Det finns köksknivar och så finns det kockknivar. Japanska kockknivar dessutom. Japan är ett land som är känt för sin perfektionism och sin precision, där man alltid är noggrann och aldrig lämnar något åt slumpen. Egenskaper som är minst sagt användbara i köket.

Den första kniven heter Nakiri och är en klassisk lite tyngre kniv som är perfekt att skära grönsaker med. Den är 30 centimeter lång och har en något rektangulär form.

Den andra kniven heter Yanagiba och är en lite smalare och längre filékniv som främst bör användas för att skära fisk och kött. 32 centimeter lång är den för att vara exakt.

Naturligtvis är kvaliteten på topp: bladet är tillverkat i rostfritt stål och tål temperaturer på upp till 1 450 grader. Du kommer förstås inte att laga mat i så heta temperaturer, men bladens tålighet gör att de kan slipas otroligt mycket för att bli supervassa – och DET hjälper dig definitivt!

Du får båda knivarna plus två nummer av tidningen Aktiv Träning för bara 109 kronor inklusive frakt. Tidningen kan du naturligtvis läsa både fysiskt och digitalt. Du sparar ungefär 500 kronor på det här erbjudandet!