De bästa gratisgrejerna


rabatt på mat

Letar du efter rabatt på mat?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om rabatt på mat.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

gratis kaffe hos pressbyrån

Precis som så många andra har Pressbyrån en app du kan ladda ned. Om du inte har en smart telefon fungerar det också att plocka ett stämpelkort i kassan nästa gång du besöker din lokala Pressbyrå. Poängen är att du får en gratis kopp kaffe efter ett visst antal köp, och beroende på din nivå. Så här fungerar det:

 • Bronsnivå: Du får den sjätte koppen på köpet
 • Silvernivå: Här får du femte koppen på köpet
 • Guldnivå: Japp, rätt gissat! Fjärde koppen på köpet gäller vid guldnivå.

Gillar du inte kaffe? Det gör inte vi heller! Som tur är finns det mer att välja på hos Pressbyrån. Du kan till exempel förtjäna korv, choklad, glass och dryck också – alla produkter som starkt förknippas med Pressbyrån. Appen finns att ladda ned både från AppStore och Google Play.

Pressbyrån har allt från fika, mellanmål, tidningar, apoteksprodukter och telefoni. Vi säger detta för att du som inte har besökt dem på ett tag ska få en snabb uppdatering.

Såvitt vi kan se är inte det här ett tidsbegränsat erbjudande, utan håller på tills vidare. Börja en ny vana: köp fikat eller mellanmålet hos Pressbyrån och se fram emot en och annan gratisprodukt!

gratis frakt hos matsmart

Vi gillar att komma tillbaka till Matsmart med jämna mellanrum, så låt oss gör det idag också! Om du inte vet vad det är så är Matsmart en matbutik på nätet som säljer produkter som de stora handlarna av olika anledningar ratar. Dessa anledningar kan till exempel vara att förpackningen har blivit tillknycklad, att frukten har en konstig form eller att bäst före-datumet har gått ut. Oroa dig inte för att maten de säljer är oätbar, det är stor skillnad på bäst före-datum och sista förbrukningsdag!

Just finns till exempel följande fynd:

 • 250 gram senap för bara 5 kr
 • 380 gram nyponmarmelad för endast 10 kr
 • 2 liter fruktdryck för ofattbara 10 kr

Som du ser är priserna väldigt studentvänliga. Men Matsmart är inte bara bra för din plånbok, faktum är att själva grundidén är att minska det enorma matsvinn som tyvärr äger rum idag. Hur mycket ätbar mat som helst slängs helt i onödan för att de stora kedjorna inte tror att den går att sälja till fullpris. Matsmarts idé är att ta hand om den här maten och göra något vettigt av den, som chili con carne till exempel! Skämt åsido, vill du minska matsvinn och sänka dina matkostnader finns det få alternativ som är bättre än Matsmart!

gratis frakt hos matsmart

Matsmart är alltid aktuella att återkomma till. Det är tjänsten som tar tillvara på mat som är god nog att äta, men som i vanliga fall slängs eftersom förpackningarna kanske fått en buckla eller frukten har en ful och konstig form. Kort sagt handlar Matsmart om att minska det enorma matsvinnet och samtidigt göra det billigare att köpa god och fullt ätbar mat. De har nästan alltid aktuella erbjudanden med utförsäljningar, och här är veckans bästa:

 • 275 g OLW chips (dill och gräslök): 20 kr för två påsar
 • 370 g hallonmarmelad: 10 kr
 • 500 g mjöl: 5 kr
 • 260 g senap: 5 kr
 • 115 g chokladpraliner: 15 kr

Och det finns mycket mer. Matsmart handlar inte heller bara om utförsäljning, utan de har även sektioner för exempelvis ekologisk mat, apoteksvaror och glutenfritt.

Genom att skilja på bäst före-datum och sista förbrukningsdag kan du vara säker på att maten du äter inte är så gammal att den är hälsofarlig. Om förpackningen visar ett utgånget bäst före-datum kan du lukta och smaka försiktig. Känns det som vanligt? Då är det bara att äta! Om krubbet däremot passerat sista förbrukningsdag ska du passa dig för att stoppa käket i käften!

Med Matsmart hjälper du till att värna om människans miljöpåverkan, samtidigt som du sparar pengar – kan det bli bättre? Jo just det ja, om du handlar för över 500 kr är frakten gratis också.

ica go green svarta bönor

Vi svenskar är idag mer miljömedvetna än någonsin och det avspeglar sig i våra matvanor. För 30 år sedan var ekologisk mat och fokus på gröna produkter något som folk mest skrattade åt (eller grät, eftersom priserna var så höga), men idag är de en del av de flestas vardag. Eftersom dagens matrabatt är ett erbjudande hos Ica gäller det att du ha ditt Ica-kort redo! OK? Då kör vi!

Du får 10 kr smakrabatt på GoGreen svarta bönor. Inte nog med at bönor innehåller mycket proteiner (och därför fungerar som bra ersättning till kött), dessa bönor som Ica säljer är dessutom odlade i Sverige – närmare bestämt på Öland! Det minimerar transporterna, CO2-avtrycken och dessutom stöder du svenska odlare! Kan det bli bättre liksom? Ja, det kan det faktiskt!

Bönor är nämligen en råvara som passar bra till väldigt mycket, och naturligtvis har Ica tagit fram massa smarriga recept som du kan sätta tänderna i. Vad sägs om en krämig bönlasagne eller en kryddstark chilihummus? Ica har naturligtvis fler vegetariska produkter som passar perfekt ihop med bönorna, även om just detta erbjudande endast gäller de svarta bönorna. Du måste nyttja erbjudandet senast den 23 september i år.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

gratis frakt hos matsmart

Det var ett tag sedan vi rapporterade om Matsmart, affärsidén som går ut på att sälja mat affärerna inte vill ha till superlåga priser. Därmed minskar man matsvinnet och får en massa nöjda kunder! Det är nämligen så att det slängs otroligt mycket ätbar mat varje dag bara för att bäst före-datumet har gått ut, förpackningen har blivit bucklig eller för att grönsakerna har konstiga former.

Det finns många som är trötta på det enorma resursslöseriet, och Matsmart bestämde sig för att göra något åt det! På deras sajt kan du handla allt möjligt till priser som definitivt kommer överraska dig. Vissa produkter är över 80 procent billigare jämfört med butik, andra saker kostar mindre än tio kronor.

Just nu erbjuder Matsmart dessutom gratis frakt till alla som handlar för 500 kr eller mer. Erbjudandet gäller när paketet kommer till Postnords utlämningsställen, och varje hushåll får beställa max fem lådor med gratis frakt. Eftersom det är så billigt hos Matsmart kommer du kunna få hem massor av käk för en femhundring. Erbjudandet gäller fram tills på söndag, och det startade idag den 23 augusti.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
hämta en grillad kyckling

Det här erbjudandet har vi skrivit om tidigare, men eftersom det inte löper ut förrän den 30 september tyckte vi det passade bra med en påminnelse! Erbjudandet handlar om BBQ Kyckling från Kronfågel som du får smakprov på, och du får välja precis vilken BBQ Kyckling du vill.

Kronfågels grillade kyckling är redan färdigmarinerad, och kanske är det just därför den är så god. Om du redan har huggit in på det här erbjudandet kan du naturligtvis inte göra det igen, annars tycker vi verkligen du ska ge kycklingen en chans. Det här är alltså inget gratiserbjudande, men du får fem kronor smakrabatt och förhoppningsvis gillar du det du provar!

All BBQ Kyckling är svensk, så du slipper oroa dig för konstiga smittor som kan kommer från kyckling från andra länder. För att få tillgång till erbjudandet behöver du först klicka på länken här nedanför, då kommer du till en rabattkupong som behöver din underskrift. Lite krångel är det eftersom du måste skriva ut den, men du spar fortfarande pengar eftersom en utskrift inte kostar fem kronor!

Sluta dregla nu och hämta kycklingen i närmaste butik som säljer Kronfågel!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
gratis mat hos food2change

Det är inte bara Bert Karlsson som är trött på det enorma matsvinnet (det vill säga att mängder med ätbar mat slängs för att den inte sålts), det finns en finfin ideell organisation också som heter Food2change. Det finns två olika typer av medlemskap, och även om inget av dem är gratis så avgör din inkomst vilket du kan välja.

Det är nämligen bara hjältemedlemmar som kan gå till utvalda butiker och hämta överbliven mat, medan den andra kategorin – stödmedlemmar – får nöja sig med att stödja den goda tanken. För att bli hjältemedlem får du inte tjäna mer än 13 000 kr per månad före skatt. Hjältemedlemmar är alltså inte von Löwenskjöld från Vasastan i Stockholm, utan snarare Lundkvist från Sorunda.

Det är inte gratis att hämta maten. Hjältemedlemmar betalar 500 kr per halvår, vilket är mindre än 100 kr per månad. För den summan får du hämta en kasse mat i veckan, men observera att det under vissa veckor inte blir någon mat alls! Tillgången är ingenting Food2change kan kontrollera. Ungefärligt värde på ett halvår blir 4 500 kr, du sparar alltså tusenlappar.

Dessutom är det ju så att miljön mår väldigt bra när massor av mat slipper slängas och istället kan konsumeras av hungriga magar.

få presentkort hos ica

Just nu bjuder Ica på en trevlig liten smakrabatt som gäller kyckling från Kronfågel. Det här erbjudandet varar från 11 juli fram till den 31 juli, så du har ganska gott om tid på dig.

Den exakta produkten som erbjudandet gäller är BBQ Kyckling från Kronfågel, 690–900 gram. För att kunna ta del måste du ha ett Ica-kort, eftersom du laddar rabattkupongen på kortet som sedan dras i kassan. Det här innebär också att du INTE kan nyttja det här erbjudandet på Icas hemsida – du måste bege dig till närmaste fysiska butik. Dessutom låter Ica hälsa att lokala avvikelser kan förekomma. En bra idé kan alltså vara att dra av rabatten när du handlar något annat, så du inte beger dig till din lokala Ica-handlare bara för detta.

Så exakt hur går det till? Du börjar med att klicka på länken här nedanför, sedan bläddrar du ned lite innan du får syn på erbjudandet. Logga in och ladda kupongen på ditt kort och sedan är det bara att dra kortet i kassan så får du rabatten.

Passa även på att kika runt bland Icas andra recept på deras sajt, eftersom det finns små rabatter här och där.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
omega 3 fiskolja

Men vad har vi här om inte en fet rabatt på essentiella fettsyror? Omega 3 har du nog hört talas om tidigare, men vi ska ändå passa på att lite snabbt gå igenom vad det är som gäller.

Omega 3-syrorna bidrar bland annat till att upprätthålla hjärtats normala funktioner, vilket såklart kan vara extra viktigt för dig som är lite äldre. Det behövs inga stora doser heller, och faktum är att för mycket fettsyror inte är bra heller. Det ska vara lagom, som vi säger i Sverige!

Därför är det extra bra att Fritt Flytt Omega 3 levereras i små kapslar som gör det lätt för dig att få i dig precis lagom mängd. För dig som har lite tid över är det dessutom ett tidseffektivt sätt att ta hand om din hälsa. Kapslarna innehåller fiskolja som utvinns ur hållbara källor (det vill säga inte från hav där fiskarna nästan håller på att försvinna).

Det här erbjudandet ger dig 40 procent rabatt plus gratis frakt på ditt första prov med Fritt Flyt Omega 3. Du betalar bara 159 kr för alltsammans, och det finns ingen bindningstid på köpet.

hämta en grillad kyckling

Idag har det varit rena sommarvärmen på sina håll runtom i landet, och vad passar då bättre än grillen? Nog är vi många som plockar fram den ur garaget eller förrådet den här helgen! Naturligtvis finns det dock folk som vill göra det lätt och billigt för sig (varför inte, liksom?), och tillhör du den skaran ska du läsa extra noga nu!

Just nu får du 5 kr rabatt på valfri förpackning Kronfågel BBQ Kyckling. Dessa ingår i erbjudandet:

 • BBQ Minutfilé Classic
 • BBQ Minutfilé Chimichurri
 • BBQ Lårfilé Black Garlic
 • BBQ KycklingSteak Pepper

För att ta del av det här erbjudandet behöver du lösa in en kupong som du hittar när du klickar på länken. Själva länken leder dig direkt till en PDF-fil som du måste skriva ut. Efter utskriften behöver du även fixa en signatur innan det är dags att lämna in kupongen i en affär som säljer Kronfågels produkter.

Starta sommaren redan nu med Kronfågels goda kyckling. Det här är verkligen något för dig som gillar grillat! Observera dock att det här alltså inte rör sig om ett gratiserbjudande, utan en rabatt. Fem kronor räcker som bekant inte till en kyckling, så du får hosta ut några kronor själv också.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
matsmart rabatt i maj 2018

Om du är trogen läsare här på Gratis.se vet du säkert vad Matsmart är för något, men om du är ny ska vi ge dig en snabb genomgång. Matsmart tar hand om gammal mat (eller förpackningar som blivit för buckliga eller fula för att säljas i de stora butikerna) och säljer den till kraftigt rabatterat pris. Bara för att bäst före-datumet ha gått ut innebär det inte att maten är möglig eller smakar dåligt. Du kommer inte märka någon skillnad på kvalitet!

Just nu kan du till exempel slå till på något av följande:

 • 120 g barnmat från Semper för 5 kr
 • 4 st Taco kryddmix för 10 kr
 • 18 st 33-centiliters flaskor Loka Grapefrukt/lime för 59 kr

Och ovanstående är bara ett axplock. Det är inte heller så att endast billiga eller impopulära produkter finns i sortimentet. Här hittar du ekologiska varor som exempelvis:

 • 1,5 kg pasta för 45 kr
 • 330 ml äppeldryck för 15 kr
 • 2 kg vetemjöl för 15 kr

Om du trots allt fortfarande är misstänksam finns det ett snabbt och enkelt sätt att veta om maten är ätbar eller inte. Lukta, smaka och titta. Är allting som det ska på de fronterna är det bara att hugga in!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
popcorn hos matsmart

Om du gillar mat (och det gör vi väl alla) till oslagbara priser så finns det en butik som sticker ut från mängden: Matsmart! Vi vet att ni är många som varje månad försöker få ekonomin att gå ihop. För att lyckas gäller det att sålla bort alla onödiga kostnader. Vissa saker måste man dock ha, och mat är en av dem. Därför är det populärt med rabattkuponger, eller att försöka hitta kampanjer där man kan få tag på livsmedel som andra betalar tio gånger så mycket för!

Själva idén bakom Matsmart hör ihop med anledningen till att det är så billigt. Det är nämligen så att de säljer produkter där bäst före-datumet har gått ut, men det innebär såklart inte att du köper mögliga eller äckliga varor! Däremot kanske du behöver konsumera dem lite snabbare än normalt. Om du trots detta är misstänksam kan du alltid lukta eller smaka på maten lite försiktigt, innan du hugger in på riktigt.

Och så till själva erbjudandet då … du får popcorn från Proper för endast 1 kr! En påse kostar egentligen 13,90, så du sparar nästan 13 kr per påse. När det är så här billigt finns det ingen anledning att vänta, det är bara att slå till på momangen!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
påskrabatt hos ica

Så här under påskveckan dyker det såklart upp fler rabatter och erbjudanden än under andra veckor, och idag är det dags att presentera det Ica har att erbjuda landets studenter. Det finns fyra varor med rejäl rabatt just nu, och två av dem passar väldigt bra till påsk!

Först har du ett sexpack (tyvärr tjejer, vi pratar ägg här) med Icas egna ekologiska ägg där du får 50 procent rabatt. Det vill säga, halva priset!

Och vad passar bättre till påskäggen än kallrökt lax i skivor? Även här är det 50 procent rabatt som gäller, vilket är tur då laxen är så dyr nuförtiden.

Slutligen har vi två produkter som inte har så mycket med påsken att göra, men som i alla fall är riktigt billiga denna vecka! Dels avocado och dels bindor. Förstnämnda är det 50 procent rabatt på igen, men bindorna är rabatterade med hela 60 procent faktiskt.

Samtliga dessa erbjudanden gäller till den 3 april, så om du är fattig student kan du definitivt göra ett klipp eller två om du besöker Ica. Om du följer vår länk här nedan kan du ansöka om att bli Ica-student och därmed få tillgång till alla bra erbjudanden.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
hitta de bästa rabatterna hos kampanjveckan

Om du är en flitig besökare av Gratis.se gillar du säkert det faktum att vi samlar alla gratiserbjudanden och rabatter på en enda sajt så att du slipper leta. Men om det är just rabatter du söker finns det faktiskt en ännu bättre sida, nämligen Kampanjveckan! Här hittar du extrapriser och billiga varor från massor av olika butiker och kedjor – allt bekvämt samlat på ett ställe.

Att läsa reklambladen kunde inte vara enklare – du klickar bara på den butik eller det blad du är intresserad av, och kan sedan läsa i lugn och ro. Kampanjveckan ser till att hålla allting uppdaterat så du kan vara säker på att läsa om färska erbjudanden.

Eftersom det finns så otroligt mycket att välja mellan (sport, fritid, mat, leksaker, möbler, elektronik osv) finns allting sorterat i kategorier. Det finns dessutom en sökfunktion för dig som vet precis vad du vill ha. Sajten är enkelt uppbyggt så även äldre kan navigera utan att bli förvirrade.

Vi tycker absolut du ska ge Kampanjveckan en chans, det finns så mycket pengar att spara på tjänster och produkter du köper varje vecka. Använd din konsumentkraft nu och gör smarta, medvetna val!

city gross matrabatt

Vet du vad en matkasse är? Det är en kasse med mat … hahaha, nej men det är utvalda råvaror som du kan laga middag med! Tanken är att du som konsument ska spara tid och inte ränna runt i butiken för att hitta rätt ingredienser. För en extra avgift kan du även välja att få varorna hemskickade till dörren. Vill du inte betala extra blir det till att hämta kassen i närmaste butik.

Det finns mängder med olika sorters matkassar hos City Gross, och du får rabatt på alla! Eller ja, nästan alla. Det finns några undantag, men de är tydligt markerade på deras hemsida. Annars finns det alltså något för alla smaker. Vegetariskt, laktosfritt, glutenfritt, en matkasse från ViktVäktarna, ekologiskt och så vidare. Du får alltså 200 kr rabatt på vilken kasse du än väljer med ett fåtal undantag.

Det som är bra med City Gross är att de är så billiga, och med 200 kr rabatt blir priset oslagbart. Tänk bara på att rabatten endast gäller din första matkasse, så har du varit i farten tidigare kan du tyvärr inte ta det här erbjudandet.Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Utförda undersökningar leder till gratis produkter hos Toluna

Testa spelet Vikings: War of Clans