling kanske du hört talas om men aldrig provat. Det är en jämförelsetjänst för elavtal, vilket passar bra idag då elpriserna är så höga (även om mycket av kostnaden härstammar från skatter). Den svenska elmarknaden har absurt många elhandelsbolag, hela 146 stycken faktiskt. Beroende på var du bor skiljer sig dock utbudet rejält.

Hela 700 000 svenska hushåll har bytt elavtal med hjälp av Elskling sedan starten 2007, och den genomsnittlige konsumenten sparar 1 800 kronor per år. Lite måste du dock anstränga dig, eftersom Elskling behöver följande information för att hjälpa dig:

Postnummer
Du måste vet var du bor. Om inte får du anmäla dig till Lyxfällan …

Årsförbrukning
Din årsförbrukning av el ska finnas med på din elräkning.

Med andra ord är det framför allt årsförbrukningen du måste ha koll på innan du börjar använda Elskling. Det är också en väldigt erlig … vi menar ärlig sajt så de priser du ser är de som gäller – inga extra avgifter tillkommer!

Var alltså inte så bekväm och nöj dig med det du har. Om du bara anstränger dig lite och spenderar tio minuter hos Elskling så kan du spara mycket pengar under ett år i sänkta elkostnader. Det lönar sig nämligen att testa något nytt!

låna pengar med betalningsanmärkning

De allra flesta låneförmedlare säger stopp direkt till folk som har en eller fler betalningsanmärkningar, men inte Anmärkning.se! Här kan du ansöka om ett snabbt lån trots att du är prickad. Men OK, vi tar det från början. Vad är egentligen en betalningsanmärkning?

När du inte betalar din skuld i tid kommer Kronofogden registrera det, och sedan när du ska låna igen kommer alla långivare (oftast banker då) se att du har en anmärkning. I deras ögon betyder det att du är opålitlig och därmed vill de oftast inte låna ut några pengar. Det finns SMS-lån där det inte görs någon kreditupplysning, men de har ofta väldigt dåliga villkor så se upp för dem.

Så vad är det då som gäller för dig som har en anmärkning om vill låna?

 • Du måste såklart vara minst 18 år
 • Du måste tjäna minst 120 000 kr per år (10 000 kr per månad)
 • Du måste vara skuldfri hos Kronofogden sedan minst sex månader tillbaka

Uppfyller du dessa tre krav har du goda chanser att få ett lån beviljat! Du kan låna upp till 200 000 kronor, men även så lite som 10 000 kronor. Anmärkning.se är en del av välkända Lendo, och precis som hos andra jämförelsesajter av det här slaget kostar det ingenting att jämföra vilka banker som ger dig bäst villkor.

österbottens tidning

Det här erbjudandet är ingenting för stockholmare! Istället vänder vi blicken norrut och österut, och påminner oss om att det är pressfrihetens dag den 3 maj. Under veckan som nu leder upp till den dagen erbjuder Österbottens tidning alla plusartiklar till ALLA läsare. Tidigare har de endast gått att läsa mot betalning.

Som med många andra tidningar idag finns det både öppna och låsta artiklar i Österbottens tidning. Nu får du (och alla andra också för den delen) tillgång till allt. Som en extra bonus kan du läsa allting digitalt också om du inte bor i Österbotten. Visst, nyheter från de norra delarna av landet passar kanske inte alltid innerstadsbor, men det är trevligt att möjligheten finns i alla fall!

För att läsa tidningen digitalt måste du först logga in, och för att göra det måste du skapa ett konto. Det är naturligtvis gratis och går snabbt. Läser du på surfplatta eller telefon ska du ladda ned appen. Tänk alltså på att det här gratiserbjudandet endast gäller fram till och med på söndag. Tipsa gärna dina vänner om den här gratisperioden också så att ingen missar den!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Ta chansen att bli gratis provåkare hos Västtrafik

Erbjudandet gäller inte längre 25/04/2019 gratis tjänster
åk gratis med västtrafik

Bor du i eller i närheten av Göteborg? Åker du mycket bil till och från jobbet? Eller vill du åka mer kollektivt? Då har du nu möjligheten att ansöka om att bli gratis provåkare hos Västtrafik under veckorna 19–21. Det är 6–26 maj. Tänk alltså på att urvalet inte görs slumpmässigt, utan Västtrafik är ute efter en viss typ av resenärer. I det här fallet då folk som ofta pendlar, men som kan tänka sig att göra det kollektivt i fortsättningen.

Observera alltså att det inte finns någon garanti att du blir utvald bara för att du ansöker, och att det är helt upp till Västtrafik att välja de som får åka gratis i maj. Att ansöka är i alla fall enkelt, du fyller bara i lite personuppgifter och sedan din reseprofil (det vill säga dina resevanor).

Värdet på all gratis provåkning är 824 kronor, så det finns absolut en del pengar att tjäna här. Om du blir utvald får du hem ett Västtrafikkort och kan börja åka direkt, om du inte blir utvald blir det tyst (du får alltså ingen bekräftelse om du inte blivit utvald)

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
gratis reklam åt ditt företag

Vi blir allt mer uppkopplade och teknik är nu en stor del av vår vardag. Detta har också gjort att sättet på vilket vi kan nå ut med våra affärsidéer på har ökat. Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Tumblr … Listan är lång då det kommer till plattformar som erbjuder reklammöjligheter online utan att du behöver spendera en förmögenhet.

Syns du inte finns du inte

För att kunna attrahera kunder till ditt företag är det viktigaste att du syns på plattformar där dina potentiella klienter interagerar. Se till att du har ett relevant och engagerande budskap som du vill nå ut med, ingen vill bli spammad med onödig information.

 • Ett bra sätt att börja är att Googla ditt företag. Detta är ju det första som dina kunder ser när de söker efter ditt företag. Se till att det går att hitta ditt företag i Google maps, om du har en fysisk adress, samt att dina recensioner och din hemsida är uppdaterade.
 • Ett annat sätt att öka din synlighet är att vara aktiv på andra, liknande företags plattformar. Att inleda samarbeten med relevanta företag samt att gå med i olika organisationer inom samma bransch ger dig tillfällen att knyta kontakter och inspireras.

Ta vara på gratis social media

Det finns en hel uppsjö av sociala media-plattformar som du kan utnyttja kostnadsfritt för att göra reklam för ditt företag. Om du har högkvalitativt innehåll, och om konkurrensen inte är för hård kan dina inlägg nå långt på organisk väg.

 • Twitter låter dig skriva korta och kvicktänkta meddelande. Det är dessutom en ypperlig kanal för att söka efter ”#” och se vad som sägs om ditt företag. När du kommit igång är det även en perfekt kanal för kundservice.
 • Genom Facebook kan du skapa en företagssida. Med så kallade organiska poster räknar man med att 30% av en sidas följare kommer att se ett inlägg. Instagram och Pinterest är två andra plattformar perfekta för visuella poster.

Ta del av konversationen

Se till att du finns där dina kunder finns, redo att ge expertsvar på deras frågor. Många stora varumärken jobbar med varumärkesambassadörer. Det kostar skjortan att be en kändis marknadsföra ditt varumärke, men då det kommer till rekommendationer litar vi faktiskt mer på våra vänner.

 • Dina bästa varumärkesambassadörer, som dessutom inte behöver kosta dig ett öre, är dina nuvarande kunder. De kan rekommendera ditt företag till sina vänner så länge de är nöjda och glada med servicen. Om ni har ett bra förhållande kan du även be dem lämna en recension eller två om din verksamhet på olika online-forum.
 • Om du dessutom är närvarande på gratisforum som Quora och har topprecensioner på plattformar som Tripadvisor och Yelp ökar detta dina chanser att bli vald framför dina konkurrenter.

Så om du har en bra affärsidé behöver en knaper marknadsföringsbudget inte utgöra ett hinder. Teknologi och vårt ökade användande av sociala media har öppnat upp dörrar vi tidigare endast kunnat drömma om, så se till att utnyttja det till max.

testa blodsockernivån för diabetes

Diabetes är en av de största folksjukdomarna i Sverige, så om du är drabbad kan du direkt glömma att du skulle vara ensam. Faktum är att ungefär en halv miljon svenskar lider av diabetes typ 2, det vill den form av sjukdomen som orsakas av livsstil och/eller ärftlighet. Oftast har ett högt sockerintag med saken att göra, men inte alltid.

Hur som helst kan det även vara så att du kan ha diabetes utan att veta om det (än). Det är just sådana personer den här gratis blodsockerkollen är till för. Vill du göra ett gratis test, och dessutom få mer information från kunnig personal, ska du bege dig till Söderhallarna på Södermalm den 17 april. Diabetes Wellness Sverige, som organiserar det här, kommer stå utanför Apoteket mellan 11:00 och 16:00 på onsdagen.

Tänk på att du inte äter eller dricker något minst en timme innan du beger dig till kollen. Vatten spelar dock ingen roll. Om du känner någon som du vet behöver testa sina blodsockernivåer ska du inte tveka, utan prata med den personen. Ju tidigare man märker sina problem, desto lättare blir det att göra någonting åt dem. Det kan även vara en skön bekräftelse att veta att nivåerna är normala!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
låna hos avenuefinans

Att ta lån behöver inte alls handla om att hamna hos Kronofogden eller i Lyxfällan. Tvärtom kan ett smart lån vara nyckeln till framgång, en investering idag som lönar sig imorgon. Då är nästa fråga hur krångligt det är. Förr i tiden kanske ett enkelt lån innebar telefonköer och otydliga svar, men idag är det annorlunda! Avenuefinans sköter allt det jobbiga åt dig, och de gör det helt gratis. Du kan kolla hur mycket du får låna, hur hög räntan blir och se igenom avbetalningsplanen utan att det kostar en krona, eller utan att du binder upp dig till någonting.

Det är heller ingen som tvingar dig att låna stora summor om du inte behöver. Med Avenuefinans kan du låna så lite som 5 000 kronor, och då blir såklart räntan inte så hög heller. Kanske behöver du renovera något på huset som inte kan vänta, eller så måste du få loss pengar till kontantinsatsen på en bostad.

När du skickat in din ansökan, gratis och utan att binda upp dig till något, kommer Avenuefinans att jämföra 30 olika långivare för att se vilka som har bäst villkor för just dig. Om du bestämmer dig för att ta lånet signerar du enkelt med bank-ID. Deras sajt har en bra FAQ-avdelning för dig som vill veta mer innan du tar beslut.

cloudflares nya vpn 1.1.1.1

Om vi får gissa så bryr sig folk mer och mer om säkerhet idag. Jättarna Google och Facebook lever till stor del på att samla in data som de sedan använder för att ”skräddarsy” din internetupplevelse. I praktiken betyder det att de låter andra företag rikta sin marknadsföring med hjälp av användardata. Har du till exempel googlat på ”kläder från Hugo Boss” kommer du att se reklam för detta varumärke.

Det här är alltså en av anledningarna till att det idag ploppar upp nya tjänster som utmanar affärsmodellen som går ut på att samla in användardata medan man erbjuder konsumenten gratis tjänster (precis det som Google gör). Blev det för krångligt nu? Ingen fara! Dagens erbjudande handlar kort och gott om en ny VPN-tjänst för mobiler från Cloudflare. Givetvis är den gratis.

Den börjar som en gratis app till iOS (Apple) eller Android vid namn Warp, men tids nog är tanken att Warp ska finnas till dator också. Just nu finns bara gratisversionen, men senare kommer en betalversion att släppas också som erbjuder högre hastigheter. Appen kallas för ”1.1.1.1” och är rent tekniskt sett en DNS-tjänst. Du behöver inte vara teknisk för att använda den, så oroa dig inte för krångliga inställningar eller annat jox!

hämta gratis mallar

Vi har nog alla varit i situationen där vi ska skriva ihop ett brev till ett företag eller en myndighet, och så vet vi inte hur vi ska börja för att det är så krångligt. Visste du att det finns en sajt som erbjuder helt gratis mallar för sådana här saker? Sajten heter Mallar.biz och erbjuder mängder med olika mallar för både privatpersoner och företag. Till exempel finns det en mall för arv och testamente, så att du slipper dyr rådfrågning eller leta runt på nätet.

Det är inte bara avancerade mallar du hittar heller, utan även enkla och vardagliga. Ett exempel är CV och meritförteckning. Pinsamt att be bekanta om hjälp? Utnyttja Mallar.biz så kan du fixa din arbetsansökan på nolltid! För när du väl har en mall behöver du bara fylla i dina egna uppgifter, du behöver inte skapa något från grunden.

Så glöm dyr rådgivning och börja ta del av allt gratis. Allting finns bekvämt samlat på samma ställe, utan externa länkar som slussar runt dig på olika webbplatser. Förhoppningsvis lär du dig en del också, samt överkommer eventuella hinder mot jobbsök, skilsmässa och andra saker som är påfrestande och jobbiga att ta tag i.

gratis annonsering hos kirunatorget

De flesta av våra nyheter och erbjudanden handlar om Stockholm eftersom det helt enkelt händer mest där, men vi försöker att täcka hela landet och inte bara en stad. Idag kan vi till exempel tipsa alla Kirunabor om Kirunatorget.se som är en köp- och säljsajt i stil med Blocket, men speciellt framtagen för alla som bor i Kiruna! Fördelen jämfört med Blocket är såklart att du slipper åka långa sträckor för att köpa prylar, istället vet du att alla säljare befinner sig nära dig.

Visste du att du kan annonsera helt gratis på Kirunatorget.se? Först skapar du ett konto såklart (med telefonnummer) så sajten vet vem du är. Sedan kan du ladda upp din annons inklusive bild utan kostnad.

Men det är inte bara prylar och köps och säljs på den här sajten. Du kan även hitta ett nytt jobb, då många jobbannonser florerar. Sajten är både enkel och snabb, men naturligtvis finns basala funktioner som sök och kategorisering. Naturligtvis hittar du inte samma utbud som på Blocket (när vi letade MC hittade vi tre annonser – och ingen av dem innehöll en MC!), men så länge du går in med rätt förväntningar lovar vi dig att du kommer bli nöjd med Kir

låt esmeralda spå dig

Är du en sådan som går mer på magkänsla än siffror och statistik? Kanske du även tror på ödet och olika stjärntecken? Är du lagd åt detta håll kommer Esmeralda att kunna hjälpa dig genom att spå dig helt gratis! Hon är utbildad familjeterapeut och har även gett ut en bok.

Tänk på att Esmeralda inte har tid att svara på precis alla frågor eftersom hon gör det gratis. Platsen är alltså hennes blogg, och där svarar hon på kortare frågeställningar som inte kräver långa och komplicerade svar.

Har du aldrig testat att bli spådd? Även om du inte tror på spågummor så är det inte så enkelt att avfärda som hokus pokus. För många handlar spådomen inte om att få fakta serverad, utan att få extra självförtroende att fatta ett svårt beslut.

Om du behöver mer detaljerad hjälp får du skicka mejl till Esmeralda så kommer hon spå dig personligen mot en kostnad.

Där andra spågummor alltid tar betalt låter Esmeralda dig prova tjänsten gratis innan du bestämmer dig. Du kanske nyligen gjort slut, förlorat jobbet eller varit med om något tufft i livet. Här kan Esmeralda hjälpa till, men kom ihåg att spådomar aldrig är vetenskapliga.Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid