De bästa gratisgrejerna

Billigare El

Letar du efter billigare el?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om billigare el.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

byt elavtal nu

Du kanske inte hört talas om GNP Energy tidigare, men de är en svensk elleverantör som funnits sedan 2010. Det som är speciellt med dem är att de ett riktigt bra erbjudande som bara gäller nya kunder:

  • 19 kr per månad i fast avgift
  • 39 öre per kilowattimme (samma pris under hela perioden)
  • 3 månaders bindningstid med 1 månads uppsägning

Vad tycks? Utöver dessa kostnader tillkommer momsen som man tyvärr aldrig slipper undan i det här landet. De 19 kronorna du betalar de tre första månaderna är dessutom inklusive momsen, men sedan betalar du även moms på själva elförbrukningen. GNP Energy har gjort en liten jämförelse på sin sajt så du får en tydlig överblick över slutpriset.

GNP Energy producerar ingen el själva, men är noggranna med varifrån de hämtar den. Om du efter de tre första månaderna väljer att gå över till ett rörligt elavtal kan du räkna med 100 procent förnybar el i vägguttaget! Har du frågor kan du ställa dem direkt i chatten hos företaget. Vi länkar till dem här nedanför. De har öppet vardagar 09:00–15:00.

De hjälper dig såklart att byta elleverantör också. För din del tar det cirka två minuter och du får alltid el som är producerad i norden (inga tyska kolkraftverk här inte).

spara pengar byt elavtal med elskling

Elskling kanske du hört talas om men aldrig provat. Det är en jämförelsetjänst för elavtal, vilket passar bra idag då elpriserna är så höga (även om mycket av kostnaden härstammar från skatter). Den svenska elmarknaden har absurt många elhandelsbolag, hela 146 stycken faktiskt. Beroende på var du bor skiljer sig dock utbudet rejält.

Hela 700 000 svenska hushåll har bytt elavtal med hjälp av Elskling sedan starten 2007, och den genomsnittlige konsumenten sparar 1 800 kronor per år. Lite måste du dock anstränga dig, eftersom Elskling behöver följande information för att hjälpa dig:

Postnummer
Du måste vet var du bor. Om inte får du anmäla dig till Lyxfällan …

Årsförbrukning
Din årsförbrukning av el ska finnas med på din elräkning.

Med andra ord är det framför allt årsförbrukningen du måste ha koll på innan du börjar använda Elskling. Det är också en väldigt erlig … vi menar ärlig sajt så de priser du ser är de som gäller – inga extra avgifter tillkommer!

Var alltså inte så bekväm och nöj dig med det du har. Om du bara anstränger dig lite och spenderar tio minuter hos Elskling så kan du spara mycket pengar under ett år i sänkta elkostnader. Det lönar sig nämligen att testa något nytt!Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid