De bästa gratisgrejerna

Gratis stugor och sovplatser

19/06/2017 gratis boende

När vi är ute och reser brukar vi föredra att ta in på hotell eller airbnb för övernattning, men visste du att det finns gratis stugor och sovplatser runtom i vårt avlånga land också? Nu snackar vi inte om små kojor eller tält heller, utan om riktiga stugor med vatten … OK, alla dessa boplatser har inte rinnande vatten eller el!

Du får alltså räkna med att bo spartanskt en natt eller två, men dessa stugor räknas som allmän egendom och därför kan vem som helst packa upp resväskan och ta sig en tupplur inuti dem. Ofta handlar det om små stugor långt ute på landsbygden eller i skogen, så glöm Södermalm eller Avenyn i Göteborg.

Två eldsjälar, Kjell Vowles och Moa Karlberg, har skrivit boken Stuglandet där de introducerar ämnet och går igenom sina favoritstugor. Om man räknar hela landet finns det fler än 200 sådana här gratis stugor att övernatta i för dem som gillar långa promenader och resor runt Sveriges vackra natur.

Förutom att levnadsstandarden inte är världens bästa finns det faktiskt inga särskilda hakar med att hitta sin stuga någonstans i skogen – inga specifika avtal att följa (mer än allemansrätten) eller klausuler att upptäcka.


Gillade du det här inlägget?

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de bästa gratiserbjudandena direkt till din inkorg!

Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Utförda undersökningar leder till gratis produkter hos Toluna