De bästa gratisgrejerna

De bästa gratisapparna och gratisspelen på Android för barn

Föredrar du Android framför iOS? I ärlighetens namn är det ju så att Apple tar rätt mycket betalt endast för sitt varumärke, och konkurrenterna ger inte sällan bättre valuta för pengarna. Den här sidan är därför dedikerad till appar och spela anpassade för barn. Naturligtvis är samtliga produkter vi listar här helt gratis!

Toca Kitchen

Här kommer något roligt för dig som vill laga mat! Naturligtvis så pass enkelt att ett barn kan göra det … I Toca Kitchen väljer du mellan tre olika karaktärer (alla har olika smak) och ger dem sedan något att äta. Du väljer själv om de ska äta ingrediensen rå, eller om den ska tillagas först (ingrediensen alltså, inte han som äter!).

appar på android för barn

Piratskatten

Det här är ett memory-spel för två. Det i sig hör till ovanligheterna då de flesta spel av den här typen är för en spelare. Själva spelet har ett pirattema vilket alltid brukar gå hem hos ungar. En annan bra sak med Piratskatten är att svårighetsgraden är valbar, så blir det för tufft går det att justera.

Bamseklubben

Ska familjen ut och resa passar den här Bamse-appen perfekt, eftersom den faktiskt är skapad av TUI (som hette Fritidsresor innan de bytte namn). Själva appen i sig innehåller olika små upplevelser med semester- och Bamse-tema. Se den här appen som ett sätt att värma upp inför och under semestern!

Pinos bondgård

Kan det inte vara trevligt att sköta om djur på en bondgård, helt utan stress, krav eller poängsamlande? Håller du med ska du ladda ned Pinos bondgård till ditt barn. Det går ut på att göra allt från att samla ihop fallande äpplen till att mata kor och samla ägg som hönorna värper. Det är inte alltid appar till barn behöver ha ett kunskapssyfte, det här är ren och grisskär underhållning!

Ekopaddan

Det lite lustiga namnet åsido, Ekopaddan lär barn att tänka ekologiskt! Här följer man en padda med hans ekologiska odlingar. Spelarens uppdrag är att göra rätt val under processen, för annars vill inte paddan ha maten. Barn får på det här sättet en bra inblick i den ekologiska processen, till exempel kompostering och insekters roll i det ekologiska kretsloppet.

LEGO Creator Islands

Minns du klassikerna Sim City där man skulle bygga sin egen stad? Nu finns ett liknande spel på Android som heter LEGO Creator Islands, och går ut på att bygga med LEGO-figurer på olika öar. Upplägget är naturligtvis betydligt enklare än Sim City, och passar bra för en skaparglad fyraåring.

Fingerfun

Här gäller det att träna fingermotoriken så det står härliga till! Det dyker upp cirklar på skärmen, och då ska barnet försöka trycka på alla samtidigt – det vill säga använda flera fingrar samtidigt. Spelet markerar tydligt när ett finger lämnar eller trycker på en cirkel. Lyckas man får man fram ett djur tillsammans med tillhörande läte.

Moji Klockis

En perfekt app för att lära en fyraåring den analoga klockan. En röst på svenska berättar först vad klockan ska stå på, och sedan är det upp till barnet att vrida fram eller bak visarna så att det blir rätt. Var gärna med ditt barn och förklara vad som händer under tiden. Hehe, Fattade du det sista där? TIDEN!

Merry Cubes

Här kommer lite välbehövlig hjärngympa i form av den app från Kindermatica. Spelet går ut på att vända på kuber, och alla kuber har olika bilder på varje sida. Tillsammans bildar de en bild, och målet är naturligtvis att pricka in rätt bild. De lättaste har olika bakgrundsfärger, medan de klurigare har samma färg med olika figurer eller mönster.

PAC-MAN

Vi avslutar listan med en riktigt ärkeklassiker inom spelvärlden, nämligen 80-talets arkadhit PAC-MAN! Upplägget är superenkelt, där PAC-MAN jagar runt efter prickar i labyrinten. Men han får se upp eftersom spökena är honom hack i häl. Konceptet är lika enkelt som att äta pizza (PAC-MANs form kom ursprungligen från en pizza slice) och inga språkkunskaper behövs.

Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Utförda undersökningar leder till gratis produkter hos Toluna