De bästa gratisgrejerna

Sommarlov

Letar du efter sommarlov?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om sommarlov.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

Gratis sommarlovsaktiviteter i Jönköping

Erbjudandet gäller inte längre 05/08/2018 gratis aktiviteter
två tjejer på sommarlov

Sommarlovet börjar lida mot sitt slut, men än finns det ett par veckor kvar att njuta av friheten, i alla fall om du är barn. Är du vuxen kanske du rentav ser fram emot skolstarten så att du själv får lite frihet! Oavsett om du tillhör det första eller andra exemplet är det här en nyhet för dig! Och just det ja, du måste bo i Jönköping också, samma stad som den svenska stoltheten Agnetha Fältskog kommer ifrån (hon i ABBA med den gudabenådade rösten och den stora rumpan).

Om du surfar in på Jönköping.se (direktlänk finns här nedanför) kan ni se massor av olika fritidsaktiviteter av väldigt varierande karaktär, och det handlar inte nödvändigtvis om sport och fysisk aktivitet heller. Till exempel finns ett fågelmuseum som visar pixlade fåglar från tv-spel! Det är inte varje dag man kan titta på hönan från The Legend of Zelda: A Link to the Past eller ankan från NES-klassikern Duck Hunt.

Sidan vi länkar till visar datum med många olika aktiviteter. Dessa datum står dock INTE för när aktiviteten äger rum. Det kan du istället se genom att klicka på en aktivitet och sedan kolla datumen som står markerade på undersidan.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
fritdsbanken och delningsekonomi

Vi gillar att påminna alla läsare om Fritidsbanken då och då, och nu tyckte vi det var dags igen! Om du inte känner till konceptet så är det platser runtom i Sverige där alla kan komma och låna fritidsutrustning helt gratis. Verksamheten ”finansieras” genom att privatpersoner helt enkelt skänker prylar de inte behöver längre. Givetvis kontrolleras allting innan det ställs på hyllorna. Hos Fritidsbanken kan du alltid vara säker på att du får fungerande utrustning.

Exakt vad som finns att låna beror helt på var du bor. Bäst är nog att ringa och fråga innan du kostar på ett besök. Vad du än lånar får du behålla det i 14 dagar innan det måste lämnas tillbaka, men om något oförutsett händer får du inte kravbrev hem i brevlådan. Det är inte så att Fritidsbanken uppmuntrar folk att lämna tillbaka för sent, men straffavgifter finns inte. Om förtroendet missbrukas och leder till stöld väntar dock polisanmälan.

Men nog om tråkigheter, det roliga överväger ju med råge! Fritidsbanken har på relativt kort tid vuxit till en välkänd spelare på marknaden, men till skillnad från de flesta andra bryr de sig inte om pengar. Vare sig du har lust att skänka eller låna är du välkommen, och på deras hemsida hittar du lätt närmaste plats!

Fortsätt hålla kontakten

Så här under sommaren och inför Midsommar är det säkert många som går och funderar på var alla gamla klasskompisar blev av. En del kanske har flyttat utomlands, några kanske har försvunnit och kanske – men bara kanske – så har några även stannat kvar och finns i närheten av där du bor!

Med gratistjänsten StayFriends kan du söka bland 2,2 miljoner andra som redan registrerat sig – det är många potentiella klasskamrater det! Så hur hittar man de rätta bland så många? Man söker naturligtvis, och hos StayFriends går det till och med att söka på före detta efternamn. Det enda du behöver är ditt eget goda minne alltså, resten löser tjänsten åt dig.

Det finns även drygt 60 000 klassfoton som folk laddat upp, och det strömmar ständigt in fler. Börja med att låta bilderna ge dig alla minnen tillbaka, och fortsätt sedan med att försöka kontakta några och stäm till en träff. StayFriends har blivit den perfekta knytpunkten för alla som minns klasskamraterna som det bästa med skolan.

Ta reda på om just dina kamrater finns med hos StayFriends, och börja planera återföreningen idag!

Gratis sommarlovsaktiviteter i Sollentuna

Erbjudandet gäller inte längre 10/06/2018 gratis aktiviteter
gratis aktiviteter under sommarlovet

För dig som bor i Sollentuna eller runt Stockholm kommer det finnas en hel del gratis aktiviteter att ta del av under sommarlovet. Orientering, kanot, korvgrillning och segling – det finns en hel del att välja på, och allting är helt gratis!

Här är ett axplock av aktiviteter som finns att välja på:

Vattensporter
Vid Norrvikens strand kan du prova på kanot, både sittande och stående. Det behövs ingen anmälan för att delta här, däremot kan du behöva ett ombyte av torra kläder så att du slipper gå hem dyngsur. Det finns ledare på plats, men de kommer vilja ha ett intyg att du kan simma minst 200 meter. Simkunnighet är alltså ett måste för att delta här.

Sommarkollo
Här samlas glada barn och ungdomar (eventuellt en del sura också) för att tillsammans utföra olika aktiviteter som fotboll, grillning och bada. Både frukt och lunch ingår, men här krävs anmälning innan du dyker upp.

Karate
Karateträning går inte ut på att slå varandra på käften, utan snarare att träna kroppen på diverse sätt. Här bör du anmäla dig på förhand, men det är inte nödvändigt.

Klicka på länken här nedanför för att få reda på komplett information för alla aktiviteter.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Gratis bussresor i sommar för skolungdomar i Järfälla

Erbjudandet gäller inte längre 20/05/2018 gratis resor

gratis resor under sommarlovet

Den här nyheten är visserligen lite specifik då den bara gäller dig som bor i Järfälla, men den är så pass bra att vi ändå vill uppmärksamma alla Järfälla-bor på den. Du som fortfarande går i skolan (eller om ditt barn gör det förstås) är van att kunna resa gratis till och från plugget om du har för långt att gå.

Under sommarlovet kommer dock alla skolungdomar som går årskurs 6–9 samt gymnasieelever i första och andra ring att få åka gratis med SL! Det är precis lika bra som det låter, eller nej, det är bättre! Du behöver inte ens göra något för att få kortet, utan kan istället vänta i lugn och ro på att det dimper ned som ett färdigladdat SL Access-kort på posten.

Kortet kommer att vara alla tillhanda senast den 12 juni, och har du inte fått ditt då får du ringa och tjata lite på SL. Om du registrerar ditt kortnummer på sl.se kan du dessutom få det ersatt med ett nytt om du skulle slarva bort det i sommar.

Tänk också på att du måste vara minst 16 år för att regga konto, är du inte det blir det till att fråga mamma eller pappa.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Gratis badminton för skolungdomar i Umeå

Erbjudandet gäller inte längre 18/07/2017 gratis aktiviteter

Är du ung och har tråkigt? Är du trött på att bara sitta och dega framför skärmen? Eller du kanske är en förälder som vill få ditt barn att motionera mera men inte vet hur? Oavsett ska du definitivt fortsätta läsa den här texten!

I Umeå i Norrbotten kan nu alla skolungdomar som vill spela badminton helt gratis. Tiderna är vardagar 10-14, och aktiviteten är ledarledd för att hålla ordning och reda. Förutom att det är gratis är nog det bästa att du slipper boka tid – det är bara att komma förbi om du bor i närheten! Detta ”erbjudande” håller i sig under hela juli.

Badminton är en snabb och fysiskt krävande sport där benstyrka och uthållighet värderas högt. Vid en första anblick ser det ut lite som tennis, men badminton är betydligt snabbare. ”Bollen” är även den speciell, väldigt lätt och med en lite rund knopp framtill som agerar träffyta. Badminton kan spelas en mot en eller två mot två.

De flesta av våra nyheter rör Stockholm och Göteborg, så det är kul att för en gångs skull kunna skriva om norra Sverige också!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Gratis aktiviteter under sommarlovet i Malmö

Erbjudandet gäller inte längre 19/06/2017 gratis aktiviteter

Malmö stad presenterar 500 sätt att ha kul helt gratis i Malmö. Nu kanske du tror att det bara är lite fotboll på en gammal halvdassig konstgräsmatta som gäller, men här finns ett enormt utbud av ungdomsaktiviteter dagligen. Det enda kravet är just att du är en ungdom, och naturligtvis även att du bor nära Malmö så att du slipper resa långa och dyra sträckor.

Så vad finns det att välja på då? Fiske, ridläger, basket, windsurfing … det finns som sagt nästan allting som hör sommaren till! Hur kan då Malmö ge bort så många gratistjänster till sina ungdomar? Jo, de har fått pengar från staten som är menade till att ge alla barn ett roligt och minnesvärt sommarlov – oavsett föräldrarnas kassa.

Ska man vara riktigt petnoga kan det dock behövas lite utrustning eller mat till alla gratis aktiviteter. När du besöker sajten (klicka bara på bilden eller på länken här nedanför) finns det en faktaruta för varje aktivitet där du kan läsa mer om vad som krävs och behövs för att delta. Där ser du även vilken åldersgrupp som är aktuell.

Det är bara att tacka Malmö stad för det här initiativet de tar för att ge alla barn ett underbart sommarlov. #KULIMALMO varar till den 13 augusti 2017.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut


Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid