De bästa gratisgrejerna

Undersökning

Letar du efter undersökning?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om undersökning.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

ipsos undersökningar

Ipsos har du säkert hört talas om i media. De är ett globalt undersökningsföretag som tar reda på vad folk tycker om politik, produkter och företag. De har fler än tre miljoner medlemmar över hela världen och alla sitter de och fyller i undersökningar för att få belöningar!

Ipsos är inte ensamma om att erbjuda belöningar för att du svarar på frågor och ger ifrån dig information. Men till skillnad från de flesta andra får du hos Ipsos även skapa dina helt egna undersökningar! Det kan vara något så enkelt som att fråga folk om de föredrar vanilj- eller chokladglass. Låt fantasin flöda, så kommer belöningarna snart att göra det också!

Vad gäller belöningarna får du välja mellan presentkort eller kontanter. Tänk på att du måste ha ett Paypal-konto om du vill få pengar som belöning. Ipsos anordnar dessutom tävlingar där du kan vinna ännu mer.

Poängen med Ipsos och deras tjänst i-Say är att alla är med och påverkar samhället eller framtidens produkter. Istället för att gissa sig till vad folk vill ha är det bättre att fråga dem, eller hur? Ipsos har plattformen där alla får komma till tals!

Bli testpilot för Microsoft Surface Go

Erbjudandet gäller inte längre 19/01/2019 produkttest
testa nya microsoft surface go

Du kanske hört talas om den redan, Microsofts nya surfplattehybrid som du kan använda både som surfplatta och som laptop. Smartson är i farten igen och det här testet körs bara i Norden. Endast 30 testpiloter kommer väljas ut, men blir du en av dem så har du definitivt något att skryta med för grannarna! Åtminstone ett litet tag.

Surface Go kanske ser ut som en surfplatta med ett tillhörande tangentbord plus ett stativ som gör att den kan stå i upprätt läge. Men faktum är att den har samma prestanda som en laptop – trots att du kan använda den på samma sätt som en surfplatta (hela skärmen är naturligtvis en pekskärm).

Så exakt hur går testet till om du skulle ha turen att bli utvald? Du kommer att producera videor och posta dem i en gemensam blogg som du delar med andra testpiloter. Syftet är förstås att låta Microsoft veta vad vanligt folk tycker om deras nya produkt. Tänk på att de har rätt att använda videomaterial från bloggen i sin marknadsföring.

Du måste ansöka senast den 27 januari om du vill ha chans att bli en av de 30 utvalda.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
ipsos undersökningar

Då var det dags igen, fler undersökningar och fler belöningar som väntar! Nu kanske du på grund av media blivit orolig för att lämna ut data, men Ipsos känner du säkert till och de är helt öppna med vad de gör. Och egentligen är det inga konstigheter: du utför undersökningar (företag vill ju få reda på vad folk tycker om produkter och tjänster) och blir belönad med presentkort.

Just nu får du som är ny ”kund” hos Ipsos dessutom ett erbjudande till en gratis tävling! Alla nya som registrerar sig och börjar med Ipsos undersökningar har chansen att vinna ett presentkort på 1 000 kr. Totalt kommer 30 vinnare att utses med slumpens hjälp och tävlingsperioden varar fram till den 30 april 2018.

Ipsos handlar dock inte bara om att fylla i dina åsikter, du kan faktiskt skapa dina egna undersökningar också och dela med vänner!

Kom igång redan idag med Ipsos i-Say. Registreringen tar ett par minuter och sedan är det dags att svara på frågor. Det är faktiskt ganska roligt, särskilt med tanke på att ens åsikter spelar roll. Så istället för att sitta på något forum och berätta vad du tycker, så är det mycket mer lönsamt att göra det hos Ipsos!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Toluna är i farten igen med en ny liner från Maybelline

Erbjudandet gäller inte längre 15/01/2018 produkttest
testa en ny liner med Toluna och Maybelline

Toluna känner du säkert till om du besökt Gratis.se under en längre tid. Det är ett företag som varje eller varannan vecka låter utvalda personer testa nya produkter och värdera dem. Alla som väljs ut får sedan behålla det de fått testa!

Den här veckan, med start idag, är det dags för en ny produkt som heter Maybelline Liner Khol Oriental. Totalt kommer Toluna att välja ut 450 testpiloter, och blir du en av dem kommer du att utvärdera produkten, vilket sedan är till hjälp för Maybelline. För att få större chans att bli en testpilot ska du delta i Tolunas undersökningar – ju fler desto bättre!

Själva produkten i sig är som du säkert hör på namnet en eye liner, denna gång med orientalisk touch! Det roliga med Tolunas produkter är att de ofta inte finns på marknaden än, så du får verkligen testa något nytt!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Som du säkert känner till vill företag idag, mer än någonsin tidigare, veta vilka vanor du har och vad du gillar. Åsiktstorget är en av de mer seriösa aktörerna, och det enda du behöver göra är att samla poäng för att få tillgång till kvalitetserbjudanden hos aktörer som CDON och NetOnNet. Vill du ha mer frihet passar superpresentkortet bättre då det låter dig spendera pengarna på massor av olika butiker.

Att börja leverera åsikter är lika lätt som roligt. Du skapar bara ett konto (lika lätt som det låter) och börjar sedan dela med dig av tankar och åsikter om olika produkter. Hela syftet är att företag ska få en bättre uppfattning om vad folk gillar.

Du kan faktiskt till och med få kontanter, i alla fall om du har ett PayPal-konto. Från PayPal kan du sedan föra över pengarna till ditt privata bankkonto. Om du inte vet vad PayPal är så är det en plånbok online, vars främsta användningssyfte är att utföra transaktioner på eBay.

Tänk bara på att du endast kan vara verksam i det land som du registrerar kontot. Börja göra skillnad du också – och ha roligt och tjäna poäng under tiden!

gfk scan poäng

Att samla information har blivit allt viktigare, och som konsument finns det ofta mycket gratis att tjäna även om man under tiden måste stå ut med lite extra reklam. Gfk är en konsumentpanel där du scannar och registrerar de varor du köpt. Som tack för hjälpen får du poäng som du sedan byter in mot presentkort och premier. Det är så här lätt att vara med:

  • Köp en dagligvara
  • Scanna streckkoden med hjälp av en app
  • Registrera det du handlat inklusive pris
  • Samla poäng och få belöningar

Observera att erbjudandet endast gäller dig som aldrig tidigare varit medlem i en av Gfks konsumentpaneler. För att gå med måste du svara på ganska många frågor, så se till att du har gott om tid innan du sätter dig med detta (är du inne här på mobilen medan du väntar på tåg eller buss kan det alltså vara en bra idé att vänta tills du kommer hem).

Om du besöker den här sidan är du såklart ute efter gratisgrejer, och då kan det alla gånger vara värt att ta emot reklam för att i gengäld få något gratis. Köper dagligvaror gör ju alla, men de flesta missar att det faktiskt kan få mervärde på det mesta de inhandlar!

Vinn iPhone 7 Red

Erbjudandet gäller inte längre 05/04/2017 gratis tävlingar

gratis iphone tävling

Nu har du chansen att vara med i en helt gratis tävling, där du kan vinna den senaste iPhone-modellen som annars går lös på cirka 8 600 kr. Dessutom tar det inte lång tid att delta, så varför inte spendera några av minuterna du har på att få med ditt namn i lottdragningen? Var med nu på direkten och vinn iPhone!

Svara på en kort enkät
Det är inte ofta som det är så här lätt att delta i en tävling, tänk bara på att du måste vara minst 18 år … Det enda du behöver göra är att först klicka på den här länken, svara på två frågor om hur du använder din smarttelefon, och därefter registrera dig med dina personuppgifter. Efter det behöver du bara slutföra processen och sedan kan du börja hoppas på att just du blir den som vinner Apples nya teknikmonster.

Apples senaste modell – för välgörenhet
Den nya modellen av iPhone 7 heter (PRODUCT)RED och är röd av en anledning. För varje enhet av denna speciella iPhone som Apple säljer bidrar de med pengar till Globala fonden som stödjer HIV/AIDS-program, med målet att bidra till en AIDS-fri generation. Vinn iPhone nu och visa samtidigt att du har varit en del av en välgörenhet för ett riktigt gott ändamål!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Vinn gratis yoghurt för ett år

Erbjudandet gäller inte längre 24/03/2017 gratis mat, gratis tävlingar

norrmejerier gratis yoghurt

Norrmejerier har en riktigt god kampanj igång just nu! För att ha chansen att vinna måste du ha en internetanslutning, en enhet med webbläsare och en aptit på yoghurt. Klicka på bilden ovanför så kommer du direkt till undersökningen. Oroa dig inte, den går lika fort att göra som att äta en tallrik yoghurt!

Vanligtvis när det gäller undersökningar svarar du på några frågor, och därefter är det dags att hoppas att just du blir utvald. Norrmejerier har dock valt ett aningen annorlunda tillvägagångssätt. Visst, du behöver först markera dina val i en enkät, men när det är klart måste du formulera en bra anledning till varför just du ska vinna gratis yoghurt i ett år.

Det här gör att en skicklighetsaspekt kommer in i bilden, och då tycker åtminstone vi att det blir ännu intressantare än tidigare. Så hur definierar då Norrmejerier en ”årsförbrukning” av yoghurt? Jo, med 182 liter av den vita produkten! Vinner du kommer du inte få lastbilsleveranser med yoghurt från Norrmejerier hem till dörren, utan istället värdecheckar som du löser in i närmaste butik.

Då återstår det bara en sak då – klicka på länken här nedan för att komma till Norrmejerier!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Få mat för 25 000 kr hos Coop

Erbjudandet gäller inte längre 16/03/2017 gratis mat

gratis mat coop ica lidl willys

Naturligtvis är det här inte så enkelt som att bara trava in i valfri Coop-butik och be om 25000 kr! Däremot är det så enkelt som att följa länken (klicka på bilden här ovanför) och sedan svara på frågor. Innan du börjar svara på frågorna måste du dock välja matbutik: Ica, Coop, Lidl eller Willys. Handlar du aldrig eller sällan hos någon av dessa giganter kan du även välja ett alternativ som heter ”annat”.

När det är gjort fyller du i personuppgifter och adress (så att du kan få priset skickat till dig om du vinner). Sedan är det bara att hugga in på frågorna. Vissa av ”frågorna” är egentligen inte frågor utan erbjudanden som du får tacka ja eller nej till. Du får vara lite observant här så att du inte ingår i några ofrivilliga avtal, men läser du bara noga ska det inte vara några problem.

Hur får du då de 25000 kronorna? Jo, du slutför undersökningen och hoppas på det bästa! I slutänden handlar det om ett lotteri där en lyckligt lottat person kommer vinna mat för ett helt år – eller 25000 kr då. Eftersom det är helt gratis att delta i undersökningen har du inte mycket mer än lite tid att förlora.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Vinn en värdecheck hos H&M för 10 000 kr

Erbjudandet gäller inte längre 23/02/2017 presentkort

värdecheck

Nu har du chansen att vinna en värdecheck hos H&M för ett femsiffrigt belopp! Som vanligt är det väldigt lätt att vara med, du behöver bara fylla i lite uppgifter så deltar du i utlottningen av en värdecheck för 10000 kr. Denna kan dels användas hos H&M, men även hos Åhléns och Zalando.

Först och främst svarar du på ett gäng frågor där alternativen är förvalda. Den här delen går jättesnabbt och tar bokstavligt talat bara några sekunder. Sedan bär det av till ett formulär där du själv måste fylla i uppgifter. Du måste även godkänna villkoren som på det stora hela innebär att företag tillåts kontakta dig med erbjudanden.

Den här utlottningen startade 1 januari i år, och slutar inte förrän 31 december 2017. Du har med andra ord riktigt gott om tid på dig att delta. Men varför vänta? Tänk bara på alla kläder och accessoarer du kan shoppa med 10k kr! Du skulle kunna köpa de där dyra skorna du alltid trånat efter eller jackan som ger dig ett nytt jag.

Kom ihåg, det går jättesnabbt att delta och det kostar absolut ingenting. Klicka på länken här nedanför (eller på den stora bilden) så kommer du rätt direkt.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Tävla och vinn 25 000 kr kontant

Erbjudandet gäller inte längre 29/01/2017 gratis tävlingar

gratis tävling vinn 25000

I en del tävlingar måste du verkligen anstränga dig, och priset för att göra det är inte det bästa. Sedan finns det undersökningar som denna gratis tävling, där det enda du behöver göra är att svara ärligt på några frågor. Gör du det kan du bli den som vinner 25000 kr kontant!

Det enda du behöver göra för att vara med är att fylla i namn och mejl, samt adressuppgifter så att du kan ta emot pengarna om du skulle vinna. Det tar mindre än en minut att göra, och sedan är du igång! Totalt finns det cirka 25 frågor att besvara (ganska passande med tanke på vinstsumman) och det gör du i ett nafs. Sedan är du med i utlottningen!

Frågorna är enkla att svara på eftersom du bara behöver bocka i rätt alternativ, så du slipper skriva. Se upp bara så att du klickar rätt, för kort efter att du svarat kan du inte ångra ditt val. Vad gäller då frågorna? Jo, allt från om du har digital-tv till om du har barn eller barnbarn. Investera några minuter idag med att svara på dessa frågor så kanske det blir just du som får de 25000 kronorna i denna gratis tävling!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut


Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid