De bästa gratisgrejerna

Kreditprövning

Letar du efter kreditprövning?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om kreditprövning.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

kreditkonto och privatlån hos säker finans

Säker Finans är precis vad de låter som: ett säkert lånealternativ som står under tillsyn av Finansinspektionen och som dessutom följer Konsumentverkets riktlinjer. Men den kunskapen i kappsäcken kan du vara säker på saker och ting går rätt till här.

Du har två alternativ:

 • Kontokredit
 • Privatlån

Kontokrediten är mer än trygghet, snarare än en aktivt lån du behöver använda. Det är som en buffert du kan använda när du behöver. Säg till exempel att det känns tryggare att ha 20 000 kronor i ryggen, då kan du ansöka om en kontokredit på det beloppet. Behöver du sedan inte använda pengarna betalar du ingenting.

Privatlån är nog mer vad du tänker på när man säger ”lån”. Du sätter en gräns upp till 25 000 kronor samt en period som visar hur lång tid du har på dig att betala tillbaka lånet. När du gör detta ser du direkt ungefär hur mycket hela lånet kommer att kosta, den effektiva räntan (den som räknas) samt månadskostnad. Allting uppdateras i realtid vilket gör det smidigt att jämföra. Du kan naturligtvis ringa upp Säker Finans innan du bestämmer för att ställa frågor.

Tjänsten är gratis så det kostar ingenting att jämföra. Blir du beviljad ett lån betalas pengarna ut direkt till ditt bankkonto. Kom ihåg att ju mindre du lånar och ju kortare tid du betalar tillbaka lånet på, desto mindre kostar det att låna!

andrahandskontrakt med hjälp av samtrygg

Med tanke på bostadsbristen i Sverige är det många idag som letar lägenhet eller annan form av bostad. Samtrygg är en tjänst värd namnet som hjälper dig både att hyra ut din lägenhet i andra hand samt att leta bostad bland seriösa uthyrare. Innan du sätter igång ska vi lista exakt vad det är som är gratis med den här tjänsten:

För blivande hyresgäster

 • Registrera ditt konto hos Samtrygg
 • Få uppdateringar om nya, tillgängliga bostäder
 • Söka efter bostäder
 • Gå på visningar av bostäder
 • 30 minuter gratis rådgivning med professionell jurist

För dig som vill hyra ut

 • Marknadsföring av din bostad (exempel annons på Blocket)
 • 30 minuter gratis rådgivning med professionell jurist

Vad är det som kostar då? När du bestämt dig för en lägenhet och skrivit avtal lägger Samtrygg till 15 procent ovanpå det hyresbelopp som hyresvärden bestämt. Om du går efter Samtryggs hemsida ser du alla priser inklusive provisionen, så det är ingen risk att du betalar mer än du tänkt dig!

För dig som är intresserad av att hyra ut i andrahand kan följande fördelar vara bra att känna till:

 • Två månaders hyresgaranti vid uteblivna betalningar
 • Alla hyresgäster verifieras av Samtrygg
 • Standardiserat hyresavtal som är lika säkert för dig som för han som hyr
lsb bank lån

Att låna pengar kan ofta kännas lite läskigt, men faktum är att det helt och hållet beror på hos vilken bank du ansöker om lånet. Hos LSB (Lån & Spar Bank) ser du direkt fullständiga villkor för lånet samt hur mycket räntan blir totalt. Räntan är alltså kostnaden för att låna pengar, och det som du betalar som motprestation för att banken tar risken att låna dig en summa.

Det är jätteenkelt att komma igång, men du får naturligtvis inte låna utan att banken gör en kreditprövning på dig först. Men det första steget du som låneintresserad tar är att bestämma lånebelopp och återbetalningsperiod. Det finns två mätare du själv kan dra i för att se hur stor månadskostnaden blir. Observera att den baseras på fem procent ränta, och att räntan sätts individuellt efter varje enskild kreditprövning.

Du kan låna minst 50 000 kronor, och som mest en halv miljon. Du väljer själv om du vill betala av under 2 år (minst) eller 12 år (mest). Vi tror att du vill veta mer exakt vad räntan kostar (alltså vad lånet kostar), och LSB ger ett exempel på det: lånar du 200 000 kronor och betalar av under tio år kommer den totala räntekostnaden för hela lånet att bli 50 000 kronor. Återigen är detta ett exempel, när du får din individuella ränta bestämt kan summan komma att ändras.

låna snabbt hos spargo finans

Visste du att du kan ansöka om lån upp till 150 000 kronor helt gratis hos Spargo finans? De är seriösa och lånar inte ut pengar om de inte vet att din ekonomi klarar av ett lån. Med andra ord måste du genomgå en sedvanlig kreditprövning innan du blir beviljad några pengar.

Du behöver inte oroa dig för att binda upp dig till något. Du kan med andra ord testa för skojs skull och se om du potentiellt skulle kunna få ett lån. Sedan kan du fundera ett tag om det är en smart idé innan du bestämmer dig. Den effektiva räntan meddelas naturligtvis innan du skriver på något. Det är först när du skriver under avtalet som du binder dig till att låna.

En till riktigt bra grej med Spargo finans är att du får pengarna otroligt fort! Om du ansöker under deras öppettider, och sedan skriver under avtalet med bank-ID, kan du ha pengarna redan samma dag! Naturligtvis behöver du inte låna så mycket som 150 000 kronor, betydligt mindre summor går också bra.

Räntan bestäms individuellt, så den kan vi tyvärr inte ge svar på här. Efter kreditprövningen kommer du få veta vad den effektiva räntan blir på ditt lån. Naturligtvis kan du bestämma hur många månader du ska ha på dig att betala av lånet.


låna snabbt hos spargo finans

Att låna gör de flesta svenskar. Det kan vara till hus, bil, tv eller lite vad som helst. Det är alltså inget märkvärdigt att ta en lån, utan det hör till de flestas liv. Vad som däremot är mer märkvärdigt är hos Spargo Finans kan du ansöka om lån helt kostnadsfritt. Och inte bara det, det går dessutom otroligt snabbt.

Efter att du har ansökt får du svar inom en timme, och pengarna kan vara på ditt konto redan inom ett dygn, beroende på när under dagen du initierar ansökningen. För att verkligen vara extra tydliga fungerar det så här:

 1. Välj först hur mycket du vill låna samt hur snabbt du vill betala tillbaka allting
 2. Fyll i uppgifter om hur Spargo Finans kan kontakta dig, samt dina bankuppgifter
 3. Det var det – nu är det bara att vänta på svar

Det finns naturligtvis begränsningar också. Du kan inte låna mer än 150 000 kronor, och naturligtvis tillkommer ränta som bestäms i samband med din kreditprövning. Men! Det finns fler bra saker också. Till exempel är den här ansökan inte bindande, så du riskerar ingenting förrän du faktiskt skriver under låneavtalet.Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid