De bästa gratisgrejerna

Gratis naturupplevelse i Norrland

Erbjudandet gäller inte längre 05/05/2019 gratis aktiviteter
årets betessläpp 2019

Här på Gratis.se blir det ofta erbjudanden som främst berör människor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Men vi försöker verkligen täcka hela landet, och idag är det dags för alla norrlänningar att spetsa öronen! Det är Norrmejerier som är på G med sina betessläpp, och det är inte många veckor kvar till premiären nu. Det är väldigt många gårdar nu i slutet av maj och början av juni som släpper ut korna. Och det är inte bara det som händer, utan vissa gårdar bjuder på fika också! Det kan även hända att du ser lite korvförsäljning (undrar just var korven kommer ifrån …).

Betessläppen är kategoriserade i fyra olika områden: Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten och Jämtland. Flest gårdar finns i Västerbotten, så där har du störst chans. Det finns vissa generella regler som att du inte får mata djuren, men på flera håll är det fritt att klappa dem. Du kan naturligtvis även lära sig hur olika produkter framställs och var osten och mjölken i din livsmedelsbutik ursprungligen kommer ifrån.

Så på med ordentliga kläder, ladda upp aptiten och ta med dig ett gäng nyfikna frågor till bönderna. Sådana här naturupplevelser är sällsynta numera då så mycket kretsar kring IT och storstäder.


Gillade du det här inlägget?

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de bästa gratiserbjudandena direkt till din inkorg!

Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid