De bästa gratisgrejerna

Elskatt

Letar du efter elskatt?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om elskatt.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

nytt elavtal hos fortum

Det är kanske inte ofta man skaffar nytt elavtal, men nu har du en riktigt bra möjlighet att göra det! Fortum bjuder nämligen nya kunder på hela 500 kronor i rabatt om du tecknar ett nytt avtal hos dem, men då får du aldrig ha varit kund hos dem tidigare. Att byta till Fortum är förmodligen enklare än du tror, dessutom.

Du börjar med att skriva in ditt postnummer och väljer sedan din boendeform (lägenhet, radhus eller villa). Därefter räknar Fortum ut en ungefärlig kostnad på din årsavgift när du byter till dem. Du kan välja mellan både fast och rörligt pris, men kom alltså ihåg att priset inte är exakt utan varierar med din förbrukning. Tycker du det ser OK ut går du vidare med att fylla i ditt personnummer så Fortum får dina uppgifter – du kan dessutom välja om du vill ge dem en fullmakt så att de kontaktar din nuvarande leverantör och byter från dem.

Rabatten på 500 kronor gäller ett helår och räknas av automatiskt om du beställer. Kom också ihåg att Fortum har bra alternativ för dig som vill ha miljövänlig el eftersom de erbjuder fossilfria avtal (el främst från kärnkraft) och dessutom ett lite dyrare alternativ där de bidrar till Håll Sverige Rent.

spara pengar byt elavtal med elskling

Elskling kanske du hört talas om men aldrig provat. Det är en jämförelsetjänst för elavtal, vilket passar bra idag då elpriserna är så höga (även om mycket av kostnaden härstammar från skatter). Den svenska elmarknaden har absurt många elhandelsbolag, hela 146 stycken faktiskt. Beroende på var du bor skiljer sig dock utbudet rejält.

Hela 700 000 svenska hushåll har bytt elavtal med hjälp av Elskling sedan starten 2007, och den genomsnittlige konsumenten sparar 1 800 kronor per år. Lite måste du dock anstränga dig, eftersom Elskling behöver följande information för att hjälpa dig:

Postnummer
Du måste vet var du bor. Om inte får du anmäla dig till Lyxfällan …

Årsförbrukning
Din årsförbrukning av el ska finnas med på din elräkning.

Med andra ord är det framför allt årsförbrukningen du måste ha koll på innan du börjar använda Elskling. Det är också en väldigt erlig … vi menar ärlig sajt så de priser du ser är de som gäller – inga extra avgifter tillkommer!

Var alltså inte så bekväm och nöj dig med det du har. Om du bara anstränger dig lite och spenderar tio minuter hos Elskling så kan du spara mycket pengar under ett år i sänkta elkostnader. Det lönar sig nämligen att testa något nytt!Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid