De bästa gratisgrejerna

Gratis hjälp mot ransomware

07/01/2019 gratis program
no more ransomware

Oavsett om du inte vet vad ransomware är eller om du redan råkat ut för det, kan den här artikeln komma till nytta. Ransomware är skadlig programkod som på olika sätt kan leta sig in i din dator och ställa till stora problem. Det mest fruktade är att en illasinnad person kan kryptera (låsa) dina filer, på din egen dator, och sedan begära en lösensumma för att låsa upp dem så att de blir användbara igen.

BETALA ALDRIG UTPRESSNINGSSUMMOR

Om du inte blivit drabbad – bra! Men var på din vakt, se till att ha antivirusskydd aktivt och framför allt uppdaterat.

Om du har blivit drabbad så har vi ett tips på en lösning som kanske kan hjälpa dig. Om du har fått filer eller innehåll på datorn krypterat mot din vilja måste du först och främst se till att du plockar bort den skadliga koden. Om du inte gör det innan du använder dekrypteringsverktyg kommer koden låsa dina filer igen.

På sajten vi länkar till här nedanför finns ett antal dekrypteringsverktyg som är gratis att använda. Alltså: ta först bort skadlig kod med hjälp av ett antivirusprogram, och använd sedan dekrypteringsverktygen för att låsa upp dina filer.


Gillade du det här inlägget?

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de bästa gratiserbjudandena direkt till din inkorg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid